Ριζικές αλλαγές στους κανόνες της ποδηλασίας δρόμου για το 2017 από την UCI.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
000_Par6195057

Μεγάλες αλλαγές θα γίνουν όσον αφορά τους κανόνες στους αγώνες ποδηλασίας δρόμου για το UCI World Tour 2017, το οποίο περιλαμβάνει 3 Grand Tour. To Tour de France, Giro d’Italia και το Vuelta a Espana.

H Union Cycliste Internationale, το κυβερνών σώμα του αθλήματος, ανακοίνωσε τις αλλαγές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπου πλέον θα υπάρχουν περισσότεροι αγώνες4hmeratourdefrance (2), αυξημένη σταθερότητα στις ομάδες και ένα νέο εξελιγμένο σύστημα κατάταξης.

Λέγεται ότι οι αλλαγές που θα γίνουν, θα είναι οι μεγαλύτερες από το 2011 όπου και το World Tour ανέλαβε από το Pro Tour και πως οι νέοι κανονισμοί σκοπεύουν να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία της ποδηλασίας δρόμου στον χώρο του αθλητισμού.

Ένα σημαντικό σημείο συζήτησης είναι η εισαγωγή ενός τελείως καινούριου συστήματος κατάταξης, το οποίο θα ξεκινήσει με την αγωνιστική σεζόν του 2017. Οι νέες κατατάξεις, θα περιλαμβάνουν όλους τους επαγγελματίες του αθλήματος, από τα κατώτατα επίπεδα μέχρι τους elite, με «ειδικές επιμέρους βαθμολογίες». Επίσης αναμένεται να εισαχθεί και κατάταξη για τους σπρίντερ, τους ανηφορίστες, τους stage-riders και τους αναβάτες μιας ημέρας.

Οι μέγιστες ομάδες που θα μπορούν να συμμετέχουν σε ένα World Tour θα είναι οι 18, αλλά θα υπάρξουν αλλαγές. Η άδεια θα ισχύει για 3 έτη, ώστε να ενθαρρύνει τις επενδύσεις που θα οδηγήσουν σε πιο σταθερές δομές στις ομάδες. Βασικά θα επιτρέπει περισσότερη ανάπτυξη στις ομάδες, μεγαλύτερες επενδύσεις και εξέλιξη εντός αυτών και γενικότερη σταθερότητα στο άθλημα.

Τέλος, οι νέοι αγώνες που θα εμπλακούν είναι το RideLondon-Surrey Classic -ένας από τους αγώνες που θα αναβαθμιστούν- και οι ομάδες θα πρέπει να ακολουθήσουν ένα νέο λειτουργικών απαιτήσεων, επίσης γνωστό και ως «Cahier des Charges«.tourdefrancereasons (4)

Οι νέες απαιτήσεις είναι πολύ σημαντικές και περιλαμβάνουν τον αριθμό των αναβατών που μπορεί να έχει κάθε ομάδα, όπως επίσης και τον αριθμό των αθλητών που θα πρέπει να έχει υπό την επίβλεψή του κάθε προπονητής. Αυτό με την σειρά του θα κάνει τους ελέγχους anti-doping ακόμη πιο αυστηρούς και αναμένεται τα κρούσματα doping να ελαχιστοποιηθούν, ειδικά στο Tour de France.

Μετά τις ανακοινώσεις, ο πρόεδρος της UCI, Brian Cookson δήλωσε: «Πρόκειται για σημαντικές αλλαγές που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ενίσχυση της επαγγελματικής ποδηλασίας δρόμου των αντρών και στην παγκόσμια ανάπτυξη και εξέλιξή της. Η σημερινή ανακοίνωση, θα βοηθήσει να έλθει μεγαλύτερη σταθερότητα και ανάπτυξη στις αντρικές επαγγελματικές ομάδες της ποδηλασίας δρόμου, ενώ παράλληλα θα ανοίξει μια νέα πόρτα σε μεγαλύτερες και σπουδαιότερες τεχνολογικές εξελίξεις. Με την εφαρμογή, αυτών των βασικών μεταρρυθμίσεων, η UCI στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στους λάτρεις του ποδηλάτου, στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και στους εμπορικούς εταίρους σχετικά με τις συνεχείς βελτιώσεις στην διακυβέρνηση και την οργανωτική δομή του αθλήματος μας. Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την επαγγελματική ποδηλασία και ακόμη ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, στην προσπάθειά μας να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και την αξιοπιστία«.

Previous Article

Focus Izalco Max Disc: Το ελαφρύτερο ποδήλατο δρόμου με δισκόφρενα!

Next Article

O κύριος του «Oh, look at the time» και «what a whip» ανεβαίνει ξανά στο ποδήλατο! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια