Είναι η Κοπεγχάγη η καλύτερη ποδηλατική πόλη του κόσμου; (video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
copenhagen (2)

Η Κοπεγχάγη αρχίζει να μετατρέπεται σε μια από τις καλύτερες (αν όχι η καλύτερη) πόλεις, φιλικές προς το ποδήλατο, του κόσμου.

Μεταξύ των ετών 2012 και 2014 ο αριθμός των ανθρώπων που χρησιμοποιούσαν το ποδήλατό τους ως μέσο μεταφοράς εκτινάχτηκε από το 36% στο 45%. Μια τέτοια εκρηκτική πρόοδος δεν έχει σημειωθεί πουθενά αλλού στον κόσμο μέσα σε μια διετία.

Πως συνέβη όμως κάτι τέτοιο;

Προφανώς το αυτοκινητιστικό κομφούζιο στους δρόμους, σε συνδυασμό με τα διάφορα έργα που γίνονταν στην πόλη κούρασαν τους κατοίκους οι οποίοι κατάλαβαν την πρακτικότητα του ποδηλάτου. Σε αυτό βέβαια βοήθησε και η κυβέρνηση η οποία το 2014 διέθεσε αρκετά χρήματα στην ανάπτυξη της ποδηλασίας, εγκαινιάζοντας μάλιστα δύο νέες γέφυρες ώστε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον σκοπό αυτόν.

Επιπλέον, οι ποδηλατόδρομοι έχουν αναβαθμιστεί, τα ποδήλατα αρχίζουν να έχουν προτεραιότητα έναντι των αυτοκινήτων και συγκεκριμένες περιοχές και αναμφισβήτητα το πιο ενδιαφέρον από όλα είναι ότι η πόλη αρχίζει να υιοθετεί ορισμένα καινοτόμα σχέδια τα οποία καθιστούν την ποδηλασία εξαιρετικά βολική συνήθεια.

Αν δεν μας πιστεύετε, δείτε και το παρακάτω βίντεο!

Previous Article

Cinema BMX, μέρος πρώτο, Chad Kerley. (video)

Next Article

Matchstix thru bolts, Πολυεργαλείο μέσα σε περαστό άξονα; Γιατί όχι;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια