Τρένο αποκλειστικά για ποδηλάτες στην Ιαπωνία!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
μετακίνηση με ποδήλατο

Στην Ιαπωνία είναι πολύ μπροστά και κατασκευάζουν τρένα αποκλειστικά για ποδηλάτες!

Όλοι όσοι χρησιμοποιούμε το ποδήλατο για τις καθημερινές μας μετακινήσεις, ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι όταν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το τρένο ή το λεωφορείο καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν επιτρέπεται!

Ακόμη και στις ελάχιστες περιπτώσεις που επιτρέπεται (περισσότερο στο εξωτερικό και λιγότερο στην Ελλάδα), δεν υπάρχει κάποιος τρόπος για να κλειδώσουμε το ποδήλατο μας με ασφάλεια, με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να κάνουμε ακροβατικά προκειμένου να μη μας φύγει το ποδήλατο στα απότομα φρεναρίσματα.

Όπως καταλαβαίνεται λοιπόν, η φιλοξενία των ποδηλάτων στα ΜΜΕ είναι κάτι δύσκολο έως ακατόρθωτο.

Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να φέρει η East Japan Railway, που ανακοίνωσε πως κατασκεύασε ένα επιβατικό τρένο ειδικά για ποδηλάτες.

Το Boso Bicycle Base διαθέτει 6 βαγόνια που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 99 άτομα μαζί με τα ποδήλατα τους. Το τρένο θα συνδέει το Tokyo με τις παράκτιες πόλεις κατά μήκος της χερσονήσου Boso, που αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό ποδηλασίας στην ανατολική ακτή της Ιαπωνίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η East Japan Railway δημιουργεί χώρο μέσα στα τρένα για τους ποδηλάτες, αλλά είναι η πρώτη φορά που ένα επιβατικό τρένο στοχεύει στους ποδηλάτες και τα ποδήλατα τους.

Δείτε πως θα λειτουργεί το τρένο εδώ:


Στην Ιαπωνία επιτρέπεται στις περισσότερες περιπτώσεις στους ποδηλάτες να βάζουν τα ποδήλατα τους μέσα στα τρένα. Το μεγάλο πρόβλημα όμως δημιουργείται τις ώρες αιχμής! Το Boso Bicycle Base επιτρέπει στους ποδηλάτες να τοποθετήσουν το ποδήλατο τους πίσω από το κάθισμα τους και να απολαύσουν το ταξίδι τους με άλλους ποδηλάτες, χωρίς να σκέφτονται αν θα ενοχλήσουν κανέναν.

Το τρένο θα αρχίσει να βγαίνει στην κυκλοφορία από τον Ιανουάριο, τα Σαββατοκύριακα και σε ειδικές εκδηλώσεις και οι επιβάτες θα πρέπει να κλείνουν εισιτήριο τουλάχιστον 5 μέρες πριν.

Μία πολύ καλή και πάνω απ’όλα πρακτική κίνηση που μάλλον αποτελεί δυστυχώς σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας για την χώρα μας!

Previous Article

Drop in που κόβει την ανάσα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Next Article

Δεν μπορείτε να κάνετε ποδήλατο λόγω καιρού; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια