6 χρόνια ο αποκλεισμός για την Βελγίδα αναβάτρια που χρησιμοποίησε ηλεκτρική υποβοήθηση.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
Belgian Femke Van Den Driessche races during the women's U23 race at the world championships cyclocross cycling, in Heusden-Zolder, on January 30, 2016. / AFP / Belga / Belgium OUT/AFP/Getty Images

Οριστική απόφαση βγήκε για την Βελγίδα Van den Driessche, η οποία είχε πιαστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U21 Cyclocross να έχει κρυμμένο ηλεκτρικό μοτέρ στο ποδήλατο της.

Η ποινή της είναι 6 ετής αποκλεισμός και πρόστιμο 20.000 Ελβετικών Φράγκων, ενώ παράλληλα της έχουν αφαιρεθεί οι όποιες νίκες μπορεί να είχε από το Οκτώβριο του 2015 και θα πρέπει να επιστρέψει τα χρηματικά έπαθλα αλλά και τα μετάλλια.

Το σύστημα που είχε κρυμμένο στο ποδήλατο της ήταν το Vivax Assist -που σας είχαμε παρουσιάσει πέρσι- ενώ ενεργοποιούταν με ένα ασύρματο κουμπί το οποίο βρισκόταν κάτω από την ταινία τιμονιού.

vivaxassist (1)Ο πρόεδρος της UCI δήλωσε: «Έχουμε επενδύσει σημαντικούς πόρους στην ανάπτυξη της νέας αυτής και εξαιρετικά αποτελεσματικής τεχνολογίας ανίχνευσης των ποδηλάτων, αλλά και στην ενίσχυση των κυρώσεων για τους υπευθύνους. Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι μια πολύ σημαντική «νίκη» για την UCI, για τους θεατές, τους διοργανωντές και τους αθλητές που πλέον είναι βέβαιοι πως η αρμόδια αρχή θα κάνει ότι είναι δυνατό ώστε να κρατήσει την συγκεκριμένη μορφή εξαπάτησης εκτός των διοργανώσεων«.


Δες επίσης: Ηλεκτρομαγνητικοί τροχοί το τελευταίο επίτευγμα του μηχανικού doping!


Το τι θα γίνει στο μέλλον όμως με τις συγκεκριμένες υποθέσεις δεν έχουμε παρά να περιμένουμε να το δούμε, γιατί πέρα από τις ορατές μορφές υποβοήθησης, έχουν προκύψει και άλλοι τρόποι οι οποίοι είναι πολύ πιο δύσκολο να αποκαλυφθούν.

Previous Article

Νέα εξειδικευμένη e-MTB ηλεκτρική υποβοήθηση από την Shimano!

Next Article

O Peter Sagan έγινε γραμματόσημο!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια