8 συμβουλές για να γίνεις καλύτερος ποδηλάτης!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
συμβουλές ποδηλασίας

Μα τί κάνουν οι άλλοι και είναι καλύτεροι από μένα; Σίγουρα όχι μαγικά! Απλά προπονούνται έξυπνα. Διάβασε παρακάτω 8 συμβουλές με τους οποίους μπορείς και εσύ εύκολα να γίνεις καλύτερος ποδηλάτης.

Ασανσέρ τέλος!

Το ανεβοκατέβασμα στις σκάλες, απαιτεί τη χρήση παρόμοιων μυικών ομάδων που χρησιμοποιούνται και στην ποδηλασία. Ακόμη καλύτερο από το ανεβοκατέβασμα είναι το χαλαρό jogging στις σκάλες αλλά και το να τις ανεβαίνεις δυο-δυο. Μελέτες έδειξαν ότι το ανεβοκατέβασμα στις σκάλες για 7 λεπτά κάθε μέρα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου σχεδόν στα 2/3.

Push-ups

Μία κλασική άσκηση που όμως αποτελεί την ιδανική για την ενδυνάμωση του κορμού σου. Περισσότερη δύναμη στον θώρακα, στους ώμους και στα χέρια, σημαίνει μεγαλύτερη αντοχή στις ανηφόρες και λιγότερο πόνο στη μέση. Δοκίμασε να βάλεις στην καθημερινότητα σου 30 συνεχόμενα Push-ups και θα δεις άμεσα τη διαφορά.

Χρησιμοποίησε τη μετακίνηση σου στη δουλειά προς όφελος σου

Αν χρησιμοποιείς το ποδήλατο σου για να πας στη δουλειά, διάλεξε μία μεγαλύτερη διαδρομή που να διαρκεί περίπου 40 λεπτά. Μετά από 10 λεπτά χαλαρής ποδηλασίας, χρησιμοποίησε τα επόμενα 20 για να κάνεις όσο πιο έντονη προπόνηση αντέχεις. Τα τελευταία 10 λεπτά συνέχισε χαλαρά για να αφήσεις το σώμα σου να ηρεμήσει.

Κόψε την καφεΐνη

…Τουλάχιστον για όσο αντέξεις! Μελέτες έχουν δείξει ότι όσο περισσότερο απέχεις από αυτόν τον καθημερινό εθισμό, τόσο περισσότερο αυξάνεται η αντοχή και η απόδοση σου. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο. Δοκίμασε το όμως και θα δεις!

Προπόνηση πριν το πρωινό

Μισή με μία ώρα χαλαρής προπόνησης πριν από το πρωινό, είναι ένας τέλειος τρόπος να ελέγξεις το βάρος σου, να αυξήσεις την αντοχή σου και να βελτιώσει την ικανότητα σου να χρησιμοποιείς το λίπος σου ως καύσιμο.

Κάτσε σε μία μπάλα ισορροπίας

Θα βελτιώσει τόσο την στάση του σώματος σου. Ας το παραδεχτούμε…Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε τη σωστή στάση όταν είμαστε πάνω στο ποδήλατο. Η μπάλα ισορροπίας θα σε βοηθήσει να πειραματιστείς και να βρεις τη σωστή στάση σώματος.

Ξεκουράσου

Τα πράγματα που κάνεις στο σπίτι σου μπορούν να επηρεάσουν τη φυσική σου κατάσταση στον ίδιο βαθμό που την επηρεάζει η προπόνηση σου. Ετοίμασε ένα ποτό που θα σε γεμίσει ενέργεια μετά την προπόνηση και κάτσε για 10-20 λεπτά με τα πόδια στον αέρα. Δώσε χρόνο στο σώμα σου να ξεκουραστεί.

Κάνε τη ζωή σου πιο δύσκολη

Τί θέλει να πει ο ποιητής; Κάτι πολύ απλό… Hard training, easy combat; easy training, hard combat! Κατά τη διάρκεια της καθημερινής χαλαρής σου προπόνησης διάλεξε να χρησιμοποιήσεις το βαρύ ποδήλατο με τα αργά ελαστικά και να πάρεις μαζί σου πολλά μπουκάλια νερό. Φύλαξε το ελαφρύ ποδήλατο για τις μέρες της έντονης προπόνησης και θα νιώσεις σαν να πετάς!

Ελπίζουμε να σου δώσαμε μερικές καινούριες ιδέες!

 

Previous Article

HEAD Adapt Edge 1 – Θες να μπεις στον κόσμο των full suspension;

Next Article

Ηλεκτρικά ελεγχόμενη πίσω ανάρτηση στο Pinarello Dogma K8-S.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια