Αυτόνομο όχημα παρασύρει και σκοτώνει γυναίκα στην Αριζόνα!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
αυτοκίνητο uber σκοτώνει γυναίκα

Ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας και όμως είναι αληθινό! Ένα αυτοκινούμενο όχημα της Uber παρέσυρε και σκότωσε μία γυναίκα που περνούσε απέναντι το δρόμο με το ποδήλατό της στην περιοχή Tempe της Αριζόνα. Η άτυχη 49χρονη Ελέιν Χέρτσμπεργκ περπατούσε την Κυριακή το βράδυ με το ποδήλατο της, όταν την παρέσυρε το όχημα που έτρεχε με περίπου 65 χλμ/ώρα. Η περίπτωση αυτή χαρακτηρίζεται ως το πρώτο ατύχημα πεζού από αυτοκινούμενο όχημα που έγινε γνωστό.

Η αστυνομία αναφέρει ότι πίσω από το όχημα υπήρχε οδηγός στο τιμόνι όμως εκείνη τη στιγμή το όχημα είχε μπει στο αυτόνομο σύστημα. Επιπλέον τονίζει ότι το ατύχημα θα ήταν δύσκολο να αποφευχθεί ακόμη και αν το όχημα δεν είχε μπει στο αυτόνομο σύστημα καθώς η γυναίκα πετάχτηκε μέσα από τις σκιές στη μέση του δρόμου. (σημ. αν δει κάποιος το video θα καταλάβει ότι αυτό είναι αληθές)

Μετά το δυστύχημα η Uber δήλωσε ότι θα αναστείλει τις δοκιμές στα αυτόνομα οχήματα στο Tempe καθώς και στο Πίτσμπουργκ, το Σαν Φρανσίσκο και το Τορόντο. Η εταιρία δοκιμάζει τα αυτόνομα οχήματα από το 2016 και ο στόλος της με αυτοκίνητα Volvo εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Αριζόνα τον Φεβρουάριο του 2017.

Ο πρώτος θάνατος με εμπλοκή αυτόνομου οχήματος είχε ανακοινωθεί από την Tesla το 2016, με θύμα έναν 40χρονο οδηγό που είχε παραδώσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου στο αυτόνομο σύστημα και το όχημα είχε συγκρουσθεί με μια νταλίκα.

Θα θέλαμε να ακούσουμε τη δικιά σας γνώμη για το θέμα. Θα νιώθατε ασφαλείς ως ποδηλάτες αλλά και ως πεζοί με τέτοια οχήματα στους δρόμους;

Previous Article

Λέσχη Ποδηλατών Μεγάλων Αποστάσεων|Greek Randonneurs

Next Article

Ένα ιδιαίτερο δώρο γενεθλίων!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια