Οι ηλεκτρομαγνητικοί τροχοί είναι το τελευταίο επίτευγμα στον χώρο του μηχανικού doping!

Author: 2 Σχόλια Share:
electromagnetic wheels (3)

Αν πιστεύετε πως η τεχνολογία δεν εξελίσσεται και πως η μόνη μέθοδος για να «κλέψει» κάποιος είναι τα ηλεκτρικά μοτέρ, είτε φανερά είτε κρυμμένα καλά μέσα στο ποδήλατο είσαστε πολύ γελασμένοι! Ήδη, λίγες ημέρες μετά την ανακάλυψη ενός κρυμμένου μοτέρ σε ποδήλατο αθλήτριας που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cyclocross, ήρθε στην επιφάνεια το συγκεκριμένο δημοσίευμα από την Ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport όπου γίνονται ισχυρισμοί πως η νέα μέθοδος μηχανικού «ντόπινγκ» είναι οι ηλεκτρομαγνητικοί τροχοί!

electromagnetic wheels (1)Σύμφωνα πάντα με την Ιταλική εφημερίδα, τα κρυμμένα ηλεκτρικά μοτέρ είναι «παλιά» τεχνολογία, σε σύγκριση με τους ειδικούς ηλεκτρομαγνητικούς τροχούς -των οποίων το κόστος ανέρχεται στα 200.000€- και πρόκειται για τεχνολογία αιχμής όσον αφορά την μηχανική υποβοήθηση σε ένα ποδήλατο. Οι συγκεκριμένοι τροχοί είναι aero και εσωτερικά έχουν ηλεκτρομαγνητικά πηνεία τα οποία μπορούν να παράγουν 20-60 watt. Βέβαια δεν εξηγεί ακριβώς πως λειτουργεί ή αν υπάρχει κάποιος διακόπτης ώστε να αποκόπτεται αλλά ισχυρίζονται πως μπορούν να μετατρέψουν έναν μέσο επαγγελματία αναβάτη σε αναβάτη φαινόμενο!

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν κοινοποιήθηκαν, όπως για παράδειγμα η θέση των μαγνητών, ή των πηνίων στον τροχό, αλλά όπως και να έχει πρόκειται για ακόμη μια τεχνολογία η οποία ίσως να εμφανιστεί επίσημα μετά από λίγα χρόνια και να εμφανιστούν σκάνδαλα με τέτοιους τροχούς.

Το κόστος τους βέβαια τους κάνει απαγορευτικούς για τους απλούς επαγγελματίες αναβάτες, καθώς θα πρέπει να κερδίσουν πάρα πολλούς αγώνες για να κάνουν απόσβεση. Η πηγή της εφημερίδας πάντως, λέει πως έχει πουλήσει περισσότερα από 1200 ζευγάρια τροχών. Συνέχισε επίσης, λέγοντας πως το μηχανικό ντόπινγκ υπάρχει στον χώρο της ποδηλασίας αρκετά χρόνια πριν το 2010 που ξεκίνησε η UCI να το ερευνά. Για αυτούς τους λόγους είχε κάνει και την πρόταση να συμπεριλαμβάνονται τα δεδομένα δύναμης κάθε αναβάτη στο Βιολογικό του διαβατήριο.

Πιστεύετε πως το μηχανικό ντόπινγκ είναι υπαρκτό πρόβλημα ή όχι; Με τόσες τεχνολογίες διαθέσιμες, μήπως τελικά η ποδηλασία έχει μετατραπεί σε κάτι άλλο;

Previous Article

5+1 bike-fit συμβουλές για ένα πιο άνετο ποδήλατο δρόμου!

Next Article

Ξεπεράστε τον φόβο στην ποδηλασία βουνού με αυτές τις 7 απλές συμβουλές!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια