Κόκκινοι οι ποδηλατόδρομοι στην Θεσσαλονίκη!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
podhlatodromos thessaloniki (6)

Πλέον οι ποδηλατόδρομοι στην Θεσσαλονίκη δεν περνάνε απαρατήρητοι καθώς βάφτηκαν με έντονο κόκκινο χρώμα.

Τα γνωστά πλαστικά διαχωριστικά των ποδηλατόδρομων εξαφανίστηκαν και αντικαταστάθηκαν από έντονο κόκκινο χρώμα. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, πριν λίγες ημέρες σε διάφορα σημεία της πόλης (ΧΑΝΘ, Λιμάνι) έβαψε τους ποδηλατόδρομους ώστε να γίνουν πιο ευδιάκριτοι. Ας προσπεράσουμε το γεγονός ότι βάφτηκαν πρόχειρα και σε μικρό μέγεθος, αλλά ας σταθούμε όμως στην αφαίρεση των πλαστικών διαχωριστικών.

podhlatodromos thessaloniki (4)

Κατά κοινή ομολογία και διαπίστωση πολλών ποδηλατών αυτή η πρωτοβουλία προκαλεί πολλές δυσκολίες στην κυκλοφορία των ποδηλάτων καθώς τα αυτοκίνητα περνούν μέσα από τους ποδηλατόδρομους, ενώ πολλές φορές παρκάρουν επάνω σε αυτόν. Σε μερικά σημεία μάλιστα, (π.χ οδός Στρατού Κάλαρη) ο ποδηλατόδρομoς έχει καλυφθεί τελείως από παρκαρισμένα οχήματα.

podhlatodromos thessaloniki (2) podhlatodromos thessaloniki (7)

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, περιβάλλοντος και καθαριότητας, Θανάσης Παππάς ανέφερε πως η μπογιά μπήκε για να ξεχωρίζουν οι ποδηλατόδρομοι και αναγνώρισε τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την αφαίρεση των πλαστικών διαχωριστικών. Τέλος, συμπλήρωσε πως το έργο των ποδηλατόδρομων δεν έχει ολοκληρωθεί και δήλωσε ότι μέσα στα σχέδια είναι η άμεση τοποθέτηση μπαρών ώστε να μην υπάρξουν ατυχήματα μεταξύ ποδηλάτων και οχημάτων.

podhlatodromos thessaloniki (3)

Ευχαριστούμε το Seleo.gr για την ανάδειξη του θέματος και τις φωτογραφίες.

Previous Article

Πως να κουβαλήσετε το ποδήλατο βουνού σε δύσβατα μέρη! (video)

Next Article

Φάρσα με ποδήλατο που στο τέλος το έκλεψαν! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια