Test Merida Scultura 400 Juliet, ένα γυναικείο «κόσμημα»!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
dsc_0480

Η Merida είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής ποδηλάτων και όπως είναι λογικό δεν θα μπορούσαν από την τεράστια γκάμα των ποδηλάτων τους να λείπουν τα καθαρά γυναικεία ποδήλατα.

untitled-2-01

Καθώς η ποδηλασία δρόμου είναι το πιο διαδεδομένο είδος ποδηλασίας, έτσι και η Merida έριξε ιδιαίτερο βάρος στην κατασκευή μιας σειράς ποδηλάτων η οποία απευθύνεται αποκλειστικά στις γυναίκες, με γεωμετρία τέτοια ώστε να «κάθονται» κουτί στην γυναικεία φύση.

 

 

Ένα από αυτά τα ποδήλατα είναι και το Scultura 400 Juliet, ένα ποδήλατο δρόμου εισαγωγικής προς μέσης κατηγορίας. Πρόκειται για ένα αλουμινένιο -αλλά με πολλές ώρες στην αεροδυναμική σήραγγα – ποδήλατο. Όπως είναι λογικό από ένα ποδήλατο αυτής της δυναμικής, δεν λείπει το ανθρακονημάτινο πιρούνι και φυσικά οι οπές για την εσωτερική καλωδίωση. Ξεχωρίζουν οι σωλήνες οι οποίοι έχουν διαμορφωθεί με την μέθοδο hydro-forming με το τελικό αποτέλεσμα να θυμίζει πολύ ανθρακονημάτινο ποδήλατο. Σε αυτό βέβαια βοηθά και το γεγονός ότι στο εργοστάσιο της Merida η ποιότητα κατασκευής είναι τόσο υψηλή με τις κολλήσεις να είναι σχεδόν αόρατες!27-01

Στην μετάδοση συναντάμε την πολύ καλή 11-άρα Shimano 105 με compact δισκοβραχίονα και κασέτα 11-28. Φρένα, τροχοί, κέντρα φέρουν όλα την σφραγίδα ποιότητας της Merida. Αντιθέτως, λόγω του ότι δεν χρειάζεται να διαφημίσουν το προϊόν τους, το βάρος πέφτει μόνο στην έρευνα και την ανάπτυξη για όσο γίνεται ποιοτικότερα περιφερειακά.

Από την ίδια εταιρία προέρχονται και ο λαιμός, τιμόνι, σέλα, παλουκόσελο. Το βάρος του ποδηλάτου χωρίς πετάλια είναι μόλις 8,58 κιλά -πολύ χαμηλό για αλουμινένιο πλαίσιο.33-01

Οδηγικές εντυπώσεις

Η Έφη μπορεί να μην έχει μεγάλη εμπειρία από ποδήλατα δρόμου, όμως ο ενθουσιασμός της εξαρχής μας έκανε να σκεφτούμε πως έμοιαζε με μικρό παιδί σε ζαχαροπλαστείο. Από τη μια το χαμηλό βάρος που την εντυπωσίασε και από την άλλη τα όμορφα χρώματα -το ροζ είναι στανταράκι σε αυτές τις περιπτώσεις καθώς φαίνεται- ήταν αφορμή για πολλή κουβέντα!

Και βέβαια όταν ήρθε η ώρα να ανέβει στο ποδήλατο ήρθαν τα ακόμα καλύτερα! Η βόλτα με αφετηρία το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη μια καθημερινή με λίγη κίνηση αποδείχθηκε λυτρωτική. Λίγο ο ήλιος μέσα στον Οκτώβρη λίγο οι τροχοί που ρολάρανε γρήγορα- το διαπιστώσαμε κι εμείς που ήμαστε δίπλα με το ανδρικό Scultura 4000 και τα χιλιόμετρα γίνονταν όλο και περισσότερα.  Στο τέλος, η Έφη αναφώνησε ‘Το θέλω’. Όχι ότι δεν το περιμέναμε…

Scultura 400 Juliet – 1.379€

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ποδήλατα της Merida μπορείτε να μάθετε από τον αντιπρόσωπο Ελλάδος:

ΖΕΥΣ Εισαγωγική-Εξαγωγική Α.Ε.

Βούλγαρη 4 , 10437 Αθήνα
Τηλέφωνο : 210.52.38.555
Φαξ : 210.52.38.552

email: info@zeussa.gr

Φωτό: Σοφία Αντζέλ

ΥΓ Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την ποδηλάτισσα και φίλη Έφη Ραχωβίτη αλλά και το κατάστημα Podilatorama (Βενιζέλου 6, Καλαμαριά) για τα ρούχα Ale.

screenshot-2016-10-14-16-33-29

Previous Article

Super καλόγρια, ετών 86 έχει τερματίσει σε Ironman* 45 φορές!

Next Article

H Pinarello πρόκειται να αγοραστεί από τον όμιλο Louis Vuitton!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια