To Cydekick είναι ένα δυναμό χωρίς τριβές…

Author: Χωρίς σχόλια Share:
cydekick (6)

Όταν ο κολλητός του Nicola Zamora, άφησε στο σπίτι του πρώτου το ποδήλατό του και έφυγε, δεν ήξερε ότι αυτό, θα γινόταν «πειραματόζωο». Ευτυχώς δεν ήταν κάποιο πείραμα, κάποια πατέντα που ήθελε κόψε-ράψε, όπως το Πυραυλοκίνητο ποδήλατο, αλλά κάτι πολύ πιο ήπιο. Στο ποδήλατο μπήκε ένα πρωτότυπο δυναμό, χωρίς καμιά εξωτερική παρέμβαση.

cydekick (7)

Ο Zamora και η Bethany Hamm, ιδιοκτήτες και δημιουργοί της Spinetics Inc. θέλουν να προωθήσουν τους πράσινους και υγιείς τρόπους μεταφοράς, κάνοντας τες πιο εύκολες. Τι πιο πράσινο και υγιές, λοιπόν από το ποδήλατο; Το Cydekick δημιουργήθηκε για να παρέχει ενέργεια για τα smartphone, τα φώτα του ποδηλάτου και διάφορα άλλα gadget, η οποία παράγεται κατά την βόλτα σας και είναι απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον, χωρίς όμως να νιώθετε καμία παραπάνω αντίσταση κύλισης στο ποδήλατο, όπως συμβαίνει με τα συμβατικά δυναμό.

Έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές, η αρχική συναμολόγηση και ένα λειτουργικό πρωτότυπο θα πρέπει να είναι έτοιμο σε μερικές εβδομάδες. Η καμπάνια στο KickStarter θα ξεκινήσει στις 30 Ιουλίου ώστε να μαζευτούν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι ώστε να μπει στην παραγωγή.

cydekick (5)

Με μαγνήτες και στις δύο πλευρές του Cydekick -στον τροχό του ποδηλάτου και στο εξάρτημα που είναι στερεωμένο στον σκελετό του ποδηλάτου- δημιουργείτε ηλεκτρισμός μέσω ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής. Όταν περιστρέφεται ο ρότορας του Cydekick, οι μαγνητικές δυνάμεις απέναντί του δημιουργούν ηλεκτρική ενέργεια, χωρίς την παραγωγή μηχανικής τριβής. Καθώς όμως ακόμη βρίσκεται στα στάδια της ανάπτυξης η συσκευή δεν έχει γίνει κάποια μέτρηση της παραγόμενης ενέργειας.

Δύο μοντέλα θα βγουν, το Cydekick Pro και το Cydekick Mini και η εγκατάστασή τους θα γίνεται χωρίς να χρειάζεται μετατροπές ή ειδικά εργαλεία και είναι συμβατά με τα περισσότερα ποδήλατα πόλης. Προσοχή, με ποδήλατα πόλης που ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ δισκόφρενα. Ο ρότορας πιάνει στις ακτίνες με Tire-wraps, ενώ η γεννήτρια μπαίνει πίσω από το παξιμάδι του άξονα ή το QR (quick release), με τα ηλεκτρονικά να είναι στο τιμόνι. Το Cydekick Pro, αλλά και το Cydekick Mini, παράγουν αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσουν τα φώτα που έρχονται μαζί με το κιτ -μπροστά και πίσω φως, ενώ η έκδοση Pro έχει και μια πρόσθεση θύρα USB για την φόρτιση του smartphone σας, ή άλλων gadget.

cydekick (3)

Η έκδοση Pro, τοποθετείται στον πίσω τροχό και η έξτρα θύρα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της ώστε να φορτίσει κάποιο smartphone, GPS, κάμερα ή οτιδήποτε. Η εσωτερική του μπαταρία, μπορεί να φορτιστεί είτε κατά την διάρκεια μιας βόλτας, είτε από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος του σπιτιού. Ένα φως LED, υψηλής έντασης, είναι ενσωματωμένο στα ηλεκτρονικά του τιμονιού, ενώ υπάρχει και η επιλογή για πίσω φως. Η μπαταρία της έκδοσης Pro, αποθηκεύει αρκετή ενέργεια ώστε να συνεχίσουν να φέγγουν τα φωτάκια -και μπρος και πίσω- για αρκετή ώρα αφού σταματήσετε.

Η έκδοση Mini, είναι πολύ μικρότερη σε μέγεθος και τοποθετείται στον μπροστά τροχό, αλλά δεν έχει την θύρα USB, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για να τροφοδοτεί τα φώτα του ποδηλάτου. Τα οποία, φώτα, παραμένουν αναμμένα όταν σταματήσετε το ποδήλατο, αλλά για πολύ λιγότερο χρόνο σε σχέση με την έκδοση Pro, ο οποίος κυμαίνεται σε περίπου 5 λεπτά.

cydekick (1)

Για να τραβήξουν λίγο κόσμο παραπάνω στην καμπάνια τους η Spinetics Inc., στρατολόγησε τρεις street artists να διακοσμήσουν μερικά fixed gear ποδήλατα, τα οποία θα πουληθούν μέσω της καμπάνιας. Επίσης, η εταιρία σκοπεύει το 3% των εσόδων από την καμπάνια να τα δωρίσει σε έρευνες που αφορούν τον καρκίνο στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα.

Previous Article

Ο Arnold Schwarzenegger κάνει βόλτα στο Λονδίνο, με ενοικιαζόμενο ποδήλατο!

Next Article

ShockWiz, αυτόματη ρύθμιση αναρτήσεων για το ποδήλατο βουνού! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια