Νέα εξειδικευμένη e-MTB ηλεκτρική υποβοήθηση από την Shimano!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
shimano steps emtb (8)

Η ηλεκτρική υποβοήθηση Shimano STEPS αναβαθμίζεται και αποκτά τα χαρακτηριστικά που ζητάει κάποιος από μια μετάδοση για ποδήλατα βουνού. Με τα ηλεκτρικά ποδήλατα βουνού να γίνονται ολοένα και περισσότερα, προσφέρει ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες στους αναβάτες τους, κάνει τις ανηφόρες παιχνιδάκια, επιτρέπει μεγαλύτερες και πιο γρήγορες βόλτες και μεγιστοποιεί την διασκέδαση.shimano steps emtb (2)

shimano steps emtb (9) shimano steps emtb (7)

Σε όλα αυτά βέβαια βάζει και το χεράκι της η Shimano με την νέα ηλεκτρική σειρά υποβοήθησης Ε8000, η οποία είναι ελαφριά και συμπαγής, καθώς είναι σχεδιασμένη ώστε να περνάει απαρατήρητη από τον αναβάτη, προσφέροντας μια φυσική αίσθηση. Το μικρό της μέγεθος επιτρέπει τις κατασκευάστριες εταιρίες ποδηλάτων να σχεδιάσουν πιο κοντά chainstays αυξάνοντας την ευελιξία των ποδηλάτων τους, ενώ και ο δισκοβραχίονας έχει μικρότερο Q-Factor* δίνοντας μια πολύ πιο φυσική αίσθηση. Τέλος η χαμηλόβαρη μετάδοση ελέγχεται από ένα χειριστήριο στο αριστερό χέρι όπου μπορεί ο αναβάτης να αλλάζει μεταξύ των εντάσεων της υποβοήθησης (Eco, Trail, Boost).

shimano steps emtb (5) shimano steps emtb (6)

Η υποβοήθηση κατανέμεται στην σειρά ΧΤ, ενώ είναι και η πρώτη φορά που η Shimano διαθέτει κάτι τέτοιο για τα ποδήλατα βουνού. Μέχρι στιγμής τα περισσότερα ηλεκτρικά ποδήλατα βουνού είχαν υποβοήθηση της Bosch, αλλά πρόκειται για μια εταιρία που δεν έχει άλλη σχέση με την ποδηλασία. Αντιθέτως η Shimano είναι ένα από τα δύο μεγαλύτερα όνομα όσον αφορά την μετάδοση των ποδηλάτων και η πρόταση αυτή σίγουρα θα ταράξει τα νερά στον χώρο των ηλεκτρικών ποδηλάτων βουνού.

Η πρώτη ηλεκτρική υποβοήθηση παρουσιάστηκε από την Shimano το 2013 και προοριζόταν για ποδήλατα πόλης. Μετά από 3 χρόνια εξέλιξης ήρθε η στιγμή να παρουσιαστεί και κάτι που προορίζεται καθαρά για τα ποδήλατα βουνού. Η Ε8000 και τα περιφερειακά της είναι σχεδιασμένα όχι μόνο να προσφέρουν την μέγιστη εργονομία στον αναβάτη, αλλά και να έχουν μεγάλη αντοχή στις καταπονήσεις που δέχεται ένα ποδήλατο βουνού.

shimano steps emtb (1) shimano steps emtb (4)

Το σύστημα έρχεται με μια μπαταρία 500Wh με το μοτέρ στην μέγιστη απόδοση του να φτάνει τα 70Nm υποβοήθησης. Έρχεται με γρανάζι 34 ή 38 δόντια και ελέγχεται από τον έγχρωμο κεντρικό υπολογιστή, ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί και με ηλεκτρική μετάδοση XTR/XT Di2 είτε με 10 είτε με 11 ταχύτητες ώστε να όλα να γίνονται από ένα και μόνο χειριστήριο. Επίσης μπορεί να συνδεθεί με το E-TUBE (σύστημα διαχείρισης των ηλεκτρικών μεταδόσεων της Shimano) με bluetooth με το smartphone ή το tablet σας ώστε να το προσαρμόσετε όπως ακριβώς θέλετε.

Διαθέσιμο στην αγορά θα είναι τον προσεχή Οκτώβριο.

*Q-Factor: Η ευθεία απόσταση από πετάλι σε πετάλι, ή πιο απλά το πλάτος τους δισκοβραχίονα από τον δεξί στον αριστερό βραχίονα.

Previous Article

Swiss Downhill Syndicate και NS Bikes. Μια νέα gravity ομάδα. (video)

Next Article

6 χρόνια ο αποκλεισμός για την Βελγίδα αναβάτρια που χρησιμοποίησε ηλεκτρική υποβοήθηση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια