Προπόνηση στον δρόμο για τη δουλειά; Και όμως γίνεται!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
προπόνηση

Όλοι έχουμε πιεσμένο χρόνο! Οικογένεια, δουλειά, κοινωνικές υποχρεώσεις, συνήθως δεν μας αφήνουν τον χρόνο που θα θέλαμε για να κάνουμε σωστή προπόνηση. Γι’αυτό το λόγο πολλοί ποδηλάτες αναπληρώνουν τον χαμένο χρόνο της προπόνησης κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους από και προς την δουλειά τους. Μία τριαντάλεπτη διαδρομή προς και από την δουλειά καθημερινά, προσθέτει ένα σημαντικό αριθμό επιπλέον ωρών εβδομαδιαίας προπόνησης!

Προετοιμαστείτε κατάλληλα

Αρχικά θα ήταν καλό να έχετε εφεδρικά ρούχα στον χώρο εργασίας σας. Εντάξει, δεν λέμε να πάρετε και όλη την ντουλάπα σας στην δουλειά, καλό θα ήταν όμως να έχετε 2-3 αλλαξιές για να νιώθετε πιο άνετα. Πολύ σημαντικό είναι και το κομμάτι της διατροφής. Συνήθως κατά τη διάρκεια μιας πολυάσχολης μέρας είναι δύσκολο να φάτε σωστά προκειμένου να αντέξετε στην διαδρομή της επιστροφής. Γι’αυτό καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας μερικές ενεργειακές μπάρες. Ποτέ μη φεύγετε από το γραφείο πεινασμένοι! Τέλος, αν προπονηθήκατε σκληρά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προτιμήστε να μη μετακινηθείτε με το ποδήλατο τη Δευτέρα. Πάρτε το χρόνο σας.

1.Διαλειμματική προπόνηση

προπόνηση

Οποιαδήποτε διαδρομή από ένα σημείο μέχρι ένα άλλο μπορεί να χωριστεί σε διάφορα τμήματα. Η απόσταση από το ένα φανάρι μέχρι το άλλο ή από μία περιοχή σε μία άλλη αποτελούν την ιδανική ευκαιρία για να ολοκληρώσετε μία διαλειμματική προπόνηση. Γιατί να την προτιμήσετε; Επειδή θα σας δώσει περισσότερο χρόνο να ξεκουραστείτε και να κάνετε πιο έντονη προπόνηση μετά τη δουλειά!

2. Recovery ride

προπόνηση

Αν πρέπει να πάτε νωρίς το πρωί στη δουλειά (που συνήθως πρέπει), τότε είναι η κατάλληλη ευκαιρία για ένα recovery ride. Με άλλα λόγια πάρτε το χαλαρά! Δώστε στον εαυτό σας περισσότερο χρόνο πάνω στο ποδήλατο, όμως φροντίστε να κρατήσετε χαλαρούς ρυθμούς. Ένα recovery ride είναι η ιδανική ευκαιρία να βελτιώστε την τεχνική του πεντάλ σας αλλά και να χαλαρώσετε για την επόμενη έντονη προπόνηση σας!

3.Προπόνηση με άδειο στομάχι ή αλλιώς Fasted Training

προπόνηση

Για τους περισσότερους ανθρώπους η μετακίνηση προς τη δουλειά γίνεται το πρωί, που είναι και η ιδανικότερη ώρα για να κάνει κάποιος fasted training. Ξεκινώντας το πρωί την προπόνηση σας χωρίς να έχετε φάει κάτι, αποτελεί τον ιδανικό τρόπο για να χάσετε βάρος και να εκπαιδεύσετε το σώμα σας να χρησιμοποιεί το λίπος ως την κύρια πηγή καυσίμου! Προσοχή, όμως! Μία fasted προπόνηση θα πρέπει να είναι χαμηλής έντασης ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα κάνετε λίγη παραπάνω ώρα.

4.Δουλέψτε την αντοχή σας

προπόνηση

Πάρτε τον μακρύ δρόμο και όχι τον σύντομο! Προσθέτοντας 15 παραπάνω λεπτά στην καθημερινή σας μετακίνηση από και προς τη δουλειά, προσθέτετε συνολικά δυόμιση ώρες προπόνησης την εβδομάδα. Αν θέλετε πραγματικά να αυξήσετε την αντοχή σας, προσθέστε εικοσάλεπτα διαστήματα sweetspot στην μετακίνηση σας.

 

Την επόμενη φορά που θα πάρεις το ποδήλατο στη δουλειά, δοκίμασε κάποιο από τα παραπάνω και πες μας τη γνώμη σου.

 

Previous Article

Ένα ήσυχο ποδήλατο είναι ένα γρήγορο ποδήλατο!

Next Article

Προλαμβάνοντας πτώσεις με το ποδήλατο δρόμου!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια