Ανανεωμένο το Bionicon rEVO ΑΜ για το 2016!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
bioniconrevo (1)

Προσφέροντας έκπτωση για τις προ-παραγγελίες η Bionicon, θέλει να γεμίσει τον τόπο με το ξεχωριστό rEVO. Το Bionicon rEVO ΑΜ, έχει ανανεωμένη γεωμετρία, ελαφρύτερο πλαίσιο και κάποιες πολύ εξεζητημένες τεχνολογίες για το μοχλικό της πίσω ανάρτησης.

Καθώς η Bionicon είναι μια μικρή εταιρία, η συναρμολόγηση κάθε ποδηλάτου, από το πιρούνι και το πίσω αμορτισέρ μέχρι τα χερούλια, είναι πολύωρη και πολυέξοδη. Γι’ αυτόν τον λόγο, κάνουν κινήσεις όπως οι προπαραγγελίες, ώστε να γνωρίζουν από νωρίς πόσα ανταλλακτικά θα χρειαστούν για τα ποδήλατα τους, εξοικονομώντας από τους πελάτες τους ποσά που πλησιάζουν τα 1000€. Μπορεί για το 2016 να μην υπάρχει σημαντική αύξηση των τιμών, αλλά λόγω των καλύτερων περιφερειακών υπάρχει μια μικρή αύξηση της τιμής.

bioniconrevo (10) bioniconrevo (11)

Οι διαφορές που έχουν τα μοντέλα του 2016 είναι πολύ σημαντικές. Κατ’ αρχάς, τα ποδήλατα έχουν αυξημένο reach σε όλα τα μεγέθη. Επίσης, όλες οι εταιρίες, έτσι και η Bionicon, ακολούθησε την «μόδα» με τους μακρύτερους οριζόντιους σωλήνες και την χρήση κοντύτερων λαιμών, ενώ παράλληλα κόντυνε σε ύψος και ο κάθετος σωλήνας. Έπειτα, για να γίνουν λίγο ελαφρύτερα τα πλαίσια, το headtube έχει καινούρια διαμόρφωση, όπως και πολλές άλλες μικρές λεπτομέρειες, οπότε παρόλη την αύξηση του οριζόντιου σωλήνα, το βάρος να κρατηθεί το ίδιο και λίγο ελαφρύτερο, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

bioniconrevo (2) bioniconrevo (4)

Μεγάλη αλλαγή έγινε με την αναδιαμόρφωση της γεωμετρίας, που πλέον γίνεται στο «φτερό». Ένα νέο χαρακτηριστικό, με ένα εσωτερικό ελατήριο/αποσβεστήρα στην προέκταση του αμορτισέρ (το οποίο,στο παρελθόν, ήταν ένας συμπαγής πνευματικός κύλινδρος), βελτιώνει την απόδοση του αμορτισέρ και την συνολική ευαισθησία και ρυθμισιμότητα. Επίσης, η συνολική διαδρομή του πίσω αμορτισέρ αέρος, X-Fusion Vector HLR έχει πειραχτεί, έτσι ώστε η συνολική διαθέσιμη διαδρομή να είναι ίδια με τα υπόλοιπα ποδήλατα της αγοράς. Με την μακρύτερη γεωμετρία του μπροστά τριγώνου, το εύρος ρύθμισης της μπροστά ανάρτησης έχει αλλάξει. Πέφτει από τα 80mm στα 60mm, για να αντισταθμίσει το μεγαλύτερο reach, με μέγιστη προσαρμογή του headangle και του seattube angle να είναι στις 4 μοίρες (ενώ στις προηγούμενες γενιές ήταν 5 οι μοίρες ρύθμισης).

bioniconrevo (9) bioniconrevo (7)

Τα ποδήλατα φέρουν τα blacklined πιρούνι, X-Fusion Metric HLR και το X-Fusion Vector HLR πίσω αμορτισέρ αποκλειστικά για την Bionicon, με μαύρη ανοδίωση για μειωμένη τριβή και αυξημένη διάρκεια ζωής. Η μετάδοση και αυτή είναι σε μαύρο χρώμα και δεν είναι άλλη από την γνωστή ΧΧ1 της SRAM, με την μαύρη κασέτα XG-1195. Ως έξτρα προστασία υπάρχει και ο οδηγός αλυσίδας c.guide ecο. Στον δισκοβραχίονα βρίσκουμε την κορυφαία RaceFace Next SL, που είναι ανθρακονημάτινη. Στο γρανάζι υπάρχει η επιλογή μεταξύ των 28, 30, 32, 34 δοντιών, για οβάλ narrow-wide γρανάζι της B-Labs (θυγατρική της Bionicon).

bioniconrevo (3) bioniconrevo (6)

Από την μεριά των λεπτομερειών, το post mount πίσω φρένο για δίσκο 180mm, η ISCG05 βάση για τον οδηγό αλυσίδας, η μπροστά βάση του σασμάν και η μεσαία τριβή BSA που μπορεί να επισκευαστεί, παίρνουν άριστα. Τα νέα Bionicon rEVO ΑΜ θα έρχονται σε δύο χρώματα: μαύρη ανοδίωση με γκρι αυτοκόλλητα, ή στο φυσικό χρώμα του αλουμινίου με γκρι αυτοκόλλητα.

Θα υπάρχουν τρεις επιλογές μοντέλων:

1) 180mm διαδρομής μπροστά/πίσω με το ρυθμιζόμενο σύστημα της Bionicon.
2) 160mm διαδρομής μπροστά/πίσω με το ρυθμιζόμενο σύστημα της Bionicon.
3) 160mm διαδρομής μπροστά/πίσω χωρίς το ρυθμιζόμενο σύστημα της Bionicon, με Pike και Monarch Plus.

bioniconrevo (13) bioniconrevo (12)

Όσον αφορά τα υπόλοιπα περιφερειακά, οι τροχοί είναι Syntace στεφάνια 35mm με Syntace Hi-Torque κέντρα και βάρος κάτω των 1850 γραμμαρίων. Τα ελαστικά από την Schwalbe με το Magic Mary μπροστά και το Rock Razor πίσω. Τα φρένα είναι τα πολύ δυνατά Magura MT7, με 200/180mm δίσκους μπρος/πίσω, ενώ το copkit αποτελείται από ανθρακονημάτινο τιμόνι RaceFace SIXC στα 785mm και Turbine λαιμό, με χερούλια Ergon GE1. Το ρυθμιζόμενο παλουκόσελο είναι της KindShock ενώ η σέλα από την Selle Italia με ράγες τιτανίου. Η επιλογή του παλουκόσελου μπορεί να γίνει είτε στα 125mm διαδρομής, είτε στα 150mm, ενώ έρχεται με το χειριστήριο Southpaw, στην θέση του μπροστά χειριστηρίου ταχυτήτων. Ο χειρισμός για την μεταβαλλόμενη ανάρτηση της Bionicon γίνεται με το χειριστήριο B-Switch μεταξύ του Southpaw και του τιμονιού.

bioniconrevo (8) bioniconrevo (5)

Οι προπαραγγελίες ξεκίνησαν στις 6/7/2015 και θα ισχύουν για 30 ημέρες, για ένα ποδήλατο με κορυφαία περιφερειακά για 4,999€. Τα ποδήλατα θα αρχίσουν να παραδίδονται τέλη του 2015, αρχές του 2016.

Previous Article

Το νέο αυτό-οδηγούμενο αυτοκίνητο της Google θα μπορούσε να σημαίνει πιο ασφαλείς δρόμους για τους ποδηλάτες. (video)

Next Article

Τι έχει το ουδέτερο όχημα υποστήριξης της MAVIC, στο Tour de France;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια