5 απλές συμβουλές για να αρχίσετε να απολαμβάνετε το προπονητήριο.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
GIANT_INDOOR_TRAINING

Αν και πλησιάζουμε στο τέλος του χειμώνα, του λιγοστού ήλιου, των βροχερών και κρύων ημερών, δεν είναι αργά για να σας δώσουμε 5 συμβουλές για αποτελεσματικότερη προπόνηση στο προπονητήριο, γιατί άνοιξη έρχεται και πολλά βροχερά απογεύματα αναμένονται!

  1. Στήστε σωστά το ποδήλατο στο προπονητήριο. Διαβάστε με προσοχή τις οδηγίες που ήρθαν μαζί με το προπονητήριό σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ασφαλίσει σωστά το ποδήλατο. Αν έχετε αμφιβολίες σχετικά με το αν έχει στηθεί σωστά ή όχι, μην ντραπείτε να ρωτήσετε στο ποδηλατάδικο της γειτονιά σας, ή το μαγαζί που το αγοράσατε.Τα περισσότερα προπονητήρια έχουν έναν τρόπο ασφάλισης του ποδηλάτου που σφίγγει στο QR του πίσω τροχού. Πολλά επίσης, έχουν ειδικό QR ώστε να επιτυγχάνεται αποτελεσματικότερη ασφάλιση.  Ρυθμίστε την θέση του κυλίνδρου της αντίστασης, ώσπου να βρείτε το σημείο εκείνο όπου το λάστιχο θα εφάπτεται με τον κύλινδρο.  Αυτό που θέλουμε, είναι να έχουμε επαφή με τόση πίεση, ώστε να μην «σπινιάρει» το λάστιχο επάνω στον κύλινδρο, αλλά ούτε να πατάει τόσο πολύ ώστε να έχει περισσότερη αντίσταση κύλισης από αυτή που το ρυθμίσαμε. ΠΡΟΣΟΧΗ. Το πίσω λάστιχο φθείρεται πιο γρήγορα κατά την χρήση του στο προπονητήριο. Καλό θα είναι να αγοράσετε ένα ειδικό λάστιχο προπονητηρίου.
  2. Χρησιμοποιήστε κάποιου είδος αποστάτη για τον μπροστινό τροχό. Το προπονητήριο σηκώνει τον πίσω τροχό αρκετά από το έδαφος με αποτέλεσμα να βρίσκεστε σε ελαφρώς κατηφορική θέση όταν θα ανεβείτε για την προπόνησή σας. Γι’ αυτό τον λόγο βάζουμε κάποιου είδους αποστάτες στον μπροστά τροχό για να σηκώσουμε το ποδήλατο, τόσο ώστε να έρθει στην ευθεία. Υπάρχουν μοντέλα που κρατάνε και σταθερό τον τροχό ώστε να μην χρειάζεται να κρατάτε το τιμόνι. Υπάρχουν επιλογές αποστατών, με διαφορετικά ύψη ώστε να προσαρμόζουμε την θέση του ποδηλάτου λίγο πιο ψηλά, σαν να εξομοιώνουμε συνθήκες ανηφόρας.
  3. Κάντε κάτι ώστε να κρατάτε την προπόνησή σας ενδιαφέρουσα. Πιο πιθανό είναι να συνεχίσετε την προπόνηση μέσα στο σπίτι, αν βρείτε κάτι ώστε να μην βαριέστε. Στήστε το προπονητήριο μπροστά στην τηλεόραση ώστε να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας σειρά. Βάλτε να παίζει μουσική που σας εμπνέει, ή γιατί όχι, να διαβάσετε το αγαπημένο σας βιβλίο ή συμβουλές διατροφής στο tablet σας.
  4. Να ντύνεστε όπως όταν ποδηλατείτε μια ζεστή ημέρα. Ντυθείτε όπως όταν πρόκειται να βγείτε μια ζεστή καλοκαιρινή ημέρα. Ποδηλατικό κολάν, jersey και τα ποδηλατικά σας παπούτσια. Το κράνος είναι  προαιρετικό εκτός και αν δεν έχετε ασφαλίσει σωστά το ποδηλατο όπως περιγράφεται στην 1η συμβουλή! Τα ρούχα, σας προσφέρουν τα ίδια πλεονεκτήματα (διαχείριση ιδρώτα και άνεση) όπως και όταν τα χρησιμοποιείτε εκτός σπιτιού. Επίσης, θα παρατηρήσετε ότι ιδρώνετε περισσότερο, από ότι όταν ποδηλατείτε στην φύση. Είναι απολύτως φυσιολογικό γιατί δεν έχετε τον αέρα από την ταχύτητα να εξατμίζει τον ιδρώτα και να σας δροσίζει. Αρκετοί έχουν πρόχειρη μια πετσέτα, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν και κάποιον ανεμιστήρα στην χαμηλή σκάλα ώστε να κρατιούνται πιο δροσεροί. Σημαντικό! Μην ξεχάσετε το νερό και το αθλητικό σας ποτό!
  5. Ακούστε τον ρυθμό του πίσω σας τροχού. Είτε ποδηλατείτε μέσα στο σπίτι είτε εκτός πάντα πρέπει να έχετε στον νου σας στο κυκλικό πεταλάρισμα. Λέγοντας κυκλικό πεταλάρισμα, εννοούμε την ομαλή και όμοιας δύναμης πεταλιά καθ’όλη τη διάρκεια της κίνησης και όχι απότομα ξεσπάσματα λες και ανεβαίνουμε σκαλοπάτια. Αυτό είναι ένα σημείο που το προπονητήριο πλεονεκτεί σε σχέση με την ποδηλασία σε εξωτερικούς χώρους. Μπορείτε να βελτιώσετε την τεχνική σας όσον αφορά το πεταλάρισμα απλώς ακούγοντας τον ήχο από το roller να είναι ομοιόμορφος. Βελτιώνοντας την τεχνική πεταλαρίσματος, θα έχετε μεγαλύτερη απόδοση με λιγότερη κούραση είτε βρίσκεστε στο προνητήριο είτε στον δρόμο!

Πλέον είστε έτοιμοι για να γουστάρετε τις προπονήσεις σας και μέσα στο σπίτι!

 

Previous Article

Jump VS Drop. Τι προτιμάτε; (poll)

Next Article

Πότε θα σπάσει ξανά το ρεκόρ της μιας ώρας;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια