Λαιμός ποδηλάτου βουνού (stem) με ρυθμιζόμενο μήκος! (video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
aim rythmizomeno stem podhlato boynoy (3)

Ο λαιμός στα ποδήλατα βουνού είναι ένα κομμάτι συμβιβασμών. Η χρήση τους είναι να τοποθετούν το τιμόνι σε μια απόσταση και γωνία ώστε να είναι «καλό» για τα περισσότερα είδη ποδηλασίας βουνού (XC, AM, DH) αλλά τις περισσότερες φορές, δεν είναι ιδανικός για κανένα είδος. Αν και υπάρχουν αρκετοί ρυθμιζόμενοι λαιμοί στο εμπόριο, κανένας τους δεν επιτρέπει την αλλαγή του μήκους. Εδώ έρχεται η 3FStech με τον AIM λαιμό. Με το πάτημα ενός κουμπιού, επιτρέπει στον αναβάτη να αλλάξει μεταξύ τριών μηκών και γωνιών.

Έχει γωνία προς το έδαφος με σχήμα ράγας τρένου και ένα ξεχωριστό κομμάτι από ανοδιωμένο αλουμίνιο στο επάνω μέρος που μπαίνει το τιμόνι. Το επάνω κομμάτι μπορεί να ασφαλιστεί σε 3 θέσεις κατά μήκος του λαιμού. Πιο κοντά στον αναβάτη είναι για τις κατηφόρες, στο μέσο του λαιμού για τα πιο βατά μονοπάτια και τέρμα «έξω» για τις ανηφόρες. Με αυτόν τον τρόπο κάθε φορά το σώμα έχει την κατάλληλη θέση επάνω στο ποδήλατο επιτρέποντας πιο ξεκούραση και άνετη οδήγηση.aim rythmizomeno stem podhlato boynoy (2)

Η αλλαγή στο μήκος του λαιμού γίνεται πολύ απλά με το τράβηγμα μια «σκανδάλης» που απελευθερώνει προσωρινά το κλείδωμα και με το ταυτόχρονο σπρώξιμο ή τράβηγμα του τιμονιού αλλάζει το μήκος του λαιμού. Το συνολικό βάρος για τον λαιμό και τον διακόπτη του είναι στα 400 γραμμάρια.

Ο λαιμός ποδηλάτου βουνού είναι ακόμη στην ανεύρεση πόρων και περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην καμπάνια στο Kickstarter όπου και γίνεται η απαραίτητη εύρεση πόρων για να ξεκινήσει η παραγωγή. Η τιμή του δεν είναι μικρή (275€) αλλά αν σκεφτείτε ότι έχετε 3 λαιμούς σε έναν τότε ίσως και να αξίζει. Βέβαια για όσους βοηθήσουν να μαζευτούν οι απαραίτητοι πόροι, τότε το κόστος του είναι μόλις 175€.

Previous Article

Είναι η πιο εντυπωσιακή απόδραση με ποδήλατο ever; (video)

Next Article

Αναίσθητος μετά από πτώση στο βουνό! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια