Το Tour of Guangxi είναι ο νέος World Tour αγώνας… στην Κίνα!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
tour-of-beijing-great-wall-sky

Η UCI και η Wanda Sports γιόρτασαν την συμφωνία η οποία θα μεταφέρει το World Tour στην Κίνα για το Tour of Guangxi για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η ιδέα για έναν αγώνα World Tour στην Κίνα, παρουσιάστηκε περίπου έναν μήνα πριν από το Professional Cycling Council (PCC) στην UCI, σε μια σύσκεψη στην Γενεύη. Τρεις εβδομάδες αργότερα σε μια τελετή στην Κίνα, επισημοποιήθηκε η συμφωνία από την UCI.

«Πρόκειται για μια πρωτοποριακή συμφωνία που θα αναπτύξει την ποδηλασία των αντρών αλλά και των γυναικών -σε διαφορετικά είδη ποδηλασίας- στην Κίνα«, αναφέρει μια δήλωση.

«Η συμφωνία περιλαμβάνει την δημιουργία του Tour of Guangxi ενός νέου αγώνα του UCI World Tour, γεγονός που θα πάρει το επαγγελματικό αντρικό πελοτόν στην Κίνα σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς».

«Ο αγώνας πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο και θα περάσει από μητροπολιτικές περιοχές αλλά και μοναδική ύπαιθρο μέσα στις 6 και αγωνιστικές ημέρες».

Τo Tour of Guangxi θα ενισχύει το Womens World Tour ενώ παράλληλα θα γίνει και ο 38ος αγώνας για το αντρικό World Tour.

Ωστόσο σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της UCI, ίσως μερικές από τις κορυφαίες ομάδες, όπως η Team Sky, μπορεί να παραλείψουν τους 11 νεοεισαχθείς αγώνες για το 2017. Έχουν το δικαίωμα και θα πρέπει να παρακολουθήσουν τους αρχικούς 27 αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων Κλασσικών και του Tour de France.

Η προσθήκη του νέου Tour of Guangxi σημαίνει και την επιστροφή της UCI και του World Tour στην Κίνα μετά από έξι χρόνια.

Από το 2011 μέχρι το 2014 η ίδια η UCI διοργάνωνε το Tour of Beijing το οποίο κέρδισε δύο φορές ο Tony Martin και μια ο Philippe Gilbert.

Ο Wang Jianlin, ο ιδρυτής και πρόεδρος της Dalian Wanda Group είναι υπεύθυνος για την διοργάνωση και σωστή διεξαγωγή των αγώνων αυτή την φορά. Σύμφωνα με το Forbes πρόκειται για τον πλουσιότερο άντρα της Ασίας με περιουσία $28.7 δισεκατομμύρια.

Μια θυγατρική εταιρία του Dalian Wanda Group, η Wanda Sports θα βρίσκεται πίσω από την διοργάνωση. Στον χαρτοφύλακα της εταιρίας συμπεριλαμβάνεται η διοργάνωση του Infront Sports & Media καθώς και το World Triathlon Corporation μαζί με το Ironman.

«Είμαστε στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε σε αυτή την «επένδυση» για την ποδηλασία στην Κίνα. Η συνεργασία αυτή με την UCI και την περιοχή του Guangxi αντιπροσωπεύει μια πολύ σημαντική προσθήκη στον αθλητικό χαρτοφύλακα της εταιρίας μας», δήλωσε ο Wang Jianlin.

«Ξέρουμε πως η Κίνα έχει τεράστιες δυνατότητες στην ποδηλασία και είμαστε περήφανοι που η Wanda Sports θα συμβάλει στην αξιοποίηση του δυναμικού αυτού, με την υποστήριξη σπουδαίων συνεργατών«.

Previous Article

Γιατί ένας Ολλανδός μετακομίζει στον Καναδά; Μα, φυσικά για το riding! (video)

Next Article

Supermoon και freeride στην UTAH, με τον D. Berrecloth! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια