Πιάστηκε αναβάτρια με κρυμμένη ηλεκτρική υποβοήθηση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα cyclocross.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
cyclocross elektric motor fraud female (2)

Πριν λίγους μήνες γράφαμε για έρευνες της UCI στα ποδήλατα των World Tour αθλητών για κρυμμένα ηλεκτρικά μοτέρ, αλλά δεν είχε βρεθεί κάτι. Μέχρι πριν λίγες ημέρες όμως! Μερικοί θα αναφωνήσετε πως δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε ένα ποδήλατο δρόμου, αλλά μάλλον δεν θα έχετε δει το Vivax Assist.

Με τέτοια προϊόντα να είναι διαθέσιμα στην αγορά, η UCI άλλαξε τα πρωτόκολλα ελέγχου ώστε να μπορεί με μεγαλύτερη επιτυχία να πιάσει κάποιον που χρησιμοποιεί οποιαδήποτε μορφή μηχανικής ή ηλεκτρικής υποβοήθησης στο ποδήλατο του

Η Van Den Driessche είναι η πρώτη αναβάτης που πιάνεται να έχει κάποια συσκευή ηλεκτρικής ή μηχανικής υποβοήθησης στο ποδήλατο της. Το όνομά της, παρά τις πιέσεις δεν δημοσιευόταν από την UCI, αλλά η Βελγική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, επιβεβαίωσε το όνομα. Από το ποδήλατο της αθλήτριας εξείχαν καλώδια στο seat tube, ενώ εσωτερικά του βρισκόταν κρυμμένο ένα ηλεκτρικό μοτέρ που υποβοηθούσε στην μεσαία τριβή, σύμφωνα με το Sporza που έκανε πρώτο την δημοσίευση.

Η ανακοίνωση της UCI, σχετικά με το θέμα: «Η Union Cycliste Internationale (UCI) επιβεβαιώνει πως σύμφωνα με τους κανονισμούς σχετικά με την τεχνολογική απάτη, ένα ποδήλατο έχει τεθεί υπό κράτηση για περαιτέρω έρευνα μετά από ελέγχους στα ποδήλατα των U23 γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cyclocross. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν αφορά κάποιον από τους αναβάτες που ανέβηκαν στο βάθρο. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνο».

Η ποινή θα περιλαμβάνει αποβολή από όλες τις διοργανώσεις για τουλάχιστον 6 μήνες και ένα πρόστιμο μέχρι και 200.000 Ελβετικά Φράγκα. Αν επίσης, η ομάδα της βρεθεί συνένοχη σε αυτό, η ποινή θα είναι αποβολή από όλες τις διοργανώσεις και πρόστιμο μέχρι 1.000.000 Ελβετικά Φράγκα.

Μήπως τελικά έχουμε γίνει μάρτυρες μορφών υποβοήθησης και σε άλλους αγώνες και απλά δεν πιάστηκαν οι ένοχοι;

Previous Article

10 λόγοι για να έχετε μαζί σας tie-wraps!

Next Article

Μονοκόμματο πιρούνι με aero τιμόνι από την BMC, σε τιμή που αγοράζεις ένα μικρό διαμέρισμα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια