Ταξίδι με αεροπλάνο και ποδήλατο- Τι πρέπει να προσέξετε. Μέρος Α.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
taxidi-me-aeroplano (8)

Πολλές φορές έχει χρειαστεί να μεταβείτε σε κάποια πόλη στο εξωτερικό για δουλειές και ενδιάμεσα να έχετε μερικές ημέρες κενό και σε απόσταση αναπνοής να βρίσκεται κάποιο bike park. Έχετε μπει στον πειρασμό να πάρετε το ποδήλατό σας μαζί, αλλά πάντα κάπου κολλάτε και δεν το έχετε κάνει ακόμη. Ίσως από ιστορίες που έχετε ακούσει για σπασμένα ποδήλατα, χαμένα ποδήλατα, χρεώσεις που είναι αρκετές για να αγοράσετε καινούριo full face κράνος και πόσα ακόμη που  μπορεί να συμβούν…

Όλα αυτά οφείλονται στο ότι το ποδήλατό σας ενώ είναι το «παιδί» σας, η «συντροφιά» σας για τις αεροπορικές εταιρίες δεν είναι παρά μια μεγάλη, περίεργη αποσκευή, που πιάνει έξτρα χώρο στο ‘αμπάρι’, ενώ ταυτόχρονα δυσκολεύει και την δουλειά των υπαλλήλων με το μέγεθός του. Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στο επόμενό σας ταξίδι με αεροπλάνο και ποδήλατο, για να μην νιώθετε φόβο αλλά και για να μην σας πιάσουν απροετοίμαστους.

taxidi me aeroplano (3)

Κάντε κράτηση και για το ποδήλατό σας. Μπορεί να ακούγεται προφανές αλλά επειδή υπάρχει περιορισμένος χώρος στο αεροπλάνο για μεγάλες και ογκώδες αποσκευές θα πρέπει να γνωστοποιήσετε στην αεροπορική εταιρία που είναι να πετάξετε, ταυτόχρονα με την κράτησή σας πως θα έχετε μαζί σας αθλητικό εξοπλισμό -ποδήλατο- ώστε να δηλωθεί στο σύστημα. Μην παραλείψετε την ενημέρωση πως θα έχετε αθλητικό εξοπλισμό μαζί σας, γιατί μπορεί να φτάσετε στο αεροδρόμιο έτοιμοι να πάτε σε όλα τα bike park στο Les Gets (Γαλλικές Άλπεις) και να μάθετε τελευταία στιγμή ότι δεν υπάρχει χώρος στο αεροπλάνο για το ποδήλατό σας.

taxidi me aeroplano (4)

Συσκευάστε το ποδήλατό σας με προσοχή. Καθώς είναι η χαρά σας, το «παιδί» σας, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτική με την συσκευασία του, καθώς σε αυτόν που θα το παραδώσετε στις αποσκευές, δεν τον ενδιαφέρει καθόλου πόσο πολύτιμο είναι για εσάς, ή πόσο ακριβό. Με αρκετές επιλογές για ποδηλατικές τσάντες σχεδιασμένες για ταξίδια, είτε μαλακές (soft shell) είτε σκληρές (hard shell) ή τις απλές ποδηλατικές χαρτόκουτες αν τυχόν δεν ταξιδεύετε συχνά και δεν αξίζει η επένδυση σε μια τέτοια τσάντα καθώς τις περισσότερες φορές το κόστος τους είναι αρκετά αυξημένο. Σε αρκετά αεροδρόμια ανοίγουν το ποδήλατο για έλεγχο ενώ σε άλλα όχι. Με μια ειδική ποδηλατική τσάντα είναι πιο πιθανό να μπουν τα πράγματα όπως περίπου τα είχατε, καθώς υπάρχουν υποδοχές για το τιμόνι και τα πετάλια, δέστρες για κάθε μέρος του ποδηλάτου, σε αντίθεση με μια χαρτόκουτα στην οποία θα τα έχετε βάλει λίγο πολύ σαν τέτρις για να χωρέσουν όμορφα και με προσοχή.

Συνεχίζεται στο Μέρος Β‘.

Previous Article

Red Bull Foxhunt με τον Gee Atherton! (video + bonus video με απίστευτη πτώση!)

Next Article

Η POC πουλήθηκε σε διεθνή εταιρία επενδύσεων για $65 εκατομμύρια!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια