Αλλαγές για τον ποδηλατόδρομο της Θεσσαλονίκης.

Author: Χωρίς σχόλια Share:

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σκοπεύει να δημιουργήσει νέα τμήματα ποδηλατόδρομου έως το τέλος του 2017, καταργώντας όσα τμήματα των 12 χιλιομέτρων είναι μη λειτουργικά.

Κύριος και ουσιαστικός στόχος του Δήμου είναι η αναβάθμιση του δικτύου ποδηλατοδρόμων -το οποίο έχει μήκος περίπου 12 χιλιόμετρα- και ειδικότερα τα τμήματα όπου είναι μη λειτουργικά και έχουν αρκετά προβλήματα.

Ο σχεδιασμός της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων προτείνει την κατάργηση τμημάτων τα οποία είναι ανενεργά και προβληματικά. Μερικά από τα τμήματα ποδηλατόδρομου βρίσκονται επί της οδού Στρατηγού Καλάρη, από την Λεωφ. Νίκης έως τη Γούναρη, στην Παλιά Φιλοσοφική καθώς και σε ορισμένα σημεία που είναι πάνω σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους.

Παράλληλα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Θανάση Παππά σχεδιάζουν μια μελέτη, βάσει των νέων προδιαγραφών για ποδηλατόδρομους που έχει ορίσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε να διέρχονται από αυτούς με ασφάλεια οι ποδηλάτες.

thess-bike

 

Βασιζόμενοι στο πλαίσιο αυτό, ξεκινάει νέα χάραξη ποδηλατοδρόμων οι οποίοι θα συνδεθούν με το υπάρχων δίκτυο. Μεταξύ των νέων χαράξεων είναι στην οδό Κουντουριώτου από την πλατεία Ελευθερίας έως τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του ΟΣΕ και από το Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας μέχρι τον ποδηλατόδρομο της Καυτανζόγλου. Σκοπός του δήμου είναι, με την αναμόρφωση του δικτύου, να προωθηθεί η χρήση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μεταφοράς.

Στο βάθος, σκέψεις για μητροπολιτικό ποδηλατόδρομο.

Ο Γιώργος Δημαρέλος, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σχετικά με τα θέματα της κυκλοφορίας, τονίζει την σημαντικότητα της δημιουργίας ενός μητροπολιτικού ποδηλατοδρόμου ο οποίος θα ενώνει την δυτική Θεσσαλονίκη με την Ανατολική. Αυτό θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία των δήμων, αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο σκοπός του ποδηλατοδρόμου θα είναι πέρα από την αναψυχή και λειτουργικός καθώς πάρα πολλοί κάτοικοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν το ποδήλατο τους για τις καθημερινές τους μετακινήσεις από και προς την εργασία τους.

Πηγή: Voria.gr

Previous Article

Shred the day! (video)

Next Article

H Tracy Moseley θα σχολιάζει την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων EWS!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια