Θέλετε να γίνετε καλλιτέχνης του Strava; Δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
strava art (3)

Αν το να κυνηγάτε ΚΟΜ δεν είναι ο λόγος που χρησιμοποιείτε το Strava, ίσως το να αρχίσετε να ζωγραφίζετε με τις διαδρομές που κάνετε, να είναι κάτι που θα σας δώσει μεγαλύτερο κίνητρο για να περνάτε περισσότερες ώρες πάνω στο ποδήλατο. Αντί λοιπόν να σκέφτεστε πως θα αυξήσετε την μέση ταχύτητά σας, πως θα πηγαίνετε πιο γρήγορα και θα έχετε πιο δυνατό σπριντ, θα πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε πως θα γίνει να γράψετε λέξεις, να κάνετε απλά σχέδια και ίσως με τον καιρό να μπορέσετε να κάνετε κάποιο έργο τέχνης! Αρχίσατε να το σκέφτεστε; Παρακάτω σας έχουμε μερικές συμβουλές ώστε να ξεκινήστε τις «ζωγραφιές» σας από αύριο!strava art (2)

Όσο μεγαλύτερη η κλίμακα, τόσο πιο εύκολη η σχεδίαση. Ειδικά για όσους ξεκινάνε τώρα την τέχνη του Strava, όσο μεγαλύτερη η κλίμακα που θα ζωγραφίσετε κάτι, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να φανούν μικρά λάθη. Αν ο σχεδιασμός σας θα είναι σε μια μικρή περιοχή, κάθε στραβοπεταλιά θα φαίνεται πολύ άσχημα στο τελικό αποτέλεσμα. Αν όμως το σχέδιό σας είναι μέρος μιας μεγαλύτερης διαδρομής -για παράδειγμα 80 χιλιομέτρων- το όποιο λάθος δεν θα χτυπάει στο μάτι.

Προσχεδιάστε την διαδρομή σας. Πριν βγείτε έξω και ανεβείτε στο ποδήλατο, κάντε ένα προσχέδιο της διαδρομής σας στο Google Earth ώστε η διαδρομή που θα κάνετε να γίνει όσο πιο όμορφη είναι δυνατόν. Πάρτε το σχέδιο που θέλετε, τονίστε τις κύριες γραμμές του σχεδίου με κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών και έπειτα με κάποιον τρόπο προσπαθήστε να τις αντιγράψετε στο Google Earth (εμείς κάναμε το σχέδιο σε ριζόχαρτο και το βάλαμε μετά πάνω στην οθόνη -ναι ξέρουμε- πρωτόγονα πράγματα!). Όλα καλά μέχρι εδώ, όμως όταν βγείτε στον δρόμο, μπορεί να γίνονται έργα και να αναγκαστείτε να διαλέξετε διαφορετική πορεία, πράγμα το οποίο θα χαλάσει την ζωγραφιά σας. Μπορείτε επίσης, να αποθηκεύσετε την διαδρομή σε κάποια συσκευή GPS και απλά να ακολουθήσετε τις οδηγίες που θα σας λέει.

Ξεκινήστε ποδηλατώντας λέξεις. Οι λέξεις είναι πιο εύκολο να δημιουργηθούν ποδηλατώντας αν φυσικά ζείτε σε μια τετραγωνισμένη πόλη. Αν όχι, τότε υπάρχουν και άλλοι δημιουργικοί τρόποι να γράψετε κάτι, όπως για παράδειγμα, μπορείτε να γράψετε κάτι κυκλικά!

Αξιοποιήστε ότι δυνατότητες σας έχουν δοθεί. Ακόμη και αν βρίσκεστε μακριά από κάποιο τετραγωνισμένο αστικό κέντρο, μπορείτε να κάνετε τις δική σας τέχνηstrava art (4) ποδηλατώντας στα χωράφια! Σίγουρα αρκετά πιο δύσκολο, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο! Περάστε αρκετές ώρες πάνω στο Google Earth με τα μάτια σας «ανοικτά» ώστε να μπορέσετε να εντοπίσετε λέξεις, ή σχέδια τα οποία θα μπορούσατε να τα αποτυπώσετε ποδηλατώντας.

Θα αρχίσετε να κάνετε περισσότερα χιλιόμετρα. Σίγουρο είναι πως αν αρχίσετε να σχεδιάζετε με το ποδήλατο, τα χιλιόμετρα που κάνετε θα αυξηθούν και θα αυξηθούν πολύ. Δεν θα βλέπετε την ώρα να γυρίσετε σπίτι ώστε να ανεβάσετε την διαδρομή σας να δείτε αν πετύχατε αυτό που θέλατε!

Ενημερώστε πως θα αργήσετε για το φαγητό. Πολλές φορές θα χρειαστεί να διανύσετε πολλά χιλιόμετρα για να πετύχετε αυτό που σχεδιάζατε. Πολλές φορές ίσως χρειαστεί να αλλάξετε πορεία, ή να κάνετε κάποιο λάθος στην διαδρομή, οπότε δεν θα γίνει τέλειο αυτό που κάνατε. Αν θα ξαναξεκινήσετε από την αρχή, ή αν το αφήσετε για άλλη μέρα είναι καθαρά δική σας απόφαση!

Ίσως χρειαστεί να βγείτε από τον δρόμο για να πετύχετε το σχέδιό σας. Όταν έχετε σχεδιάσει κάτι στο σπίτι, πολλές φορές δεν θα είναι εφικτό να γίνει αν δεν βγείτε από την άσφαλτο. Θα χρειαστεί να πάτε σε χωματόδρομους, σε σκαλοπάτια, ίσως και σε κάποιο ξερό ρέμα για να έχετε το τέλειο αποτέλεσμα. Έτσι κι αλλιώς, το κάνετε για την διασκέδαση, οπότε δεν πιστεύουμε ότι λίγη παραπάνω περιπέτεια θα σας ξενερώσει.

Μην είστε κλισέ. Αν μόλις διαβάσατε το τίτλο σας ήρθε στο μυαλό να σχεδιάσετε κάτι πρόστυχο για να πειράξετε κάποιον φίλο σας, προσέξτε μην σας γυρίσει μπούμερανγκ και βγει η διαδρομή σας για τον π*****.

Μην απογοητεύεστε. Αν για κάποιο λόγο χάσετε μια στροφή, κάνετε μια στραβοτιμονιά στο τέλος της βόλτας σας, μην απογοητευτείτε. Μαζέψατε ακόμη μια εμπειρία και την επόμενη μέρα μπορείτε να βγείτε να το ξαναπροσπαθήσετε γνωρίζοντας πλέον τι μπορεί να πάει στραβά. Καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα της «σβήστρας» θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις διαδρομές που κάνετε.

Previous Article

Με αφορμή τα γεγoνότα στην Δίρφυ!

Next Article

Focus Izalco Max Disc: Το ελαφρύτερο ποδήλατο δρόμου με δισκόφρενα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια