Υπό κατασκευή η πρώτη γέφυρα αποκλειστικά για ποδήλατα και πεζούς στο Λονδίνο.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
gefyra london  (3)

Ένα σχεδιαστικό στούντιο με το όνομα reForm Architects στο Λονδίνο, παρουσίασε τα σχέδιά του για μια σπαστή γέφυρα, η οποία θα επέτρεπε σε ποδηλάτες και πεζούς να διασχίσουν τον ποταμό Τάμεση, μεταξύ των σημείων Canary Wharf και Rotherhithe. Η 184 μέτρων σπαστή γέφυρα, ανοίγει στην μέση για να επιτρέπεται η διάβαση των σκαφών.gefyra london (2)

Αν ποτέ κατασκευαστεί, πρόκειται να είναι η πρώτη σπαστή γέφυρα που θα κατασκευαστεί στον Τάμεση, από το 1894, όπου και είχε κατασκευαστεί η Tower Bridge, αλλά επίσης θα είναι η πρώτη γέφυρα για πεζούς και ποδήλατα που θα διασχίζει τον Τάμεση. Η πρόταση της reForm είναι να ενωθεί η περιοχή Canary Wharf στα βόρεια, με την περιοχή Rotherhithe στην άλλη μεριά του ποταμού. «Όσοι εργάζονται στο Canary Wharf και χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μέσω μετακίνησης, ή είναι πεζοί από την νότια πλευρά, δεν θα χρειάζεται πλέον να κάνουν μεγάλες και χρονοβόρες παρακάμψεις μέχρι το Tower Bridge ή το Greencwich Foot Tunnel για να περάσουν από την άλλη μεριά του ποταμού«, αναφέρει μια δήλωση των αρχιτεκτόνων.

«Κάθε νέα γέφυρα πάνω από τον Τάμεση θα πρέπει να ανταποκρίνεται στην σημασία της δημιουργίας της και να προσθέτει στην πολιτισμική κληρονομιά«, συμπλήρωσε ο ιδρυτής Nick Randall. «Ο σχεδιασμός μας πληρεί αυτές τις προϋποθέσεις, δημιουργώντας ένα διεθνώς αναγνωρίσιμο ορόσημο. Η μοναδική και κομψή εμφάνιση και λειτουργία θα γίνει πόλος έλξης για τους τουρίστες. Θα βελτιώσει την εικόνα του Τάμεση προσθέτοντας κλίμακα και ενδιαφέρον, παρόμοιο με τον τρόπο που κινούνται τα πλοία στον ποταμό«.

gefyra london (1)

Η γέφυρα σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Transport of London, το London Underground, το Λιμάνι του Λονδίνου και το Canal % River Trust. «Η συνεργασία πάνω στην μελέτη έγινε λόγω της αυξημένης ζήτησης που έχει η σύνδεση του νοτιοανατολικού Λονδίνου για τους πεζούς και τους ποδηλάτες με το βόρειο τμήμα, η οποία θα εξυπηρετεί στην μείωση των χρόνων μετακίνησης, θα αποσυμφορήσει την κίνηση και θα μειώσει τις παραγωγές ρύπων«, συνέχισαν οι αρχιτέκτονες. Η κατασκευή της γέφυρας θα κοστίσει 88 εκατομμύρια λίρες και θα ολοκληρωθεί σε 5 χρόνια. Η οικονομική και πολιτική υποστήριξη είναι απαραίτητες πριν ξεκινήσει η περαιτέρω ανάπτυξη του σχεδίου.

Τέτοιες προτάσεις βλέπουμε να γίνονται στο εξωτερικό και εμείς απορούμε που δεν έχουμε ακόμη έναν ποδηλατόδρομο της προκοπής ώστε να μπορούμε να πηγαίνουμε από την μια μεριά της πόλης στην άλλη με ασφάλεια.

Previous Article

300 χρόνια εξέλιξης του ποδηλάτου, μέσα σε 1 λεπτό. (video)

Next Article

Οι ποδηλάτες λιγοστεύουν…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια