Δείτε το ντοκιμαντέρ σχετικά με τις προσπάθειες γυναικών στο Αφγανιστάν να κυκλοφορούν ελεύθερα με ποδήλατο. (video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
afgancycles (1) women

Η προσπάθεια απελευθέρωσης του ποδηλάτου για την νέα γενιά γυναικών του Αφγανιστάν καταγράφτηκε σε ένα ντοκιμαντέρ με όνομα: Afghan Cycles: Βreaking Βarriers on two wheels.

Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται σε μια ολοένα και αυξανόμενη ομάδα γυναικών που διακινδυνεύουν την τιμή και την ζωή τους προκειμένου να έχουν την χαρά και την ελευθερία να μπορούν να κυκλοφορούν με ποδήλατο. Από επαρχιακά κλαμπ ως και την Εθνική ομάδα, οι γυναίκες αυτές εγκαινιάζουν μια νέα εποχή για την χώρα του, ασκώντας παγκόσμια επιρροή, οδηγούν τον τόπο τους σε μια αναπόφευκτη αλλαγή νοοτροπίας. Οι ιστορίες τους μας οδηγούν σε ένα ταξίδι, σε μια πανέμορφη χώρα γεμάτη αντιφάσεις, οι οποίες έχουν προκληθεί μέσα από δεκαετίες αναταραχών και καταστολής. Μια αθώα «επαναστατική» πράξη, όπως η ελευθερία να καβαλούν το ποδήλατο τους, είναι ένας προάγγελος για ένα καλύτερο μέλλον για πολλές γυναίκες σε παραδοσιακά ανδροκρατούμενες κοινωνίες ανά τον κόσμο.

Μόλις πριν λίγες ημέρες κατάφεραν να μαζέψουν τα χρήματα που απαιτούνταν για την τελευταία επίσκεψη στο Αφγανιστάν όπως και όλα τα έξοδα για την παραγωγή και δημοσίευση του ντοκιμαντέρ, το οποίο αναμένεται να δημοσιευτεί στις αρχές την άνοιξης του 2016.

Μέχρι τότε μπορούμε να δούμε το trailer του και μόνο να θαυμάσουμε το πείσμα και την αγάπη που έχουν αυτές οι γυναίκες για το ποδήλατο.

Previous Article

Champions Blog- Η νίκη του Ανδριώτη στα Φάρσαλα!

Next Article

To 2o Ωραιόκαστρο Downhill πλησιάζει… (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια