Rocky Mountain Element 2017. Ένα XC ποδήλατο με trail καρδιά!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
rocky mountain element (3)

Το Element είναι η ναυαρχίδα των ποδηλάτων της Rocky Mountain για 20 χρόνια. Πρόκειται για ένα XC-Cross Country ποδήλατο το οποίο για το 2017 είναι ένα τελείως καινούριο ποδήλατο. Ανανεωμένο πλαίσιο με πιο αποδοτική λειτουργία πίσω ανάρτησης, ανανεωμένη marathon γεωμετρία -η οποία μπορεί να ρυθμιστεί χάρη στο σύστημα Ride-9™, ενώ διαθέτει και χώρο για δύο παγούρια στο εμπρός τρίγωνο.

rocky mountain element mtb action forest fog (1)

Ο product manager της Rocky Mountain δηλώνει: «Το καινούριο Rocky Mountain Element είναι ένα ποδήλατο marathon XC αλλά με την εμπιστοσύνη που εμπνέει ένα ποδήλατο trail. Αρκετός κόσμος εμφανιζόταν σε αγώνες στην περιοχή του British Columbia και περίμεναν να βρουν ατελείωτα χιλιόμετρα δασικών δρόμων, αλλά αντί αυτών συνάντησαν μονοπάτια τα οποία μπορούσαν μόνο να τα περπατήσουν, ενώ πολλοί έφευγαν με σπασμένα ποδήλατα. Το Cross Country έχει εξελιχθεί και όσα ποδήλατα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις πραγματικές συνθήκες θα πρέπει να μείνουν στην απ’ έξω».

Χαρακτηριστικά:

Ανθρακονημάτινο πλαίσιο τεχνολογίας smoothwall™ το οποίο ζυγίζει μόλις 2250 μαζί με την ανάρτηση στο Μ μέγεθος
Η ρύθμισης της γεωμετρίας Ride-9™ είναι πλέον ενσωματωμένη στον σύνδεσμο της ανάρτησης
Χώρος για δύο παγούρια σε όλα τα μεγέθη
Συμβατό με Di2
Κλειστά ρουλεμάν στο πλαίσιο
Συμβατό με μετάδοση 2Χ
Συμβατό με λάστιχα μέχρι 29Χ2,35
Εσωτερική καλωδίωση για τις ταχύτητες, το φρένο αλλά και το dropper postrocky mountain element (4)

Η ανάρτηση με την τεχνολογία Four bar Smoothlink™ έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να αυξηθεί το anti-squat και να μεγιστοποιηθεί η απόδοση κατά το πεταλάρισμα χωρίς βέβαια να θυσιάζεται η παραδοσιακή αίσθηση που έχουν τα ποδήλατα της καναδέζικης εταιρίας. Αρκετά ευαίσθητη στην αρχή της διαδρομής, ενώ προς το τέλος της διαδρομής γίνεται αρκετά προοδευτική ώστε να μην τερματίζει εύκολα. Η υποστήριξη στο μέσο της διαδρομής είναι κάτι που έχει δουλευτεί πολύ, ώστε να υπάρχει πάντα διαθέσιμη διαδρομή στο αμορτισέρ, ενώ παράλληλα έχει αλλάξει και ο λόγος μόχλευσης ώστε να αυξηθεί και η απόδοση των αναρτήσεων. Το πλαίσιο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να υποστηρίξει ανάρτηση 120mm μπροστά καθώς μετά από πολλές ώρες σε έναν αγώνα marathon ακόμη και ο καλύτερος αναβάτης θέλει κάτι που να του συγχωρεί τα λάθη. Το αποτέλεσμα είναι ένα ποδήλατο το οποίο πεταλάρει σαν ρουκέτα αλλά δεν θα φοβίσει και τον αναβάτη του όταν το τερέν γίνει τεχνικό και κατηφορικό.

rocky mountain element mtb action forest fog (3)

Για το 2017 σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει και στην γεωμετρία του πλαισίου, διατηρώντας την αυτοπεποίθηση που δίνει στον αναβάτη αλλά και το πολύ καλό του κράτημα -στοιχεία που είχαν αγαπηθεί στην προηγούμενη γενιά του Element. Επιπλέον, όμως, έχει γίνει πιο επιθετικό για να παραμείνει σταθερό αλλά αυτό επιτυγχάνεται σε συνδυασμό με με το μεγαλύτερο offset στο πιρούνι ώστε να διατηρηθεί και η ακριβής δυναμική του τιμονιού. Πιο κοντό πίσω τρίγωνο, πιο μακρύς οριζόντιος σωλήνας, πιο όρθια γωνία για την σέλα -επιτρέποντας την χρήση κοντού λαιμού και φαρδιού τιμονιού, χωρίς όμως να θυσιαστεί η απόδοση κατά το πετάλι.rocky mountain element mtb action forest fog (2)

Το σύστημα Ride-9™ επιτρέπει την αλλαγή της γεωμετρίας μέχρι 1° -από 69° έως 70°- ενώ παράλληλα αλλάζει και η αίσθηση του πίσω αμορτισέρ από XC σε trail.rocky mountain element (2)

Το Rocky Mountain Element ήταν ένα από τα ποδήλατα που δοκιμάσαμε στην Αυστρία στο Eurobike Media Days και μπορούμε να πούμε πως μας ενθουσίασε. Από τις λίγες φορές που έχουμε ανέβει σε ποδήλατο, έχουμε «κουμπώσει» κατευθείαν επάνω του και από τις πρώτες κιόλας πεταλιές να νιώθουμε πως πετάμε. Η αίσθηση που έδινε ήταν η ίδια αίσθηση που δίνει κάποιο ηλεκτρικό ποδήλατο. Πως σε κάθε δυνατή πεταλιά φεύγει μπροστά επιταχύνοντας και όχι απλά διατηρώντας την ταχύτητα. Εκεί όμως που πραγματικά μας ενθουσίασε ήταν στην κατάβαση. Προσωπικά δεν περίμενα ποτέ μου ότι θα ανέβαινα σε ένα cross country 29″ ποδήλατο και θα μπορούσα να κατεβαίνω κόκκινες διαδρομές του bike park με τόση ευκολία. Είμαι σίγουρος πως με το συγκεκριμένο ποδήλατο θα μπορούσα να σπάσω με ευκολία όλα μου τα PR…Πού να είχε και κάποιο λίγο πιο trail λάστιχο!

Previous Article

Ακόμη και τα τα e-bikes προσφέρουν πολλά στην υγεία!

Next Article

Tour de France-O Peter Sagan νικητής του 11ου ετάπ στο Montpellier!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια