Κλειδαριά ποδηλάτου η οποία θα αποτρέπει την χρήση του smartphone!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
phone user on bicycle (3)

Η KPN μια Ολλανδική τηλεφωνική εταιρία δημιούργησε μια κλειδαριά ποδηλάτου η οποία θα αποτρέπει τους χρήστες να κάνουν χρήση των κινητών τηλεφώνων τους όταν βρίσκονται πάνω στο ποδήλατο!

Σε συνεργασία με την Ολλανδική Ένωση Ασφάλειας της Κυκλοφορίας βρήκαν πιθανότατα την λύση ώστε να μειωθεί ο αριθμός των χρηστών ποδηλάτου οι οποίοι χρησιμοποιούν το τηλέφωνο τους όσο βρίσκονται πάνω στο ποδήλατο και κυκλοφορούν σε πολυσύχναστους δρόμους.

Η κλειδαριά ξεκλειδώνει μέσω ενός ειδικού app του smartphone το οποίο όμως ταυτόχρονα μπλοκάρει και το σήμα του δικτύου ώστε να αποτρέπει τους χρήστες να χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο -πέραν όμως των αριθμών εκτάκτου ανάγκης.

Όταν η κλειδαριά ασφαλίσει ξανά η εφαρμογή ξεμπλοκάρει το δίκτυο. Βέβαια η εφαρμογή αυτή μπλοκάρει μόνο ότι έχει να κάνει με την χρήση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας και όχι τις εφαρμογές του τηλεφώνου , την μουσική ή την κάμερα.
phone user on bicycle (2)Αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του χρόνου με τιμή κοντά στα 100€. Η Safe Lock ελπίζει να μειώσει τα ατυχήματα στους νέους οι οποίοι χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο σε πολυσύχναστους δρόμους όταν βρίσκονται πάνω στο ποδήλατο. Οι έρευνες δείχνουν πως 1/5 ποδηλατικά ατυχήματα με παιδιά είναι εξαιτίας της χρήσης smartphone.

Η εκπρόσωπος της KPN, Victorina de Boer είπε: «Αν θέλετε να βεβαιωθείτε πως δεν θα ενοχληθείτε από ειδοποιήσεις οι οποίες θα πάρουν την προσοχή σας από τον δρόμο, αυτή είναι μια καλή λύση«.

Η πρώτη έκδοση της συγκεκριμένης κλειδαριάς θα μπλοκάρει μόνο το σήμα της ΚΡΝ αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να αλλάξει στο μέλλον.

Θα χρησιμοποιούσατε μια κλειδαριά η οποία θα μπλόκαρε το σήμα στο κινητό σας τηλέφωνο;

Previous Article

Πατέρας ποδηλατεί 1400 μίλια για μοναδικό σκοπό! (video)

Next Article

Ποδηλάτης κυνηγάει Yorkie στην κίνηση στην πόλη του Μεξικό! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια