Ε-ΜΤΒ κάτω των 13 κιλών; ΩΧ!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
focus project y emtb sub 13kg (6)

Ναι, είναι αλήθεια και το ποδήλατο λέγεται FOCUS Project-Y!

focus project y emtb sub 13kg (5)    focus project y emtb sub 13kg (1)

Πρόκειται κυριολεκτικά για κάτι το οποίο μας αφήνει με το στόμα ανοικτό καθώς μέχρι στιγμής το ελαφρύτερο ηλεκτρικά υποβοηθούμενο ποδήλατο ξεπερνάει κατά πολύ τα 15 κιλά! Αντιθέτως, το FOCUS Project-Y σπάει το φράγμα των 13 κιλών -συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας! Πρόκειται για το ελαφρύτερο ηλεκτρικά υποβοηθούμενο ποδήλατο βουνού παραγωγής. Ας δούμε μερικές λεπτομέρειες όμως.

Project-Y.

focus project y emtb sub 13kg (3)
Η επιλογή της έντασης της υποβοήθησης γίνεται με ένα κουμπί ενώ υπάρχει παραδίπλα τα ενσωματωμένα LED δείχνουν την διαθέσιμη μπαταρία χωρίς να χρειάζεται κάποια έξτρα οθόνη!

focus project y emtb sub 13kg (2)

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο παρά το φαινομενικά χαμηλό του βάρος, έχει ένα μοτέρ 250w και μια μπαταρία 250Wh, ενώ το μοτέρ μπορεί να αφαιρεθεί τελείως από την κάτω μεριά του πλαισίου. Δεν είναι και μικρό επίτευγμα καθώς από την πρώτη στιγμή η FOCUS είχε θέσει ως στόχο, την κατασκευή ενός ηλεκτρικά υποβοηθούμενου ποδηλάτου το οποίο όμως θα θυμίζει έντονα ένα παραδοσιακό ποδήλατο βουνού και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμη και χωρίς το μοτέρ! Πέρα από το πολύ χαμηλό του βάρος, το συγκεκριμένο ποδήλατο έχει να επιδείξει και αρκετές καινοτομίες στην γεωμετρία του σκελετού. Χάρη στον ιδιαίτερο και καινοτόμο σχεδιασμό για το περίβλημα του μοτέρ, το μήκος των chainstays είναι μόλις κατά 20mm μεγαλύτερο από το αντίστοιχο «αδερφάκι» του -χωρίς το μοτέρ- Raven Max.

focus project y emtb sub 13kg (4)

Αυτό μάλιστα! Είναι ένα e-MTB που δεν θα λέγαμε όχι! Εσείς;

Previous Article

Δείτε πως δουλεύει το μοχλικό από 18 ΜΤΒ’s του 2017! (video)

Next Article

Vintage Freeride movie -The Collective. (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια