Αντιδράσεις του οργανισμού μετά από μεγάλες και σκληρές προπονήσεις!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
exhausted tired cyclist road bike 2

Πόσες φορές δεν έχετε γυρίσει σπίτι μετά από μια μεγάλη και κουραστική προπόνηση και δεν είχατε όρεξη να φάτε; Τσιμπήσατε λίγο και νιώθατε ότι φάγατε πολύ.

Πόσες φορές έχει τύχει την επόμενη ημέρα η διάθεση αλλά και η ενέργειά σας να έχει σκαμπανεβάσματα; Για να μην αναφέρουμε την διαρκή πείνα που μπορεί να διαρκέσει μια δυο ημέρες μετά την προπόνηση. Ξέρετε που οφείλονται όλα αυτά;

exhausted tired cyclist road bikeΗ μειωμένη όρεξη έρχεται διότι μετά από σκληρές και πολύωρες προπονήσεις ο οργανισμός καταστέλλει την όρεξη, καθώς υπήρχε θερμιδικό έλλειμμα το οποίο μπορεί να διατηρηθεί και για μια-δυο μέρες μετά από την σκληρή προπόνηση. Το να μείνετε όμως νηστικοί –διότι δεν πεινάτε- δεν είναι λύση καθώς μόνο κακό θα προκαλέσετε στον εαυτό σας. Αντ’ αυτού μπορείτε να καταναλώσετε κάποιο ρόφημα αποκατάστασης ώστε ο οργανισμός να λάβει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που θα τον βοηθήσουν να ανακάμψει.

Έχετε πιάσει τον εαυτό σας, μια δυο ημέρες μετά την προπόνηση να θέλει όλη την ώρα να μασουλάτε κάτι; Το να μασουλάτε όλη την ώρα δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα. Περισσότερα μικρά γεύματα κατά την διάρκεια της ημέρας συμβάλλουν στο να μην πεινάτε συνέχεια, αλλά είναι και πιο αποτελεσματικά από μόνο 3 μεγαλύτερα γεύματα, καθώς προσφέρετε συνέχεια ενέργεια στον οργανισμό. Προσπαθήστε τα μικρογεύματα σας να μην είναι μόνο υδατάνθρακες, αλλά να περιέχουν και πρωτεΐνη ώστε να κρατηθείτε χορτάτοι για περισσότερη ώρα, αλλά και να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να ανακάμψει πιο εύκολα και πιο γρήγορα.exhausted tired cyclist (4)

Σκαμπανεβάσματα στην ενέργεια και την διάθεσή σας; Για να ξεπεράσετε αυτό το πρόβλημα θα πρέπει αν προσέξετε λίγο περισσότερο το φαγητό που καταναλώνετε. Μερικές τροφές διασπόνται πιο γρήγορα και σαν αποτέλεσμα απελευθερώνουν πιο γρήγορα την γλυκόζη στην κυκλοφορία του αίματος, ενώ κάποιες άλλες διασπώνται πιο αργά απελευθερώνοντας πιο σταδιακά τα θρεπτικά συστατικά τους. Αυτές τις τροφές καλό θα ήταν να τις αποφεύγατε αυτές τις ημέρες. Επιλέξτε τροφές σύμφωνα με τον γλυκαιμικό δείκτη (GI) για να ανακαλύψετε τι είναι καλύτερο. Ένας χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης δείχνει πιο αργό ρυθμό πέψης και απορρόφησης των υδατανθράκων του φαγητού, η οποία παρέχει πιο ομαλή απελευθέρωση της ενέργειας. Αυτό βοηθάει ώστε να αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα άρα να έχετε και σταθερά επίπεδα ενέργειας.

Έχετε αντιμετωπίσει κάποια παρόμοιες «παρενέργειες» λόγω των πολλών και σκληρών χιλιομέτρων που γράψατε πάνω στο ποδήλατο;

Previous Article

Χριστιανός ιεροκήρυκας κάνει άλμα μέσα από φλόγες, με ποδήλατο, για την θρησκεία! (video)

Next Article

Rob Warner vs Rally car! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια