Ταξίδι με αεροπλάνο και ποδήλατο. Τι πρέπει να προσέξετε. Μέρος Β.

Author: 1 σχόλιο Share:
taxidi me aeroplano (1)

Συνέχεια από Μέρος Α’.

Μην περιμένετε την τελευταία στιγμή για να πάτε στο αεροδρόμιο. Σκεφτείτε πως αν φτάσετε νωρίς θα μπορέσετε με την ησυχία σας να κάνετε το check-in να παραδώσετε τις αποσκευές, χωρίς να βιάζεστε, ούτε εσείς αλλά ούτε και οι υπάλληλοι του αεροδρομίου. Αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν έξτρα καθυστερήσεις για τους υπόλοιπους επιβάτες του αεροπλάνου και πως όλοι θα είναι χαμογελαστοί και ευδιάθετοι. Σκεφτείτε μόνο τι θα γίνει αν πάτε τελευταία στιγμή και υπάρχει μια ουρά 30 ατόμων και εσείς προσπαθείτε με την Γαλλίδα υπάλληλο που το παίζει δύσκολη και δεν μιλάει Αγγλικά να βγάλετε συνεννόηση για το ποδήλατο, πως είναι αθλητικός εξοπλισμός και δεν θα πρέπει να χρεωθεί σύμφωνα με το βάρος του, απλά ως έξτρα αποσκευή!

taxidi me aeroplano (2)

Η μεταφορά του ποδηλάτου, ως αθλητικός εξοπλισμός δεν είναι δωρεάν. Θα πρέπει να πληρώσετε και αναλόγως με την εταιρία που θα πετάξετε η τιμή κυμαίνεται από 50-100€ ανά πτήση και ανά προορισμό.  Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους κανονισμούς που έχει κάθε εταιρία σχετικά με τον ποδηλατικό αθλητικό εξοπλισμό, τους περιορισμούς και τις υποχρεώσεις σας. Στις περισσότερες εταιρίες, επιτρέπεται να υπάρχει μέσα στην ποδηλατική τσάντα/κούτα και ποδηλατικός εξοπλισμός, εφόσον όμως, το συνολικό βάρος δεν ξεπερνάει το μέγιστο επιτρεπτό που είναι 30-32 κιλά για τα ποδήλατα βουνού και 23 κιλά για τα ποδήλατα δρόμου, αναλόγως την εταιρία. Προσοχή με το συνολικό βάρος, καθώς αν ξεπεράσετε τα 32 κιλά, θα πρέπει η αποστολή του ποδηλάτου να γίνει ως Cargo και αυτό κοστίζει ακριβά. Πολύ ακριβά. Επίσης, αν η πολιτική της εταιρίας που θα πετάξετε δεν είναι ξεκάθαρη σχετικά με τον ποδηλατικό αθλητικό εξοπλισμό καλέστε τους για να διαλευκάνετε όποια σημεία δεν έχετε κατανοήσει.

taxidi me aeroplano (7)

Το προσωπικό του αεροδρομίου είναι καλό και θέλει να σας εξυπηρετήσει όσο πιο γρήγορα, ευχάριστα και ικανοποιητικά μπορεί. Ανεξαρτήτως την πολιτική της αεροπορικής εταιρίας σχετικά με τον ποδηλατικό αθλητικό εξοπλισμό, οι υπάλληλοι του check-in αποφασίζουν πως θα εφαρμοστεί η πολιτική αυτή. Με άλλα λόγια, για να βάλετε το ποδήλατο στο αεροπλάνο, είναι οι άνθρωποί σας. Πολλές φορές, άνθρωποι είναι και αυτοί, μπορεί να έχουν μια κακή μέρα, προβλήματα στο σπίτι και ποιος ξέρει τι άλλο και να μην δώσουν την απαραίτητη προσοχή σε αυτά που σας λένε, ή να προσπαθούν να κάνουν του κεφαλιού τους (από προσωπική εμπειρία στην Γενεύη, η υπάλληλος στις αποσκευές ήθελε να πληρώσω 26 κιλά έξτρα που ήταν το ποδήλατο, επειδή δεν ήθελε να το περάσει σαν ποδηλατικό εξοπλισμό -που τους είχα ειδοποιήσει ότι θα έχω μαζί μου 4 μήνες νωρίτερα μαζί με την κράτηση του εισιτηρίου. Τελικά αφού μίλησε με άλλον υπάλληλο έγινε η χρέωση σαν ποδηλατικός εξοπλισμός. Άκουσε βέβαια κάτι Γαλλο-Ελληνικά…). Σε τέτοιες περιπτώσεις να προσπαθήσετε να μιλήσετε με κάποιον ανώτερο ώστε να λυθεί το πρόβλημά σας.

Ελπίζουμε να επιχειρήσετε ταξίδι με αεροπλάνο και ποδήλατο και να μην διστάσετε για όλα αυτά που πιθανόν να έχετε ακούσει!

Previous Article

Nox Composites Kitsuma 27.5 Superwide Carbon, τροχοί για το ποδήλατο βουνού, με πλάτος 42mm!

Next Article

6 Συμβουλές και τρικ ομορφιάς, για να είστε εκθαμβωτικές επάνω στο ποδήλατο! Μόνο για γυναίκες!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια