Test Merida Cyclocross 500- Και δεν περνάς απαρατήρητος!

Author: Χωρίς σχόλια Share:

Όπως όταν κινείσαι με ηλεκτρικό ποδήλατο ή με fatbike στο βουνό, έτσι και ένα cyclocross μπορεί να τραβήξει την  προσοχή πάρα πολύ εύκολα!

Πώς; Μα και μόνο που εμφανίζεσαι με ‘κουρσάκι’ στο χώμα (κανείς δεν παρατηρεί τα λάστιχα με την πρώτη!), είναι αρκετός λόγος ώστε να προκαλέσεις ένα πρώτο σοκ!

dsc_02166

Από εκεί και μετά ξεκινούν οι ερωτήσεις! Είναι καλό; Πως πάει; Πόσο ζυγίζει; κτλ

Σε όλες τις ερωτήσεις το μόνο που κάνεις βέβαια είναι να απαντάς με το χαμόγελο στα χείλη! Βλέπεις, το MTB σου ζυγίζει περίπου 13 κιλά, ενώ αυτό- που δεν είναι και από τα πιο ελαφριά CX- μόλις 9,7 kg! Αυτό σημαίνει πως αν είσαι οκ με το γρανάζωμα και τις ανηφόρες, σίγουρα θα περάσεις πολύ καλύτερα στους ανηφορικούς δασικούς που θα συναντήσεις!

Από κει και πέρα, βέβαια κάποια στιγμή έρχεται και η κατηφόρα…Εκεί τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Αν βρεθείς σε μονοπάτι, καλό θα είναι αυτό να είναι γλιμμένο…Ίσως όχι τόσο λόγω έλλειψης αναρτήσεων -έχουμε δει χεράδες σε ποδήλατα χωρίς αναρτήσεις να πετάνε- αλλά λόγω στάσης και γεωμετρίας (εκτός κι αν είναι μόνο κατηφορικό το κομμάτι, οπότε κατεβάζεις το παλουκόσελο μια και καλή και καθάρισες).

14-01

 

Αν και δεν προλάβαμε, λοιπόν, να κάνουμε πολλά χιλιόμετρα πάνω του, τόσα τουλάχιστον ώστε να προλάβουμε να χαρακτηριστούμε ‘χωματοκουρσάδες’, εντούτοις αυτό που μας έμεινε ήταν μια πολύ θετική εντύπωση. Γιατί;

Γιατί είναι

-ένα ποδήλατο που είναι γρήγορο στις καθημερινές αστικές μετακινήσεις,

-ένα ποδήλατο που μπορείς να καβαλήσεις και 2 πεζοδρόμια για fun,

-ένα ποδήλατο που θα βγεις για κουρσοβόλτα με την παρέα- αρκεί να μην είναι πιστόλια- και θα μπορείς να βγεις και μια βόλτα με την άλλη παρέα, τους XC-ers (κροσκαντράδες όπως τους λένε στο χωριό μου),

Ένα τέτοιο ποδήλατο δεν μπορεί παρά να είναι ωραίο ποδήλατο!

 

dsc_0261

Συνοπτικά, να πούμε πως με κάρμπον πηρούνι, σειρά Shimano 105, 33άρια Maxxis και πολλά διαθέσιμα μεγέθη, το Cyclocross σίγουρα απευθύνεται τελικά σε πολύ περισσότερο κόσμο από όσους θα το σκεφτούν να το αγοράσουν. Και είναι κρίμα γιατί σχεδόν όλοι μας θέλουμε πάνω στο ποδήλατο να κάνουμε και 2 και 3 διαφορετικές βόλτες και τα ποδήλατα που μας το προσφέρουν θα πρέπει να τα ψάχνουμε λίγο παραπάνω και να μην τα  έχουμε ‘off radar’ μόνο και μόνο γιατί δεν βλέπουμε να κυκλοφορούν πολλά άλλα τέτοια- στην Ελλάδα- τριγύρω!

dsc_0216

Η τεχνολογία γύρω από το Cyclo Cross 500

-Το αλουμίνιο είναι Prolite 66 και προσφέρει την καλύτερη δυνατή αναλογία ακαμψίας σε σχέση με το βάρος.

-Το πηρούνι είναι κάρμπον, κατασκευασμένο από την Merida έτσι ώστε να μην μεταφέρει επιπλέον κραδασμούς

-Σε αντίθεση με το HydroForming η Μerida χρησιμοποιεί το σύστημα TFS ώστε να βελτιώνει (στα entry level ποδήλατα) και την εμφάνιση αλλά και την λειτουργικότητα του πλαισίου. Επίσης, το Smooth Welding που χρησιμοποιεί η εταιρία βοηθά στο να κολλώνται οι σωλήνες του πλαισίου με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι όσο πιο όμορφο γίνεται.dsc_02446

-Στο ‘500αράκι’ θα βρείτε εσωτερική καλωδίωση, post mount disc και c-s post mount disc ώστε να χωράνε δίσκοι διαφορετικής διαμέτρου αλλά και να υποστηρίζεται η σταθερότητα των τροχών.

-Και φυσικά εφόσον μιλάμε για όχημα παντός καιρού, υπάρχουν ήδη έτοιμα f-mounts για λασπωτήρες ώστε να μην βρεθείτε βρεγμένοι και λασπωμένοι (εκτός κι αν φυσικά αυτό θέλετε…)

dsc_0183

Συμπερασματικά

Το Cyclocross ή το θες ή όχι! Είναι φάση love it or hate it! Αν τυχόν θες να κάνεις ξεχωριστές βόλτες ή αν ακόμα καλύτερα έχεις παρέα με cyclocross ποδήλατα, συνίσταται ανεπιφύλακτα.

Γυρνάει τα κεφάλια όπου και να βρεθείς

Συμπεριφορά πλαισίου

Στιβαρή κατασκευή (και στο μάτι)

Αν δεν βρεις παρέα σύντομα, θα μείνεις μόνος σου να κάνεις βόλτες…

CycloCross 500 – 1.449€
ΖΕΥΣ Εισαγωγική-Εξαγωγική Α.Ε.

Βούλγαρη 4 , 10437 Αθήνα
Τηλέφωνο : 210.52.38.555
Φαξ : 210.52.38.552

email: info@zeussa.gr

screenshot-2016-10-14-16-24-24

Previous Article

Συμβουλές «χρονομέτρου» με τον Fabian Cancellara.

Next Article

Η χειρότερη στιγμή για να σκάσει το λάστιχο, είναι στην άκρη του γκρεμού! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια