Δεν μπορείτε να κάνετε ποδήλατο λόγω καιρού; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
snow bicycle (1)

Κρύο, παγωνιές και αέρας…Σίγουρα ούτε ιδανικές, αλλά ούτε καν ανεκτές για τους περισσότερους συνθήκες για να βγει κανείς με το ποδήλατο του στους δρόμους. Αν έχετε fatbike, τότε δεν χρειάζεται να διαβάσετε το υπόλοιπο θέμα, καθώς σίγουρα θα βγείτε για ποδήλατο. Για όλους τους υπόλοιπους όμως, με τα ποδήλατα δρόμου, τα ποδήλατα πόλης και τα ποδήλατα βουνού -που δεν είναι τόσο «άγρια» για να πάνε στα χιόνια- υπάρχει λύση για αυτόν τον καιρό;

Καθαρή ποδηλατική λύση δεν υπάρχει. Δεν μπορούμε να σας πούμε να κάνετε ποδήλατο αλλά έχουμε μερικές εναλλακτικές προτάσεις που σίγουρα θα σας κρατήσουν απασχολημένους και θα σας κάνουν να νιώσετε όμορφα.

snow road bicycle 23Συντήρηση ποδηλάτων. Αν είστε και εσείς σαν εμάς, με 3 ποδήλατα μέσα στο σπίτι, τέτοιες ημέρες είναι οι κατάλληλες για να αρχίσετε την συντήρηση. Πλύσιμο, γυάλισμα, γρασάρισμα, αλλαγή συρματοσχοίνων, αλλαγή εξωτερικών καλωδίων, ρύθμιση φρένων, ρύθμιση ταχυτήτων, σέρβις αναρτήσεων, υπάρχουν πάρα πολλά που μπορείτε να κάνετε. Δείτε ποια είναι τα πιο χρήσιμα εργαλεία που θα πρέπει να έχετε αλλά και τι θα πρέπει να αποφύγετε κατά την συντήρηση του ποδηλάτου.

Προπονητήριο. Αν και είμαστε κατά –δείτε εδώ το γιατί– αλλά υπάρχουν αρκετοί που είναι υπέρμαχοι του προπονητηρίου και με το δίκιο τους. Αν λοιπόν δεν το έχετε δοκιμάσει, δείτε πως θα το απολαύσετε και θα περάσετε όμορφα τον χρόνο σας πάνω στο ποδήλατο.

Ανοίξτε το YouTube και δείτε στιγμιότυπα από αγώνες για να έχετε περισσότερο κίνητρο όταν ξανανεβείτε στο ποδήλατο. Η έμπνευση που παίρνουμε όταν βλέπουμε τους επαγγλεματίες αθλητές πάνω στο ποδήλατο, είτε να ανεβαίνουν κάποια ανηφόρα με τεράστια κλίση –αλήθεια ξέρεις πως μετριέται η κλίση;– είτε όταν κατεβαίνουν με τα downhill ποδήλατα μέσα στις ρίζες και τα δέντρα είναι τόσο μεγάλη που, παρά τον κακό καιρό, θέλουμε να βγούμε έξω!

Λιώστε στα online καταστήματα για να βρείτε τις καλύτερες προσφορές. Μιας και η εποχή μετά τα Χριστούγεννα είναι εποχή εκπτώσεων, υπάρχουν πάρα πολλές ευκαιρίες στα μαγαζιά καθώς προσπαθούν να ξεφορτωθούν το «παλιό» εμπόρευμα. Ίσως τελικά τα παπούτσια με την φουλ κάρμπον σόλα που κρυφοκοιτάτε τους τελευταίους μήνες να έχουν αρκετή μείωση στην τιμή για να τα αποκτήσετε.

Ποδηλατικά πλάνα της χρονιάς. Που θα πάτε για ποδήλατο, με ποιους, πιθανούς αγωνιστικούς στόχους, προπονητικούς στόχους, ακόμη και αν απλά σχεδιάζετε να χρησιμοποιείτε το ποδήλατο για να πηγαινοέρχεστε στην εργασία σας, είναι και αυτό κάτι που θα πρέπει να το εντάξετε σε ένα πλάνο. Επίσης, βάλτε στο σχέδιο να χάσετε μερικά κιλά ή απλά θέστε σαν στόχο της χρονιάς, να κάνετε έστω και 1 παραπάνω χιλιόμετρο από την περσινή χρονιά. Και αυτό κέρδος θα είναι.

Τέλος, πάντα υπάρχει η λύση του ταξιδιού. Μαζέψτε τις βαλίτσες σας και φύγατε για κάποιο πιο εξωτικό μέρος

Previous Article

Τρένο αποκλειστικά για ποδηλάτες στην Ιαπωνία!

Next Article

Δείκτης Μάζας Σώματος (BMI) και ποδηλάτες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια