Είσαι ποδηλάτης; Σκέφτηκες ποτέ το τρίαθλο; Δες 5 λόγους για να το δοκιμάσεις!

Author: Χωρίς σχόλια Share:

triathlon-2

Πολλοί από εμάς ασχολούμαστε με το ποδήλατο για να βελτιώσουμε την φυσική μας κατάσταση, να δείχνουμε πιο νέοι, να μπορούμε να καταναλώνουμε μεγαλύτερες μερίδες φαγητού ή πολύ απλά για να δείχνουμε στα εγγόνια μας μετά από χρόνια αναμνηστικές φωτογραφίες από τα μέρη όπου έχουμε πάει. Για πολλούς -που δεν ασχολούνται- ίσως οι λόγοι αυτοί να τους ακουστούν «γελοίοι» αλλά μόνο όσοι ασχολούμαστε μπορούμε να καταλάβουμε πραγματικά το γιατί κάνουμε ποδήλατο.

Αν όμως βλέπετε πως όσο και αν προσπαθείτε έχετε μείνει στάσιμοι, ή αυτό που κάνετε δεν σας ενθουσιάζει πλέον, ίσως θα πρέπει να δώσετε μια ευκαιρία στο τρίαθλο. Ναι καλά διαβάσατε. Στο τρίαθλο. Φανταστείτε την πρόκληση να προετοιμάζεστε όχι για ένα άθλημα, αλλά για τρία!

Ας δούμε όμως 5 λόγους, οι οποίοι θα σας παρακινήσουν να δοκιμάσετε το τρίαθλο!

  1. Θα γνωρίσετε πολλούς ενδιαφέροντες ανθρώπους. Θα έχετε την ευκαιρία για νέες φιλίες καθώς για τους περισσότερους τριαθλητές η προπόνηση γίνεται τρόπος ζωής. Τι καλύτερο λοιπόν να προπονείσαι με καλή παρέα;
  2. Θα γίνετε καλύτεροι αθλητές. Ως ποδηλάτες σίγουρα έχουμε δυνατά πόδια και αρκετή αντοχή, αλλά είναι πολύ συχνό το φαινόμενο, από την μέση και επάνω να είμαστε (οι άλλοι όχι εγώ) αρκετά σκελετωμένοι. Βάζοντας στην προπόνηση το κολύμπι και το τρέξιμο, το σώμα θα γίνει πιο αθλητικό έχοντας περισσότερη δύναμη και ευελιξία.
  3. Θα ανεβάσετε την απόδοση σας στο ποδήλατο! Τις περισσότερες φορές ως ποδηλάτες φτάνουμε σε ένα σημείο όπου η προπόνηση δεν μας κάνει πιο γρήγορους ή δεν ανεβάζει την αντοχή μας. Μπλέκοντας όμως με την τριαθλητική προπόνηση, ο οργανισμός θα ξεπεράσει πιο εύκολα αυτό το «εμπόδιο» προβάλλοντας υψηλότερη απόδοση και φυσικά πολύ μεγαλύτερη αντοχή.
  4. Έχετε την δυνατότητα να προπονηθείτε οπουδήποτε και αν βρεθείτε. Το ποδήλατο -για να το ευχαριστηθεί κάποιος- προϋποθέτει καλό καιρό. Όχι όμως το τρέξιμο και το κολύμπι -αν και αυτά είναι πολύ πιο ευχάριστα στην φύση- αλλά μπορούν να γίνουν πολύ πιο εύκολα μέσα. Για να μην αναφέρουμε την ευκολία για προπόνηση σε κάποιο επαγγελματικό ταξίδι που δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο ποδήλατο σας!
  5. Λιγότεροι τραυματισμοί. Ναι, όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, όταν το σώμα γυμνάζεται πιο ολοκληρωμένα και όχι μόνο πάνω στο ποδήλατο, δυναμώνουν ΌΛΟΙ οι μύες και οι σύνδεσμοι, οπότε και οι τραυματισμοί είναι πιο δύσκολο να συμβούν.

triathlon-1

Για ποιον άλλον λόγο πιστεύετε πως θα έπρεπε κάποιος ποδηλάτης να δοκιμάσει το τρίαθλο;

Previous Article

Supermoon και freeride στην UTAH, με τον D. Berrecloth! (video)

Next Article

To 2017 έρχεται με ποδήλατα βουνού από την TREK για κάθε γούστο!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια