Καφές και ποδηλασία. Πως συνδέονται;

Author: 3 Σχόλια Share:
Bells_and_whistles-141_1024x1024

Υπάρχουν μερικά πράγματα στην ζωή που ξυπνούν το πάθος μέσα μας. Πράγματα τα οποία όχι μόνο αγαπάμε, αλλά πολλές φορές μας ορίζουν κιόλας. Ο καφές και η ποδηλασία είναι δύο από αυτά τα «πράγματα».

  • Μπορείς να τα απολαύσεις είτε με παρέα είτε μόνος!

Η απλότητα και η ελευθερία που προσφέρει ένα ποδήλατο σε έναν ανοικτό δρόμο, το κάνει εξαιρετικά θεραπευτικό για την ψυχική υγεία. Παρομοίως ο καφές μπορεί να λειτουργήσει κατά τον ίδιο τρόπο. Ξεκλέβοντας χρόνο ώστε να κάνουμε την «ιεροτελεστία» ετοιμασίας ενός καφέ, είναι το ίδιο θεραπευτικό. Στην συνέχεια καθώς πίνουμε τον καφέ και με τα αρώματα που μας γεμίζει, ξεφεύγουμε από το άγχος της καθημερινότητας. Από την άλλη πλευρά, το ποδήλατο είναι ένας εξαιρετικός λόγος για να περνάμε χρόνο μαζί με άλλους ανθρώπους.

  • Η αίσθηση να νιώθουμε καλά.

Μια καλή βόλτα με το ποδήλατο μας γεμίζει βιταμίνη D, προσφέρει καλύτερο ύπνο, τόνωση των μυών και εφόσον πιέζουμε τον εαυτό μας πάνω στο ποδήλατο, απελευθερώνονται και μερικές από αυτές τις ενδορφίνες που μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα. Τώρα από την άλλη βρίσκεται η καφεΐνη! Όχι μόνο απελευθερώνει ντοπαμίνη στον εγκέφαλο ώστε να μας δίνει αίσθηση ευτυχίας, βοηθάει με τον μεταβολισμό του λίπους, αλλά βελτιώνει και την απόδοσή μας κατά την διάρκεια ασκήσεων υψηλής έντασης.

  • Η εμμονή με τον εξοπλισμό.

Ποιο είναι το μοντέλο του δισκοβραχίονα; Πόσες ταχύτητες έχεις; Είναι αυτό το νέο carbon τιμόνι της ENVE; Όπως μπορούμε να αναλύσουμε το κάθε τι σχετικά με το ποδήλατό μας, έτσι και με την προετοιμασία του καφέ. Από το πώς θα τον ετοιμάσουμε, με την μέθοδο Aeropress ή με την μέθοδο V60. Ατέλειωτες συζητήσεις από το ποια μάρκα καφέ αγοράζουμε μέχρι και την προτιμώμενη αναλογία καφέ-νερού.

  • Αίσθηση ικανοποίησης.

Όποιος ποδηλατεί για να πάει στην δουλειά συνηθίζει να κοκορεύεται λίγο περισσότερο σε αντίθεση με κάποιον που έρχεται παστωμένος στο λεωφορείο ή κολλημένος στην κίνηση. Είναι μια αίσθηση ότι έκανε την σωστή απόφαση να πάρει ποδήλατο και να το χρησιμοποιεί. Το ίδιο και με τον καφέ. Αποφεύγεις τον στιγμιαίο για κάτι πιο ειδικό πιο μαγευτικό. Για αυτόν που αγαπάει τον καφέ, δεν είναι μόνο η καφεΐνη, αλλά μια πλούσια πολυεπίπεδη γεύση που δημιουργήθηκε με μεράκι.

Στο τέλος, αυτό που μας μένει είναι ότι η ζωή είναι πολύ σύντομη για να πίνουμε κακό καφέ όπως και να μποτιλιαριζόμαστε στα φανάρια.

 

ΥΓ Αν είστε πραγματικοί fans και του καφέ και του ποδηλάτου, ιδού ένα link θησαυρός από μας!

Previous Article

Skyros Cycling Challenge‏

Next Article

How To- Πως να ρυθμίσεις το τιμόνι σου!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια