Ψάχνετε μέρη φέτος τον χειμώνα για ταξίδι ΜΤΒ; Διαλέξτε, Μάλαγα, Μαδέιρα, Νέλσον.

Author: 1 σχόλιο Share:
mtb enduro madeira

Αν και ο χειμώνας ακόμη δεν το έχει πάρει απόφαση να έρθει για τα καλά φέτος, μερικά του δείγματα όμως δεν μας κάνουν πολύ χαρούμενους. Αν πρόκειται να πάρετε κάποια άδεια αυτόν τον καιρό και ψάχνετε προορισμό για ποδηλατικές διακοπές με το ποδήλατο βουνού, τα παρακάτω μέρη σίγουρα θα πρέπει να βρεθούν στην λίστα σας. Αν και δεν πρόκειται για πολύ «διάσημα» μέρη για ποδήλατο βουνού, μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα σας αφήσουν παραπονεμένους. Επίσης, δεν υπάρχει πάρα πολύ κόσμος στα μονοπάτια –όπως σε πιο διάσημους προορισμούς- και θα έχετε την δυνατότητα να τα ευχαριστηθείτε στο μέγιστο!


Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, δείτε τις συμβουλές μας σχετικά με την μεταφορά ποδηλάτου με αεροπλάνο.


Νέλσον, Νέα Ζηλανδία.

mtb enduro nelson new zealand
Με το παρατσούκλι «Ηλιόλουστο Νέλσον», λόγω του συνεχώς ζεστού κλίματος, η συγκεκριμένη πόλη της Νέας Ζηλανδίας βρίσκεται στο Νότιο τμήμα της νήσου και δεν είναι όσο γνωστή η Rotorua του βορρά. Στο Νέλσον, υπάρχει ακμάζουσα καλλιτεχνική σκηνή και μερικοί εξαιρετικοί οινοπαραγωγοί. Ο τρόπος με τον οποίο προσελκύονται οι ποδηλατικοί επισκέπτες είναι μέσω της συνεχόμενης ανάπτυξης του δικτύου μονοπατιών. Υπάρχει το Codgers MTB Park ακριβώς στο κέντρο της πόλης και τα μονοπάτια στο Richmond Hills. Το κύριο μέρος όμως της προσοχής είναι τα το επικό Old Ghost Road Trail, 3 ώρες μακριά από την πόλη, το οποίο είναι ένα μονοπάτι μήκους 88 χιλιομέτρων, ενώ κατά μήκος του βρίσκονται καλύβες για δυνατότητα κατασκήνωσης. Ένα τριήμερο είναι αρκετό για να χορτάσετε τις εικόνες.

Μάλαγα, Ισπανία.

mtb enduro malaga
Η πόλη της Ανδαλουσίας είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, στην Ακτή του Ήλιου, που έχει τους θερμότερους χειμώνες ολόκληρης της Ευρωπαϊκής χερσονήσου. Είναι κυρίως γνωστή για την Ισπανική κουζίνα, με τα μοναδικά tapas με σαρδέλες, Boquerones, ελαιόλαδο και κατσικίσιο γάλα, με τα οποία, σίγουρα, δεν θα γυρίσετε ελαφρύτεροι πίσω! Υπάρχει επίσης το Μουσείο του Πικάσο, το οποίο μετατράπηκε από ένα Buenavista Παλάτι σε μοντέρνο εκθεσιακό χώρο και παρουσιάζονται τα έργα του πιο διάσημου κατοίκου αυτής της πόλης, του Pablo Picasso. Τέλος –σε αυτό που ενδιαφέρει τους περισσότερους από εμάς- η Μάλαγα είναι γνωστή για τα πετρώδη, τεχνικά μονοπάτια, μέσα στα πεύκα, τα οποία είναι πολύ δημοφιλή στους Βρετανούς –λόγω της μικρής απόστασης και της ευκολίας πρόσβασης- κατά τους χειμερινούς μήνες. Επίσης, υπάρχει το διάσημο SRAM Test Track, όπου γίνονται πολλές δοκιμές προϊόντων από επαγγελματίες αναβάτες downhill, οπότε σίγουρα υπάρχουν μέρη που θα σας κρατήσουν σε εγρήγορση.

Μαδέιρα, Πορτογαλία

mtb enduro downhill madeira(3)
Το «Μαργαριτάρι του Ατλαντικού» σε ένα ηφαιστειογενές νησί στα ανοικτά των ακτών της Πορτογαλίας, είναι κυρίως γνωστό για το ομώνυμο, πασίγνωστο κρασί. Για αυτό όμως που είναι λιγότερο γνωστό είναι για την τεράστια σκηνή ΜΤΒ που υπάρχει, με το πυκνό τροπικό δάσος και τα ατέλειωτα μονοπάτια από τις κορυφές μέχρι τις ακτές. Μετά από μια γεμάτη μέρα ποδήλατο, μπορείτε να απολαύσετε τοπικά κρασιά αλλά και τα ντόπια πιάτα με μαύρο σπαθόψαρο αλλά και το carne de vinha d’alhos, ενώ θα συνεχίσετε την βραδιά με Ponchas μέχρι το πρωί.
Και οι τρεις προορισμοί σίγουρα θα δώσουν χρώμα στον χειμώνα και ακόμη πιο σίγουρο θα γεμίσουν με εικόνες το κεφάλι σας μέχρι την επόμενη εκδρομή σας. Αν σας έλεγε το αφεντικό σας, αύριο, ετοιμάζετε πράγματα και φύγατε ταξίδι, δώρο από εμένα βρε παιδάκι μου, που θα πηγαίνατε;

Εγώ θα έφευγα Μαδέιρα!

Previous Article

Αναζήτηση νέων μονοπατιών. Γιατί ο πραγματικός mountain-ας δεν «χορταίνει» ποτέ!

Next Article

Υδατάνθρακες ή λίπος για περισσότερη ενέργεια;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια