Μελανιάζετε εύκολα; Δείτε 5 λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
melaniazeteeukola (2)

Είναι πολύ αναμενόμενο να περιμένετε να δείτε κάποιες μελανιές στα καλάμια όταν τα χτυπάτε με τα πετάλια, ή μετά από πολύωρα κατεβάσματα μονοπατιών έχετε τα πόδια σας σφιχτά κοντά στην σέλα. Τι γίνεται όμως όταν μελανιάζετε πολύ εύκολα; Όταν εμφανίζονται μώλωπες και μελανιές σχεδόν από το πουθενά, χωρίς να έχετε χτυπήσει; Μην πανικοβάλλεστε καθώς κάποιος από τους 5 λόγους που σας παραθέτουμε παρακάτω είναι πιθανότατα ο «ένοχος».

1) Έχετε λεπτό δέρμα.

Οι μελανιές ή μώλωπες συμβαίνουν όταν τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα «σπάσουν», αφού πρώτα έχουν χτυπηθεί και έπειτα αιμορραγούν. Αν το δέρμα σας έχει χάσει κολλαγόνο λόγω των αρνητικών επιπτώσεων του γήρατος είναι πιο επιρρεπές στο μελάνιασμα.

2) Εμφανίζονται συμπτώματα πολύωρης έκθεσης στον ήλιο.

Το δέρμα το οποίο έχει υποστεί βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία χάνει την ευκαμψία και την αντοχή του και μπορεί να εμφανίσει πιο εύκολα και πιο έντονους μώλωπες.

3) Η λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων.

Η ασπιρίνη, στεροειδή και αντιπηκτικά αίματος μπορούν να δυσκολεύουν την πήξη του αίματος. Σαν συνέπεια όταν χτυπήσετε το μπούτι σας στον οριζόντιο σωλήνα του ποδηλάτου, θα συνεχίσει η αιμορραγία κάτω από το δέρμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το φυσιολογικό.

4) Είναι κληρονομικό.

Εδώ θα πρέπει να «ευχαριστήσετε» τους γονείς σας. Η κληρονομικότητα είναι ένας βασικός παράγοντας ως προς το αν μελανιάζετε εύκολα ή όχι. Αν κάποιος από τους γονείς σας εμφανίζει μώλωπες καθώς πίνει το τσάι του και χτυπήσει με το κουταλάκι της ζάχαρης, μην απορείτε αν εμφανίζετε μελανιές όταν χτυπάτε με το ποδήλατο.

5) Έχετε μια υποβόσκουσα ασθένεια.

Είναι απίστευτα σπάνιο, αλλά μερικές φορές η τάση του δέρματος να αλλάζει χρώμα μπορεί να είναι ένα σημάδι διαταραχής της πήξης του αίματος ή ακόμη και λευχαιμία, αν και θα υπάρχουν και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα. Αν παλαιότερα δεν μελανιάζατε εύκολα, αλλά πλέον με το παραμικρό βγάζετε μώλωπες και κάποιος από τους παραπάνω λόγους δεν μπορεί να το εξηγήσει, τότε καλό θα ήτανε να το ελέγξετε με τον γιατρό σας.

Δείτε εδώ τρόπους για να εξαφανίζετε τις μελανιές γρηγορότερα.

Previous Article

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Men Time trial, εκπλήξεις στο βάθρο!!! (video)

Next Article

Fatbike tandem!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια