8 στατιστικά που θα πρέπει να γνωρίζει κάθε ποδηλάτης για την Αγγλία!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
8statistika (2)

Παρακάτω ακολουθούν 8 στατιστικά που θα σας κάνουν να χαμογελάσετε, αλλά και να προβληματιστείτε, για την καθημερινή χρήση του ποδηλάτου.. Μπορεί βέβαια τα στατιστικά αυτά να ισχύουν για την Αγγλία, αλλά πάντα μπορείτε να τα φέρνετε σαν παράδειγμα, για το πως θα μπορούσε να είναι -ή τι να αποφευχθεί- στη χρήση του ποδηλάτου.

  1. Περίπου 4,64 εκατομμύρια, άνθρωποι, χρησιμοποιούν το ποδήλατο τους για να πηγαινοέρχονται στην εργασία τους, τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.
  2. Το 2011 μόλις 741,000 άνθρωποι ηλικίας 16-74, χρησιμοποίησαν το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς από και προς την εργασία τους.
  3. Συνολικά, οι άντρες που χρησιμοποιούν το ποδήλατο για μετακινήσεις στις εργασίες τους, είναι στο 3,9%, ενώ για τις γυναίκες το αντίστοιχο νούμερο είναι μόλις 1,6%.
  4. Όσοι χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μεταφορικό μέσο για την εργασία τους, τείνουν να αρρωσταίνουν λιγότερο, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι χάνουν τουλάχιστον μία μέρα λιγότερο λόγω ασθένειας σε σχέση με τους εργαζόμενους που δεν χρησιμοποιούν το ποδήλατο
  5. Όσοι χρησιμοποιούν το ποδήλατο, η φυσική κατάσταση του οργανισμού τους είναι ίδια με ενός ανθρώπου 10 ετών νεότερου, σε σχέση με όσους δεν χρησιμοποιούν το ποδήλατο, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται και ο μέσος χρόνος ηλικίας κατά 2 χρόνια.

Στα πιο δυσάρεστα τώρα,

  1. Κάθε χρόνο συμβαίνουν περίπου 23,000 ατυχήματα. Δηλαδή, περισσότερα από 12 κάθε ημέρα. Με το 2013, να έχουν σημειωθεί 3,143 σοβαροί τραυματισμοί από το ποδήλατο, με το 32% των τραυματισμών να έγιναν σε άντρες ηλικίας, 40-49 ετών, καθώς πήγαιναν ή γυρνούσαν από την εργασία τους.
  2. Το 67% των κατοίκων που δεν χρησιμοποιούν ποδήλατο, για τις καθημερινές τους ανάγκες μετακίνησης, πιστεύει πως είναι πολύ επικίνδυνη η χρήση του ποδηλάτου στους δρόμους της Αγγλίας.
  3. Το 80% των ατυχημάτων με ποδήλατο, γίνονται κατά τις ώρες της ημέρας και πιο ειδικά κατά τις ώρες αιχμής, 08:00-09:00 και 15:00-18:00 τις καθημερινές. Επίσης τα ατυχήματα που συμβαίνουν νυχτερινές ώρες, τα περισσότερα είναι και θανατηφόρα.
Previous Article

Οι ειδικές διαδρομές του Enduro από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου. (3 video)

Next Article

8 κορυφαίες καινοτομίες που σχετίζονται με την ποδηλασία δρόμου!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια