Ένα εντυπωσιακό ποδήλατο για το νερό! (video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
1409741598972_wps_29_Cycling_fanatics_will_be_

Σκεφτήκατε ποτέ πως θα ήταν να μπορούσατε να ποδηλατήσετε επάνω στο νερό; Φυσικά, δεν εννοούμε τα γνωστά ποδήλατα θαλάσσης, που είσαι καθιστός-ξαπλωτός και γυρνάς τα πετάλια. Ενοούμε κάτι, που φέρνει περισσότερο σε ποδήλατο, όπως το Χ1.

IMG_8027-1940x1455

Με βάση την Καλιφόρνια της Αμερικής, η εταιρία Schiller, σχεδίασε ένα πρωτότυπο ποδήλατο για το νερό, με το όνομα Χ1, το οποίο επιτρέπει τους ποδηλάτες να μεταφέρονται στο νερό μόνο με την δύναμη των πεταλιών. Το ποδήλατο είναι προσκολλημένο επάνω σε δύο φουσκωτά μπαλόνια, τα οποία το βοηθούν να επιπλέει και μπορεί να φτάσει ταχύτητες μέχρι και 8 κόμβους (σχεδόν 15 χιλιόμετρα ανά ώρα).

Το συνολικό του βάρος είναι μόλις 20,5 κιλά, χάρη στο μοντέρνο και ελαφρύ πλαίσιο αλουμινίου, ενώ η κίνηση γίνεται μέσω δύο ταλαντευόμενων έλικων οι οποίες κινούνται δεξιά-αριστερά και εξαλείφουν την ανάγκη για πηδάλιο, ενώ τα φουσκωτά μπαλόνια κρατάνε τον αναβάτη έξω από το νερό. Το συγκεκριμένο ποδήλατο μπορεί να πάει και ανάποδα όταν βρίσκεται μέσα στο νερό.

Είναι πιο ελαφρύ από ένα καγιάκ, και πιο σταθερό από το paddleboard και ο αναβάτης δεν χρειάζεται κουπί για να κινηθεί, ενώ σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα, μπορεί να διπλώσει και να χωρέσει σε μια ντουλάπα στο σπίτι και στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου. Με τον σχεδιασμό του προσφέρει μια αίσθηση ευθυμίας και ελευθερίας, πράγμα σημαντικό για την σύνθετη και πολυάσχολη καθημερινότητα.

Previous Article

Ηλεκτροκίνητο enduro ποδήλατο από την Specialized!

Next Article

H καινούρια GoPro Hero4 Session! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια