Καλύτερη υγεία και λιγότερο στρες οι ποδηλάτες!

Author: 1 σχόλιο Share:
bikecommute

Μπορεί τα στοιχεία της έρευνας που ακολουθεί να μοιάζουν αυτονόητα, όμως είναι παράλληλα πολύ ενδιαφέροντα…Διαβάστε!

Σύμφωνα με την έκθεση «Cycling 10:10» οι ποδηλάτες καπνίζουν λιγότερο, καταναλώνουν πιο υγιεινά φαγητά ενώ αντιμετωπίζουν λιγότερο στρες στην εργασία τους.

Η έρευνα βασίστηκε σε 10,000 commuters και μας λέει ότι η κατανάλωση αλκοόλ έπεσε περίπου στο 1/3, ενώ το κάπνισμα μειώθηκε κατά 20%. Τουλάχιστον οι μισοί από όσους συμμετείχαν στην έρευνα είχαν βελτιώσει και την ποιότητα του φαγητού τους.

Επίσης, παρατηρήθηκε αύξηση στις αστικές μετακινήσεις με το ποδήλατο που φτάνει το 7%, από τους οποίους τα 2/3 δηλώνουν ότι είναι «εθισμένοι» πλέον στα ποδήλατά τους.

Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ των φύλων, με τους άνδρες να υπερτερούν αριθμητικά των γυναικών με αναλογία δύο προς ένα.

Ο ιδρυτής του Cyclescheme, Richard Grigsby αναφέρει: «Η έκθεση αυτή δείχνει την δυναμική που έχουμε αυτή την στιγμή ώστε να πραγματοποιήσουμε μια ποδηλατική επανάσταση. Πρέπει, όμως, εμείς πρώτοι να το καταλάβουμε αυτό και να δείξουμε στον κόσμο ότι τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα από τα εμπόδια».

Μερικά από τα βασικά εμπόδια που αναγνώρισε η έρευνα είναι η έλλειψη υποδομών σε κτίρια και η μη υποστήριξη από τους εργοδότες.

Previous Article

Rap Battle! Δρομίσιος εναντίον βουνίσιου! (video)

Next Article

Τα πιο απίστευτα fails με ποδήλατο. (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια