Έρχεται καινούριο Quick-Link από την Shimano για αλυσίδες 11 ταχυτήτων.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
shimano quick link SM-CN900 (2)

Quick link ή missing link είναι ένας σύνδεσμος αλυσίδας ο οποίος επιτρέπει την τοποθέτηση της αλυσίδας χωρίς να χρειάζεται κάποιο ειδικό εργαλείο. Είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα χωρίς ειδικά εργαλεία.

Οι παλαιότεροι ίσως να θυμάστε εκείνο το δύσχρηστο quick link που είχε κάποτε η Shimano. Αν δεν το θυμάστε ή δεν το γνωρίζετε να σας πούμε πως δεν χάνετε και κάτι καθώς ήταν πραγματικά δύσχρηστο και παράδειγμα προς αποφυγή.

Σε λίγο καιρό αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα νέο, τελείως διαφορετικό quick link από την Ιαπωνική εταιρία, το οποίο θυμίζει πάρα πολύ τις προτάσεις της KMC, SRAM και θα είναι εύκολο στην χρήση του.

Η ονομασία του θα είναι SM-CN900 quick link και σύμφωνα με τις φωτογραφίες φαίνεται να «δουλεύει» όπως ακριβώς οι προτάσεις από KMC, SRAM. Απλά τοποθετείς τα δύο μέρη του quick link στα άκρα της αλυσίδας, τα ενώνεις και τραβάς προς αντίθετη κατεύθυνση ώστε να ασφαλίσει.

shimano quick link SM-CN900 (1)

Είναι μόνο για τις αλυσίδες 11 ταχυτήτων και δεν είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί -βέβαια δεν αποτελεί κανόνα αλλά μια γενική συμβουλή και ο καθένας μπορεί να κρίνει αν θα το χρησιμοποιήσει ξανά ή όχι. Από προσωπική εμπειρία σε αλυσίδες 10 και 11 ταχυτήτων έχω χρησιμοποιήσει ξανά missing link τόσο της KMC, όσο και της SRAM χωρίς κάποιο πρόβλημα.

Η τιμή του αναμένεται να είναι αρκετά μικρότερη των 10$ -όπως και ο ανταγωνισμός, ενώ ήδη έχει κάνει την εμφάνιση του ως αναμενόμενο προϊόν σε αρκετά διαδικτυακά καταστήματα.  Το μόνο σίγουρο είναι πως με ένα quick link/missing link το καθάρισμα της αλυσίδας γίνεται παιχνιδάκι!

Previous Article

Tour of Flanders 2017 στιγμιότυπα. (video)

Next Article

MTB με φακούς σε ορυχείο άλατος! Τι άλλο θα κάνουν οι Γάλλοι; (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια