Αναζήτηση νέων μονοπατιών. Γιατί ο πραγματικός mountain-ας δεν «χορταίνει» ποτέ!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
new places mtb trail lake view

Σίγουρα θα έχετε πιάσει τον εαυτό σας κάποια στιγμή -που παρόλο που κάνετε ποδήλατο κάθε μέρα και απολαμβάνετε τα μονοπάτια της περιοχής σας- να αρχίσετε να βαριέστε τα ίδια μονοπάτια και να θέλετε να αναζητήσετε νέες επιλογές για τις διαδρομές σας. Τις περισσότερες φορές κοντά στα αστικά κέντρα κάτι τέτοιο είναι σχετικά εύκολο, καθώς οι ορεινοί όγκοι δεν είναι τόσο μεγάλοι ώστε να χαθείτε και να μην μπορείτε να επιστρέψετε πίσω. Στα μεγαλύτερα βουνά όμως, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε κάποιον έμπειρο και γνώστη της περιοχής -αν και αυτό δεν λογίζεται ως αναζήτηση! Όπως και να έχει όμως θα είναι κάτι καινούριο για εσάς, παρόλο που δεν θα το έχετε «ανακαλύψει» μόνοι σας.

Η πραγματική αναζήτηση και εξερεύνηση νέων μονοπατιών έρχεται με την βοήθεια ενός χάρτη -είτε χάρτινου, είτε ηλεκτρονικού- και την προσωπική αναζήτηση. Επειδή δεν ήταν λίγες οι φορές που βγήκαμε με απλές σημειώσεις σε ένα χαρτί και μια γενικότερη ιδέα της περιοχής για να βρούμε κάτι που «έμοιαζε» με μονοπάτι στο Google Earth, συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως όταν πάτε για αναζήτηση νέων μονοπατιών.new places mtb trail (4)

Ποτέ δεν θα ξέρετε από την πρώτη στιγμή από που αρχίζει και που καταλήγει ένα μονοπάτι. Όσο και αν το έχετε ψάξει στο Google Earth, όσο και αν συζητήσατε με κάποιον που το έχει κάνει το μονοπάτι, ή όσες φορές και αν είδατε ένα βίντεο στο YouTube με το συγκεκριμένο μονοπάτι, πιστέψτε μας πως δεν πρόκειται να είναι όπως το περιμένατε. Τις περισσότερες φορές είναι πολύ καλύτερο αλλά και πολύ πιο δύσκολο!

Το να βρεθείτε με το ποδήλατο σας σε ένα μονοπάτι το οποίο δεν έχει πατηθεί για καιρό είναι μια αίσθηση που θα σας γεμίσει. Θα νιώθετε σαν να ανακαλύψατε την Αμερική! Η ευφορία και η χαρά που έχουμε νιώσει όταν βρήκαμε κάποια μονοπάτια τα οποία είχανε χρόνια να περπατηθούν και με ένα απλό κλάδεμα μπήκαν στην καθημερινή μας βόλτα, δεν μπορεί να περιγραφτεί.

Θα μάθετε -με τον δύσκολο τρόπο- να είστε αυτάρκης. Όταν βγαίνουμε για αναζήτηση νέων μονοπατιών τις περισσότερες φορές καταλήγουμε σε αδιέξοδα. Πολλές φορές χρειάστηκε να κουβαλήσουμε το ποδήλατο στην πλάτη για να επιστρέψουμε, ή να περάσουμε αρκετή ώρα αναζητώντας έναν δρόμο για επιστροφή μέσα σε πυκνά πουρνάρια. Όλα αυτά μας έμαθαν να στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας και αποκτήσαμε τέτοια εμπειρία όσον αφορά τον προσανατολισμό που δύσκολα θα ξαναχαθούμε!new places mtb trail (2)

Το φαγητό και η μπύρα μετά από την ανακάλυψη ενός ξεχασμένου μονοπατιού έχουν πιο καλή γεύση! Δεν σηκώνουμε κουβέντα, είναι αποδεδειγμένο με τις επιστημονικές μας μεθόδους!

Θα αναγκαστείτε να πιέσετε τον εαυτό σας πέρα από την «ζώνη άνεσης» (comfort zone). Αν δεν έχετε κουβαλήσει το ποδήλατο στην πλάτη για κάνα δυο ώρες ώστε να βγείτε στην κορυφή που πιστεύατε ότι ξεκινούσε ένα σούπερ μονοπάτι -γιατί κάποιος σας το είπε- και έπειτα να χαθείτε στο κατέβασμα, να χρειαστεί να περάσετε μέσα από ορμητικά ποτάμια με νερό μέχρι την μέση, ενώ χρειάστηκε περισσότερες από 2-3 φορές να γυρίσετε προς τα πίσω γιατί πήρατε λάθος δρόμο, δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσα περισσότερα είστε ικανοί να κάνετε και να αντέξετε μέχρι να έρθει η δύσκολη αυτή στιγμή.

Θα δείτε πράγματα που δεν φανταζόσασταν ότι υπάρχουν εκεί. Πολλές φορές παλιά εγκαταλελειμμένα μονοπάτια μας έχουν οδηγήσει σε μέρη μαγικά. Λιμνούλες, ρέματα, παλιά μαντριά, μέρη τα οποία δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι υπάρχουν.new places mtb trail lake

Η αναζήτηση νέων μονοπατιών θα είναι έμπνευση για ταξίδια. Το να θέλει κάποιος να ανακαλύπτει μόνος του, ή να του δείχνουν, νέα μονοπάτια δεν είναι κακό. Αντιθέτως, είναι πολύ καλό γιατί του δίνει έμπνευση για ταξίδια, για να δει νέα μέρη, να νιώσει νέες εμπειρίες και πάνω από όλα; Να διασκεδάσει! Φανταστείτε μακριά από την Ελλάδα, μονοπάτια τα οποία έχουν μήκος πολλών χιλιομέτρων και αυξημένη δυσκολία… Ποιος δεν θα ήθελε να ποδηλατήσει μέσα σε ένα τέτοιο μονοπάτι; Μόνο κάτι γατάκια τα αποφεύγουν

Το να κάνεις μόνο την «κλασική» βόλτα σου, θα σε κρατήσει πίσω. Και από τεχνική, αλλά και από διασκέδαση. Αν στις βόλτες σου περιορίζεσαι μόνο στα γνωστά μονοπάτια και κάθε φορά που ανεβαίνεις στο ποδήλατο δεν θέλεις να κάνεις κάτι «καινούριο», κάτι διαφορετικό, αν φοβάσαι το νέο, αυτό σημαίνει πως δεν θέλεις να εξελιχτείς, δεν θέλεις να μάθεις νέες τεχνικές, φοβάσαι τελικά μήπως σου αρέσει η έξτρα αυτή διασκέδαση και εθιστείς. Μην κάθεσαι και περιμένεις το καινούριο, το «καλό» και το διαφορετικό να έρθει μόνο του. Κυνήγησε το.

Σε τελική ανάλυση, ξεκινήσαμε το ποδήλατο για την ελευθερία και την χαρά της ανακάλυψης. Λίγα χρόνια μετά εφόσον έχουμε ανακαλύψει αρκετά νέα μέρη, γιατί να σταματήσουμε;

Previous Article

Οίτη! Ταξίδι σε έναν άγνωστο τόπο!

Next Article

Ψάχνετε μέρη φέτος τον χειμώνα για ταξίδι ΜΤΒ; Διαλέξτε, Μάλαγα, Μαδέιρα, Νέλσον.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια