Aftershockz Trekz Titanium: Η λύση για να ακούς μουσική στο ποδήλατο!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
22291538_10210243205505807_5860149353738362736_o

*Κέρδισε ένα σετ ακουστικά Aftershockz Trekz Titanium. Μπες εδώ και πάρε μέρος στον διαγωνισμό μας στο Facebook

Τα αυξανόμενα περιστατικά ατυχημάτων με ποδηλάτες δρόμου μας έχουν θορυβήσει όλους! Κι αν παλιά ανασφάλεια ένιωθες μόνο στις μεγάλες πόλεις, σήμερα έτσι όπως είναι η κατάσταση με την χρήση των κινητών τηλεφώνων στα αυτοκίνητα δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη σε κανέναν και πουθενά ακόμα κι αν είσαι σε δρόμο όπου περνά ένα αυτοκίνητο ανά 15 λεπτά!

IMG_0717Η ανάγκη να ακούς τριγύρω τι γίνεται είναι επιτακτική, αφού έστω κι ένα κλάσμα του δευτερολέπτου να έχεις διαθέσιμο για να αντιδράσεις, μπορεί να είναι κρίσιμο. Με αυτά κατά νου ζήτησα από την ελληνική αντιπροσωπεία των Aftershockz Trekz Titanium να μας προμηθεύσει ένα ζευγάρι ακουστικών ώστε να διαπιστώσουμε και μόνοι μας κατά πόσο η τεχνολογία του bone conduction έχει νόημα για τους ποδηλάτες και κυρίως τους ποδηλάτες δρόμου!22291538_10210243205505807_5860149353738362736_o

Unboxing

Η διαδικασία του unboxing είναι πάντα ιδιαίτερη στα gadgets και το ίδιο ισχύει και για τα Trekz! Ένα κουτί αντάξιο του προϊόντος που περιμένεις είναι το λιγότερο που θες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όλα ήταν όμορφα, προσεγμένα και ποιοτικά. Τα ακουστικά έρχονται μαζί με μια εξαιρετική αδιάβροχη θήκη μεταφοράς, ωτοασπίδες για τις περιπτώσεις που θες να απομονωθείς (π.χ γυμναστήριο) και δυο πλαστικά που λειτουργούν ως ρυθμιστήρες μεγέθους ώστε να κάθονται σωστά τα ακουστικά στα διαφορετικά σχήματα καφαλιού του κάθε χρήστη.22690633_10210301068072335_141003866_o

Pairing

Η διαδικασία του pairing με το κινητό έγινε πολύ γρήγορα. Σε αντίθεση με τα Wireless που χρησιμοποιούσα μέχρι σήμερα που αργούσαν περισσότερο, στα Trekz η ταχύτητα ήταν ικανοποιητική.  Και μετά…Spotify! Ανοίγω το default app στο κινητό μου για μουσική και διαπιστώνω πως ο ήχος είναι μια χαρά! Παρεμπιπτόντως, αυτό το οποίο μπόρεσα να κάνω την επόμενη ημέρα στο γραφείο ήταν να συνδέσω παράλληλα και μια δεύτερη συσκευή (τον υπολογιστή μου)! Αυτό σήμαινε αυτόματα πως μπορούσα να ακούω μουσική από εκεί και να εναλλάσσεται η μουσική με τις κλήσεις που έρχονταν στο κινητό μου! Η λειτουργία του μικροφώνου στα Trekz, η δυνατότητα να τα χρησιμοποιώ μέχρι και 10 μέτρα από το κινητό και το γεγονός ότι το wireless σου λύνει τα χέρια με έχει κάνει να έχω ξεχάσει πως είναι πια να μιλάω με την συσκευή κολλημένη στο αυτί μου!

22414715_10210243225386304_1057798799_n

Πρώτες εντυπώσεις

Η αλήθεια είναι πως έχοντας διαβάσει κριτικές από το εξωτερικό που έλεγαν πως ο ήχος δεν είναι ικανοποιητικός, έχω να καταθέσω πως ο ήχος ήταν μια χαρά! Δεν είμαι μουσικός για να έχω εκπαιδευμένο αυτί στα έπακρο, ωστόσο η εμπειρία μου με διάφορα ακουστικά μου δίνει νομίζω την επάρκεια να τα κρίνω. Η τεχνολογία της Οστικής Αγωγιμότητας (bone conduction) έχει ως μεγάλο πλεονέκτημα ότι στο άκουσμα μουσικής ή συνομιλίας δεν αποκοβόμαστε από το περιβάλλον αφού τα ακουστικά δεν «κλείνουν» τα αυτιά. Δύο μετατροπείς σήματος διοχετεύουν μικροσκοπικές δονήσεις μέσω των ζυγωματικών οστών. Οι δονήσεις φθάνουν στο εσωτερικό του αυτιού, μεταδίδοντας τον ήχο χωρίς να χρειάζεται να καλυφθούν τα αυτιά ή να τοποθετηθούν βύσματα ακουστικών.

22414521_10210243495153048_77711818_nΚαι ναι, παίρνοντας υπόψη ότι τα συγκεκριμένα ακουστικά αφήνουν ήχους να περάσουν στα αυτιά, μια και πιάνουν στα ζυγωματικά οστά,  είναι λογικό να έχουν ένα ντεσαβαντάζ όταν ψάχνεις το απόλυτο. Η διαφορετικότητα από την άλλη στην εμπειρία (από τον παλμό μέχρι το ότι επιτέλους δεν μου πονάνε/βγαίνουν από τα αυτιά μεγάλες ψείρες ακουστικών ή δεν πλέουν στον ιδρώτα μικρές ψείρες ακουστικών) είναι κάτι που μου άρεσε ιδιαίτερα! Αλλά τα ακουστικά αυτά δεν είχα σκοπό να τα χρησιμοποιήσω στο σπίτι, οπότε…

Στο βουνό

Η πρώτη βόλτα με το ποδήλατο έγινε πολύ γρήγορα, μόλις την επόμενη ημέρα. Ανεβαίνοντας προς το Σειχ Σου, πρωί Τρίτης διαπίστωσα πως αν ήθελα να μην ακούω τον δρόμο μπορούσα. Απλά έβαζα στο τέρμα την μουσική και έτσι έκοβα το 95% της αίσθησης που είχα….(πάντα έχει να κάνει φυσικά με το πόσο πολύβουος είναι ένας δρόμος). Φυσικά σκοπός δεν ήταν η απομόνωση, οπότε χαμήλωσα λίγο την μουσική και συνέχισα την βόλτα για να νιώσω την αίσθηση της χρήσης τους. Στο βουνό μπορούσα για πρώτη φορά να ακούω τον ήχο από τα λάστιχα μου, ενώ άκουγα παράλληλα μουσική! Την ίδια στιγμή περίμενα πως και πως να φτάσω στην κατηφόρα ώστε να δω κατά πόσο τα ακουστικά θα έμεναν στη θέση τους, αν θα με ενοχλούσαν στις κινήσεις του κεφαλιού κτλ. Αν δείτε και τις φωτογραφίες των Trekz θα διαπιστώσετε κι εσείς πως πρόκειται για ένα σκληρό πλαστικό που κάθεται χαμηλά στο κεφάλι και όχι εύκαμπτο καλώδιο, επομένως η απορία μου νομίζω πως ήταν αναμενόμενη. Τελικά όχι μόνο δεν ενόχλησαν αλλά αυτή η σταθερότητα μου άρεσε πολύ περισσότερο από το πέρα δώθε που κάνουν τα εύκαμπτα άλλα wireless ακουστικά που διαθέτω. Εκείνα μάλιστα για να σταθούν σε κάποιο σταθερό σημείο στο πίσω μέρος της μπλούζας διαθέτουν ένα μικρό ‘μανταλάκι’ που φυσικά άντεξε μια εβδομάδα. Μετά απλά χάθηκε…22449330_10210248538519129_1774530174_o

Στο γυμναστήριο

Το τελευταίο διάστημα διαπίστωσα πως για να κάνω upgrade στις ποδηλατικές μου επιδόσεις έχω ανάγκη και μερικές επισκέψεις την εβδομάδα στο γυμναστήριο. Και επειδή στα γυμναστήρια δεν μπορείς να κάνεις τον dj του εαυτού σου, είσαι αναγκασμένος τις περισσότερες φορές να ανέχεσαι ένα ατελείωτο κακόγουστο beat που μπορεί αντί να βοηθήσει να σου χαλάσει τη διάθεση για προπόνηση! Η απομόνωση στην αίθουσα με τα βάρη είναι αναγκαία. Εν προκειμένω χωρίς τις ωτοσπίδες είναι μάλλον δύσκολο! Θα ήταν τα Trekz η πρώτη μου επιλογή για το γυμναστήριο; Μάλλον όχι αν σκεφτώ πως τα (ενσύρματα) μεγάλα ακουστικά που επίσης έχω με απομονώνουν καλύτερα…Κι όμως επειδή την επόμενη φορά που πήγα για προπόνηση πήγα με τα μεγάλα, τα ενσύρματα ακουστικά και θυμήθηκα το πόσο με ιδρώνουν στα αυτιά, άλλαξα γνώμη κατευθείαν. Βλέπετε, με τα Trekz o ιδρώτας δεν εγκλωβιζόταν στα αυτιά μου δημιουργώντας αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα της υγρασίας και της…ιδρωτίλας. Κάπου εδώ να σημειώσω πως τα Trekz δεν αντιμετώπισαν κανένα θέμα με τον πολύ ιδρώτα. Ακόμα κι αν οι οδηγίες αναφέρουν πως πρέπει να είναι στεγνά πριν επαναφορτιστούν, δεν είχα κάποιο θέμα!

22429232_10210243214106022_1871854613_o

Στο δρόμο

Και ήρθε η ώρα της κρίσης: Καλά ήταν στο βουνό (όπου όμως έτσι κι αλλιώς δεν κινδυνεύεις), καλά ήταν στο γυμναστήριο (που τραβάνε και τα βλέμματα), όμως εκεί που πραγματικά πρέπει να κριθούν είναι στον δρόμο!

Και πάλι, λοιπόν η εφαρμογή τους στο κεφάλι (με κράνος δρόμου αυτή τη φορά) ήταν τέλεια. Η ένταση είναι ικανοποιητική, αλλά και πάλι είπαμε στον δρόμο το ζητούμενο δεν είναι η απομόνωση! Mέχρι να βγάλουμε στην…πλάτη μάτια η μόνη λύση που έχουμε για να έχουμε μια αίσθηση τι γίνεται πίσω μας ενώ είμαστε στον δρόμο είναι είτε να χρησιμοποιούμε κάποια συσκευή τύπου Garmin Varia, όπου ειδοποιείται κανείς με led για την κίνηση οχήματος προς το μέρος του (όχι πολύ πρακτικό σε δρόμους με έστω και μέτρια κίνηση, αφού τα leds ανάβουν συνέχεια) είτε με ακουστικά με bone conduction. Τα Trekz μπορεί να μην ισοδυναμούν με…μάτια, ωστόσο σε αφήνουν να έχεις μια καλή αίσθηση της κατάστασης πίσω σου αφού έντονες επιταχύνσεις, φρεναρίσματα, θόρυβος από μεγάλα οχήματα, όλα ακούγονται και επομένως σου δίνουν ένα μικρό περιθώριο αντίδρασης, αν -ο μη γένοιτο- χρειαστεί. IMG_0715

Στην προπόνηση με την κούρσα όπου χωρίς μουσική μοναχική προπόνηση δεν βγαίνει, τα Trekz έγιναν αμέσως αχώριστος σύντροφος. Κι όσο κι αν έχω πάντα την αγωνία μήπως ξεμείνω από μπαταρία όταν χρησιμοποιώ οποιαδήποτε wireless συσκευή, ευτυχώς ως τώρα ανταποκρίνονται πλήρως στις υποσχέσεις της εταιρίας. Ο χρόνος πριν ακουστεί το χαρακτηριστικό ‘charge me’ στα αυτιά μου είναι περίπου έξι ώρες, αν και καλό θα ήταν να υπήρχε κάποια πρότερη ένδειξη για το επίπεδο της μπαταρίας, γιατί αν μείνεις θα…εύχεσαι να είχες το μοντέλο με το καλώδιο!

Όσον αφορά στα κουμπιά χειρισμού, το να ανεβάσεις ή κατεβάσεις την στάθμη του ήχου δεν είναι ό,τι πιο βολικό στην αρχή αλλά όπως όλα αυτά τα μικροπράγματα συνηθίζεται. Το κυρίως κουμπί στο αριστερό ακουστικό είναι μάλλον πανεύκολο στη χρήση!

Συμπέρασμα

Η αίσθηση του να ακούς μουσική με αυτόν τον τρόπο είναι εμπειρία. Το να πας σε κάποιο πολυκατάστημα ηλεκτρικών ειδών και να τα δοκιμάσεις στο κεφάλι σου μοιάζει μονόδρομος όταν είναι κάτι τόσο νέο, ωστόσο αν σου ταιριάζει δύσκολα γυρνάς σε πιο συμβατικά ακουστικά, εκτός κι αν είσαι λεπτολόγος και…ψείρας με τον αψεγάδιαστο ήχο.

IMG_0716Κακά τα ψέμματα, η επικινδυνότητα στον δρόμο παραμένει και θα παραμένει. Το ψυχολογικό βάρος, όμως, που έχεις όταν βγαίνεις έξω και νιώθεις απροστάτευτος πλέον μειώνεται αισθητά όταν μπορείς να έχεις αίσθηση της πραγματικότητας γύρω σου.

22429263_10210243218186124_1039110913_o (1)

ΥΓ Αυτό το άρθρο το γράφω στο γραφείο, ενώ ακούω μουσική με τα ακουστικά. Και μπορώ να απομονωθώ αρκετά καλά από το περιβάλλον για να συγκεντρωθώ χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορώ να ακούσω όταν κάποιος με φωνάζει! #notbad

Πληροφορίες

Tα Τrekz μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα καταστήματα Mediamarkt και στα Public στα εξής καταστήματα.

  1. Μαρούσι(Mall)
  2. Τσιμισκή (Θεσσαλονίκη)
  3. Golden Hall
  4. Ερυθραία
  5. Κολωνάκι
  6. Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

και επίσης στα egalaxy.gr και actioncountry.gr.

Διατίθενται στα εξής 4 χρώματα,   Slate Grey, Ivy Green, Ocean Blue και Pink

Οι τιμή λιανικής είναι: 149€

Υπάρχει και το μοντέλο Aftershokz Sportz Titan τα οποία είναι ενσύρματα ακουστικά με μικρόφωνο με τιμή λιανικής 67€ και κυκλοφορούν στα ίδια χρώματα.

Στο http://aftershokz.com.gr/el/ μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την Οστική Αγωγιμότητα (Bone Conduction).

ΥΓ Τη Δευτέρα θα τρέξει και διαγωνισμός στο Facebook με δώρο ένα set Trekz Titanium! Μείνετε συντονισμένοι

 

 

 

 

Previous Article

Αυτές είναι οι καλύτερες στιγμές του Red Bull Rampage 2017 (video)

Next Article

Μυστικά και συμβουλές για να αντιμετωπίζετε τις ανηφόρες!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια