Μηχανικά δισκόφρενα με ταυτόχρονη κίνηση των τακακιών για ποδήλατα βουνού.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
revermtn1 (4)

Για τους λάτρεις του κλασικού, που δεν θέλουν να μπλέξουν με υγρά, εξαερώσεις, μπουρμπουλήθρες και πιθανότητες να μείνουν χωρίς φρένο κατά το μέσο μιας κατάβασης, η Rever, παρουσίασε μηχανικά δισκόφρενα με ταυτόχρονη κίνηση των τακακιών για ποδήλατα βουνού!

Στις αρχές του έτους, η ίδια εταιρία είχε παρουσιάσει μηχανικά δισκόφρενα με ταυτόχρονη κίνηση των τακακιών για ποδήλατα cyclocross που πρόσφερε το πλεονέκτημα της ταυτόχρονης κίνησης των τακακιών -όπως τα υδραυλικά- αλλά χωρίς τα προβλήματα συντήρησης και με πραγματικά μικρότερο βάρος. Τώρα παρουσιάστηκε και η έκδοση για τα ποδήλατα βουνού.

revermtn1 (2)

Τα MTN1, όπως ονομάζονται, έχουν βελτιωμένες μανέτες για αποτελεσματικότερη έλξη της ντίζας οι οποίες είναι από τις ελαφρύτερες και πιο όμορφες της αγοράς. Η δαγκάνα έχουν διαφορετικές γωνίες για καλύτερη ρύθμιση της πέδησης, ενώ γίνεται χρήση μεγαλύτερων πιστονιών για να δημιουργείται περισσότερη πίεση στον δίσκο, άρα και περισσότερη δύναμη πέδησης. Επίσης έχουν καλύτερη απόκριση, λόγω της ταυτόχρονης κίνησης των τακακιών, τα οποία κινούνται και πιο γρήγορα, λόγω του σχεδιασμού.

revermtn1 (3)

Το βάρος είναι 67g για τις μανέτες, ενώ ο σχεδιασμός της δαγκάνας την κάνει να δουλεύει σαν ελατήριο επαναφοράς. Η τιμή τους είναι αρκετά υψηλή κοντά στα 160€ για κάθε τροχό, αλλά η εύκολη συντήρηση αποζημιώνει.

Previous Article

Ρίχνει χώμα, πάμε για downhill! (video)

Next Article

10 συμβουλές για το βρεγμένο τερέν στο ποδήλατο βουνού!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια