Οι ποδηλάτες ξεντύνονται! Η 8η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία έρχεται…

Author: 2 Σχόλια Share:
nakedbikeride (3)

Για 8η συνεχόμενη χρονιά, η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει τη Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία, ένα διεθνές κίνημα στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 70 πόλεις ανά τον κόσμο.

Στόχος της είναι η ειρηνική προώθηση της ποδηλασίας στις καθημερινές μετακινήσεις και ο περιορισμός της χρήσης των αυτοκινήτων και της ρύπανσης που προκαλείται από αυτά.

Οι τολμηροί ας έρθουν γυμνοί. Οι λιγότερο τολμηροί μπορούν να έρθουν με το μαγιό τους. Σκοπός αυτής της συμβολικής και προχωρημένης -για πολλούς- κίνησης είναι η προβολή της ανάγκης για απεξάρτηση από τα αρνητικά πρότυπα σώματος και συμπεριφοράς που προωθούνται από τα ΜΜΕ, την μόδα, το σεξ καθώς επίσης και η απεξάρτηση από καταστροφικές συνήθειες (για παράδειγμα η χρήση μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας) που συμβάλλουν δραματικά στην αύξηση της ρύπανσης.

nakedbikeride (2)

Το φυσικό γυμνό σώμα, δεν πρέπει να προκαλεί συναισθήματα ντροπής. Είμαστε όλοι όμορφοι, όλοι διαφορετικοί αλλά όλοι ίσοι.

Στις 5 Ιουνίου 2015 ποδηλατούμε ειρηνικά, με ΜΗ βίαιο τρόπο, υπέρ της οικολογίας, του περιβάλλοντος των ανθρώπων και των ζώων. Μέσα σε γιορτινό κλίμα και με «όπλα» την θετική ενέργεια και τα ποδήλατα, διεκδικούμε φιλικότερες πόλεις για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και το ποδήλατο.

Μετά το πέρας της ποδηλατοπορείας θα γίνει ξέφρενο πάρτυ με ζωντανή μουσική, dj set, δρώμενα, προβολές και πολλές πολλές εκπλήξεις.

Previous Article

Στις τέσσερις γωνιές με την KONA – Honky Tonk (video)

Next Article

Giro d’ Italia 2015- Η μάχη της Ιταλίας ξεκίνησε!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια