Ίσες ανταμοιβές για άντρες και γυναίκες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομαδικής χρονομέτρησης.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
women team time trial

Για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομαδικής χρονομέτρησης 2016, οι γυναίκες θα έχουν τα ίδια χρηματικά έπαθλα με τους άντρες. Με αυτόν τον τρόπο έρχεται η ισότητα όσον αφορά τις χρηματικές απολαβές.

Την περσινή σεζόν, οι πρωταθλητές άντρες στην ομαδική χρονομέτρηση έλαβαν από 33,333€ για τους πρώτους μέχρι 4,166 για την 5η ομάδα. Αντίστοιχα στις γυναίκες, οι πρωταθλήτριες πήραν 10,666€ μέχρι 1,666€ για την 5η ομάδα.

Όσον αφορά τους ημερήσιους αγώνες και τους αγώνες ατομικής χρονομέτρησης, οι απολαβές για τους άντρες και τις γυναίκες είχαν ήδη ισοψηφιστεί. 7,667€ και 3,833€ τα ποσά αντίστοιχα για τον πρώτο/η νικητή/νικήτρια.

Η ανακοίνωση σχετικά με τις απολαβές για το ομαδικό χρονόμετρο έγινε μετά από σύσκεψη της Επιτροπής Διαχείρησης της UCI στην Λοζάνη κατά τις 2 και 3 Ιουνίου όπου συμφωνήθηκε ένας νέος κώδικας Δεοντολογίας.

Ο πρόεδρος της UCI, Brian Cookson δήλωσε: «Η υιοθέτηση του νέου κώδικα Δεοντολογίας είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την διασφάλιση των υψηλότερων προτύπων διακυβέρνησης της UCI«.

Η διαχειριστική επιτροπή ενημερώθηκε επίσης για τους χιλιάδες τεχνικούς ελέγχους για απάτες που διενεργήθηκαν στα ποδήλατα αναβατών από τον Ιανουάριο. Περίπου 2000 ποδήλατα εξετάστηκαν στο Giro d’ Italia με το ποδήλατο κάθε αναβάτη να εξετάζεται 4 φορές κατά μέσο όρο κατά την διάρκεια του αγώνα.

Previous Article

Έτσι «οργώνονται» τα μονοπάτια! (video)

Next Article

Mε επιτυχία έγινε και η 9η Γυμνή Ποδηλατοδρομία Θεσσαλονίκης!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια