Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 6ο Sfendami Night Trail.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
6 sfm night trail  (13)

Με κοντά 180 συμμετοχές ξεκίνησε το 6ο Sfendami Night Trail, νούμερο που ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες της διοργάνωσης, καθώς ήταν διπλάσιες από πέρσι!

Στην ζεστή ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην κεντρική πλατεία της Σφενδάμης, οι αθλητές τερμάτιζαν σε ομάδες 2-3-4 ατόμων, χαμογελαστοί και ευδιάθετοι, δείχνοντας πως ένας νυχτερινός αγώνας είναι κάτι παραπάνω από ένας ακόμη αγώνας. Είναι μια διοργάνωση περιπέτειας η οποία αποζημιώνει και τον πιο απαιτητικό αναβάτη.

6 sfm night trail (10) 6 sfm night trail (12)

Ο καιρός ήταν σύμμαχος των αθλητών με θερμοκρασίες που δεν ξεπέρασαν τους 12 βαθμούς Κελσίου χωρίς βροχή για αρκετές ημέρες, με τις διαδρομές να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Από νωρίς το απόγευμα υπήρχε πολύ μεγάλη προσέλευση αθλητών, πράγμα που έδειχνε πως θα υπήρχαν πάρα πολλές συμμετοχές.

Στον τερματισμό για όλους τους αθλητές υπήρχε παραδοσιακό γεύμα με άφθονο τοπικό κρασί και μια μεγάλη φωτιά που ζέστανε τα πρόσωπα και τις καρδιές όλων όσων παραβρέθηκαν εκεί.

Δύσκολο απόγευμα ήταν για τα άτομα στην γραμματειακή υποστήριξη, καθώς ήρθαν 80 αθλητές χωρίς προεγγραφή. Τελικά όλοι οι αθλητές που εμφανίστηκαν πήραν έναρξη στον αγώνα, αλλά 12 από αυτούς δεν πήραν μετάλλιο τερματισμού καθώς υπήρχαν μόνο 165. Μέσα όμως στην εβδομάδα η διοργανώτρια αρχή θα παραλάβει τα έξτρα μετάλλια και θα τα στείλει στους συμμετέχοντες, αφού αυτοί στείλουν τα στοιχεία τους πρώτα στην διοργάωνση στο www.sfendami.com.

6 sfm night trail (9) 6 sfm night trail (8)

Νικητής στα 10 χιλιόμετρα ορεινού τρεξίματος ήταν ο Σταμούλης Γιώργος Perl Izumi ο οποίος έσπασε τα χρονόμετρα με χρόνο 0:41:42′, ενώ την δεύτερη θέση κατέκτησε ο Σέρβος Nikola Milani με χρόνο 0:53:40′ και τρίτος ήρθε ο Παραδεισόπουλος με χρόνο 0:55:30′.

Στις γυναίκες, την πρώτη θέση κατέκτησε η Έφη Φλώρου του Γ.Σ.Β ΜΙΚΗ με χρόνο 0:59:41′, 2η η Ιωάννα Λαμπρίδου Kourkourikis Team με χρόνο 1:00:24′ και 3η η Ξανθίπη Φυλατσικιώτη του Γ.Σ.Β ΜΙΚΗ με χρόνο 1:09:59′.

Στον αγώνα του ορεινού τρεξίματος 20 χιλιομέτρων, νικητής αναδείχτηκε ο Παναγιώτης Γούναρης Kourkourikis Team με χρόνο 1:37:28′, 2ος ο Νίκος Αλεξανδρίδης Γ.Σ.Β ΜΙΚΗ με χρόνο 1:39:48′ και 3ος ένας αθλητής από την Σερβία.

6 sfm night trail (6) 6 sfm night trail (5)

Στον αγώνα ΜΤΒ των 20 χιλιομέτρων στην 3η θέση βρέθηκαν 3 αθλητές, 2 από την SMF Team ο Τσορτσουκτσίδης Ηλίας και Jovan Ratkovic και ο Αναστάσιος Μπαλδιμτσής Pharm Net, ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ivana Kostic SMF TEAM.

Η ομάδα με τους περισσότερους αθλητές ήταν η Γ.Σ.Β ΜΙΚΗ από τον Βόλο, με 14 αθλητές προερχόμενοι από τον χώρο του στοίβου και με την συμμετοχή των προπονητών τους που έτρεξαν έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στο όμορφο ήδη βράδυ.

Για την επιτυχή εξέλιξη όλης της διοργάνωσης σε ασφάλεια και επικοινωνία οι Σαμαρείτες τμήματος Κατερίνης του Ερυθρού Σταυρού με 40 μέλη απέδειξαν το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που έχουν αλλά και με πόση αγάπη συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.

6 sfm night trail (4) 6 sfm night trail (3)

Όλοι οι αθλητές τερμάτισαν με ασφάλεια, ενώ αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς όλα τα περιστατικά που προέκυψαν.

Η εταιρία KONSTANTOPOULOS S.A με προϊόντα της Πιερίας Γης χορήγησε το παραδοσιακό γεύμα μετά τον τερματισμό για τους αθλητές, ενώ ο Ποντιακός Σύλλογος ΠΥΡΙΧΧΙΟΣ προσέφερε τον εξοπλισμό εστίασης.

Στις μουσικές επιλογές βρέθηκε ο DJ Σπύρος, ενώ την ενεργειακή κάλυψη με ισοτονικό και jel την ανέλαβε το ηλεκτρονικό φαρμακείο Pharm Net. Η κάλυψη των ξηρών καρπών και των αποξηραμένων φρούτων στους δύο σταθμούς υποστήριξης ήταν χορηγία της εταιρίας ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ Π.ΚΑΚΑΝΑΣ–ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ.

Το κτήμα ΑΔΑΜΟΣ–Κίτρος Πιερίας προσέφερε εκλεκτό κρασί στους συμμετέχοντες.

6 sfm night trail (2) 6 sfm night trail (1)

Το Shimano Service ήταν παρόν για την τεχνική υποστήριξη των ποδηλάτων των αθλητών και η IDEAL BIKES προσέφερε δώρα στους νικητές.

Την παράσταση έκλεψαν, οι 12 μικροί εθελοντές του δημοτικού σχολείου που με το πάθος τους έδωσαν μαθήματα εθελοντισμού και είναι πραγματική χαρά να βλέπουμε τόσο νέους ανθρώπους να συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Τέλος, οι 25 φίλοι και εθελοντές της διοργάνωση μεταξύ των οποίων οι: Μπάμπης Υφαντής, Χαρισσόπουλος Γιώργος ,Λαχανίδης Παναγιώτης ,Βαρδανίδου Δόμνα,Θοδωράκη Δήμητρα,Άγγελο Ματθαιουδάκη ,Χασάπη Σοφία ,Δανιήλ Χαρίλαο και την οικογένεια Τσανακτσίδη Παναγιώτη και Τσανακτσίδου Κυριακή που για 2 συνεχόμενες ημέρες προετοίμασαν με μεράκι το παραδοσιακό γεύμα.

6 sfm night trail (7)

Τα προσωρινά αποτελέσματα του αγώνα βρίσκονται στην σελίδα της διοργάνωσης, www.sfendami.com.

Όλες οι εκδηλώσεις ήταν υπό την αιγίδα του ΔΗΦΟΠΑ Δήμου Πύδνας-Κολινδρού.

Το επόμενο ραντεβού στην Σφενδάμη είναι στα μέσα του Απρίλη 2015 για το επετειακό 10ο SMF Sfendami Mountain Festival.

Previous Article

25 πράγματα που θέλετε να γνωρίζετε για την ποδηλασία, αλλά ντρέπεστε να ρωτήσετε!

Next Article

Γιατί η ομάδα πίστας της Βρετανίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δεν φορούσε κάλτσες;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια