Πως να περάσετε δωρεάν Strava Segments σε GPS!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
strava segments garmin (1)

Είδαμε πριν λίγους μήνες ότι όλες οι νέες συσκευές της Garmin είναι συμβατές με Strava Segments. Για να περάσετε όμως τα segments στην Garmin συσκευή σας, θα έπρεπε να πληρώνετε συνδρομή, ώστε να μπορείτε να μαθαίνετε live τον χρόνο σας σε κάθε segment.

Με την βοήθεια ενός φίλου του www.sela.gr, του Σπύρο Θεοδώρου, θα σας δείξουμε τον τρόπο που μπορείτε να περάσετε δωρεάν Strava Segments στα GPS της Garmin!

Ας ξεκινήσουμε.

Η πρώτη δουλειά που έχετε να κάνετε είναι να εντοπίσετε το segment που σας απασχολεί στην σελίδα του Strava από κάποια παλιά σας διαδρομή. Αφού πατήσετε το full leaderboard και ανοίξει η νέα σελίδα, αντιγράφετε το URL (το http, την διεύθυνση πάνω στην μπάρα του browser σας) και ανοίγετε την σελίδα http://gniza.org/segments/#/ και κάνετε επικόλληση την διεύθυνση του segment που αντιγράψατε προηγουμένως στην μπάρα που λέει «Search a segment«. Αμέσως μετά σας εμφανίζει την σελίδα με τα αποτελέσματα του segment και δεξιά με ένα πράσινο πλαίσιο λέει «Assigned Times» όπου παίρνει τον χρόνο του πιο γρήγορου αναβάτη ως μέτρο σύγκρισης. Εάν επιθυμείτε να το αλλάξετε, τότε απλά πατάτε το «Χ» εκεί και διαλέγετε από την λίστα με τους χρόνους ποιον χρόνο επιθυμείτε να εμφανίζει όταν περάσετε από το συγκεκριμένο segmennt.

Στην συνέχεια, πατάτε το κουμπί που λέει «Export as FIT-File» και αποθηκεύεται το απαραίτητο αρχείο στον υπολογιστή σας.

Έπειτα, συνδέετε μέσω USB την Garmin συσκευή σας, ανοίγετε το «Ο Υπολογιστής μου» και πηγαίνετε στην συσκευή σας . Διπλό κλικ στον φάκελο «Garmin» και στην συνέχεια ψάχνετε τον φάκελο «segments».

Ανοίγετε τον φάκελο και κάνετε αντιγραφή και επικόλληση το αρχείο που κατεβάσατε (το *.fit). 

Τέλος, ενεργοποιείτε την συσκευή σας, πηγαίνετε στα τμήματα και βλέπετε το segment. Εκεί ενεργοποιείτε τις ειδοποιήσεις. 150 μέτρα πριν ξεκινήσει το segment η συσκευή σας ενημερώνει και σου δείχνει τι διαφορά χρόνου υπάρχει από τον χρόνο που επιλέξατε.

Η μέθοδος δουλεύει 100% σε συσκευή Garmin Edge 520, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Σπύρου Θεοδώρου, o οποίος χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη μέθοδο για αρκετό καιρό.

Σας άρεσε; Έχετε κάποια απορία; Μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στα σχόλια.

Previous Article

Ποδηλάτης vs Bodybuilder… Ποιος έχει πιο μεγάλα… πόδια; (video)

Next Article

6 μικρά πραγματάκια για να δαμάσετε τις κατηφόρες με το ποδήλατο δρόμου!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια