Έπεσες; Τι πρέπει να ελέγξεις στο σώμα σου προτού συνεχίσεις!

Author: 1 σχόλιο Share:
giroditalia fall (2)

Οποιοσδήποτε βρίσκεται πάνω σε ένα ποδήλατο, αργά η γρήγορα θα πέσει. Όσο προσεκτικός και αν είναι, όσο συντηρητικά και αν ποδηλατεί. Όταν συμβεί αυτή η άτυχη στιγμή όμως, το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε, είναι να βεβαιωθείτε πως δεν έχετε τραυματιστεί σοβαρά. Ελέγξτε τα άκρα και τον κορμό σας. Αν μπορείτε να τα κουνήσετε ελεύθερα χωρίς πόνο, μαζέψτε το ποδήλατο από το σημείο που πέσατε και πηγαίνετε στην άκρη του δρόμου/μονοπατιού, ώστε να δεις τι πρέπει να ελέγξεις στο σώμα σου προτού συνεχίσεις.ptwsh traymatismos podhlato dromou

Ηρεμήστε. Οι περισσότεροι σοβαροί τραυματισμοί προέρχονται από την βιασύνη μας να ξανανέβουμε στο ποδήλατο. Πολλές φορές από την έκκριση της αδρεναλίνης πιστεύουμε ότι είμαστε καλά, αλλά μόλις προσπαθήσουμε να ανέβουμε στο ποδήλατο σωριαζόμαστε κάτω. Η καλύτερη συμβουλή που μπορείτε να ακολουθήσετε μετά από μια πτώση, είναι να ηρεμήσετε να χαλαρώσετε και να ξανανεβείτε στο ποδήλατο μετά από λίγη ώρα που θα έχει ηρεμήσει και οργανισμός από το σοκ της πτώσης. Περπατήστε λίγο εκεί τριγύρω για να δείτε πως το σώμα σας ανταπεξέρχεται στα ερεθίσματα που του δίνετε. Κουνήστε χέρια και πόδια, τεντωθείτε, γυρίστε το κεφάλι σας προς όλες τις κατευθύνσεις. Αν κάτι δεν το νιώθετε «σωστό», ενημερώστε να έρθουν να σας μαζέψουν. Μπορεί να είναι κάτι πιο σοβαρό από ότι νομίζετε. Επίσης, αν όλα φαίνεται να είναι καλά, δεν χρειάζεται να βιαστείτε να ανεβείτε στο ποδήλατο. Εκτιμήστε τις ζημιές στον εαυτό σας και στο ποδήλατό σας πριν ξεκινήσετε ξανά το πετάλι. Δείτε ποια είναι τα βασικά μέρη που θα πρέπει να ελέγξετε στο ποδήλατό σας πριν συνεχίσετε στο άρθρο που δημοσιεύουμε αύριο στο sela.gr!

Βασικές πρώτες βοήθειες. Πριν κάνετε οτιδήποτε ελέγξτε το σώμα σας. Νιώθετε τα όλα σας τα άκρα; Έχετε κάπου αίμα; Αν δεν νιώθετε κάποιο άκρο σας, ή βλέπετε αρκετό αίμα, τηλεφωνήστε σε κάποιον που γνωρίζει το μέρος για να έρθει να σας μαζέψει. Αν είσαστε παρέα, μπορείτε να καλέσετε ένα ασθενοφόρο για κάτι πιο σοβαρό. Σαν γενικό κανόνα, να έχετε στο μυαλό σας, πως αν μπορείτε να σηκώσετε το ποδήλατό σας, χωρίς να πονάτε ιδιαίτερα, τότε ο κορμός σας είναι σε καλή κατάσταση. Αν μπορείτε να περπατήσετε και να ανεβείτε 1-2 σκαλοπάτια, τότε κατά 99% μπορείτε να ποδηλατήσετε προς το σπίτι σας.

Διάσειση. Αν κατά την πτώση σας, νιώσατε να χτυπάτε με το κεφάλι κάτω, ελέγξτε το κράνος σας για τυχόν ραγίσματα ή σπάσιμο ώστε να εκτιμήσετε την ένταση του χτυπήματος που δέχτηκε το κεφάλι σας. Αν έχετε πάθει διάσειση, θα πρέπει να ζαλίζεστε, να είστε αποπροσανατολισμένοι και να βρίσκεστε σε σύγχυση. Μετά από μια πτώση, οι ενδορφίνες βρίσκονται στα ύψη και πιθανό να μην νιώθετε πόνο. Περιμένετε λίγη ώρα να ηρεμήσετε για να ελέγξετε κατά πόσο έχετε όλες σας τις αισθήσεις ακέραιες.

Υπάρχει κάτι άλλο που θα προτείνατε;

Previous Article

Ανηφόρες!

Next Article

Είναι ο Kriss Kyle ένας από τους πιο εντυπωσιακούς αναβάτες BMX; Πιστεύουμε πως ναι… (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια