Ποδηλατική προπόνηση: 2 λεπτά την εβδομάδα αρκούν!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
ποδηλατική προπόνηση

Το ξέρουμε ότι 2 λεπτά την εβδομάδα σας ακούγονται λίγα (και είναι), όμως σύμφωνα με ένα ντοκιμαντέρ του BBC είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε για να δείτε σημαντικά οφέλη στο σώμα σας.

Στo πλαίσιo του ντοκιμαντέρ, εγκαταστάθηκε σε ένα γραφείο ένα ποδήλατο γυμναστικής στο οποίο 6 υπάλληλοι κλήθηκαν να δοκιμάσουν να κάνουν διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (high-intensity interval training) για να δουν κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει τη φυσική τους κατάσταση.

Το πείραμα περιελάμβανε 2 επαναλήψεις των 20 δευτερολέπτων στις οποίες οι υπάλληλοι έπρεπε κυριολεκτικά να τα δώσουν όλα!

Αυτά τα 2 σετ επαναλήφθηκαν για 3 φορές τη βδομάδα, δηλαδή συνολικά 2 λεπτά έντονης προπόνησης (συν την προθέρμανση και το χαλάρωμα) κάθε βδομάδα, για 5 εβδομάδες.

Οι ερευνητές μέτρησαν τα αποθέματα γλυκογόνου στους μύες ενός εθελοντή και είδαν ότι έπεσε κατά 24% ύστερα από μία προπόνηση των 40 δευτερολέπτων, ποσοστό σημαντικά μεγαλύτερο από κάθε άλλο είδος άσκησης. Σκεφτείτε ότι το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με 45 λεπτά τρεξίματος!

Μετά από 5 βδομάδες οι ερευνητές είδαν σημαντική βελτίωση στη φυσική κατάσταση όλων των συμμετεχόντων με μέσο ποσοστό βελτίωσης 11%.

Φυσικά τα ευρήματα του ντοκιμαντέρ δεν θα εκπλήξουν τους περισσότερους ποδηλάτες καθώς οι περισσότεροι γνωρίζουν τα σημαντικά οφέλη της έντονης διαλειμματικής προπόνησης στη φυσική τους κατάσταση.

Ακόμη και αν φτάνουν τα 2 λεπτά προπόνησης μέσα στην εβδομάδα, δεν είμαστε έτοιμοι να εγκαταλείψουμε την αγάπη μας για το ποδήλατο. Νομίζουμε ούτε εσείς!

Previous Article

Η τεχνολογία Trailsync του BMC Speedfox πήρε το χρυσό βραβείο στην ISPO του Μονάχου!

Next Article

Πώς η Vanmoof ξεσκέπασε διεθνές κύκλωμα κλοπής ποδηλάτων, κατά λάθος! (VIDEO)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια