Πως να σταματήσετε την έντονη εφίδρωση φέτος το καλοκαίρι!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
έντονη εφίδρωση

Ο ιδρώτας είναι ο φυσικός τρόπος για να διατηρηθεί το σώμα σας στις ζεστές θερμοκρασίες. Πόσο, όμως, είναι το φυσιολογικό;

Εάν ιδρώνετε σε υπερβολικό βαθμό μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές και να παραμείνετε πιο δροσεροί και στεγνοί αυτή την περίοδο

1. Ελαττώστε την καφεΐνη

έντονη εφίδρωση

Τι καλύτερο για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ένα καφέ. Δεν θα μπορούσαμε όμως να πούμε το ίδιο και για το σώμα σας, καθώς, η καφεΐνη διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα, το οποίο ενεργοποιεί με την σειρά τους ιδρωτοποιούς αδένες. Πράγμα το οποίο έχει ως αποτέλεσμα όσο περισσότερο καφεΐνη καταναλώνετε τόσο περισσότερο εφίδρωση να έχετε.

2. Μειώστε το πικάντικα φαγητά

έντονη εφίδρωση

Όπως και με την καφεΐνη, τα καυτερά φαγητά και τα μπαχαρικά ενεργοποιούν το κεντρικό νευρικό σύστημα με αποτέλεσμα να ιδρώνετε περισσότερο.

3. Αλλάξτε την γκαρνταρόμπα σας

έντονη εφίδρωση

Εάν βρίσκεστε πολλές ώρες εκτός σπιτιού είναι καλό να επιλέγετε ρούχα δροσερά με υφάσματα που αναπνέουν. Για παράδειγμα με ύφασμα λινό, βαμβακερά ή ειδικά σχεδιασμένα ρούχα για την καλοκαιρινή προπόνηση.

Επίσης είναι προτιμότερο να επιλέγετε βαμβακερές κάλτσες απ’ ότι κάλτσες από οποιοδήποτε άλλο συνθετικό υλικό.

4. Επισκεφτείτε έναν γιατρό

έντονη εφίδρωση

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι έχετε πιο έντονο πρόβλημα μπορείτε πάντα να επισκεφτείτε έναν γιατρό. Αυτός θα κρίνει αν χρειάζεται να σας χορηγήσει κάποιο φάρμακο το οποίο να μπλοκάρει τα νευρικά ερεθίσματα για τους ιδρωτοποιούς αδένες.

Ενώ τέτοια φάρμακα λειτουργούν πολύ γρήγορα, μπορούν να προκαλέσουν παρενέργειες, όπως υπερθέρμανση, ξηροστομία και ξηροφθαλμία. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να τα καταναλώνετε υπό την επίβλεψη κάποιου γιατρού.

Εάν προσέξετε τα παραπάνω θα μπορέσετε να δείτε μεγάλη διαφορά τους θερινούς μήνες και να ελαττώσετε την εφίδρωσή σας. Μια δοκιμή θα σας πείσει!

Previous Article

Τα νέα σακίδια της Rapha!

Next Article

Crankworx Les Gets 2016. 80″ με τα καλύτερα slopestyle κόλπα! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια