Urban Downhill Farsala Achilles Trail. (video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
farsalaurbandownhill (2)

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, ο Δήμος Φαρσάλων διοργανώνει την πρώτη ποδηλατική εκδήλωση Urban Downhill Farsala Achilles Trail η οποία θα γίνει στην πόλη των Φαρσάλων.

Δείτε το promo video από τον επερχόμενο αγώνα ΕΔΩ

Η διαδρομή είναι αρκετά τεχνική, με μεγάλες ξύλινες κατασκευές που θα δοκιμάσουν τα όρια των έμπειρων αναβατών, αλλά επίσης λόγω της πολύ καλής κατασκευής τους θα επιτρέψουν και στους πιο άπειρους αναβάτες να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Η εκκίνηση θα δωθεί στο άλσος των Φαρσάλων και συνεχίζει κάτω από τα τείχη του κάστρου, ενώ ο τερματισμός είναι στην κεντρική πλατεία. Το μήκος της διαδρομής είναι 1300 μέτρα και η υψομετρική διαφορά είναι 162 μέτρα.

Από τις 09:00 μέχρι τις 11:30 θα είναι η αναγνώριση της διαδρομή και τα δοκιμαστικά, 11:30-14:00 η προκριματική φάση και 14:00-17:00 ο τελικός της διοργάνωσης. Ο χώρος της γραμματείας θα βρίσκεται στο άλσος των Φαρσάλων από τις 09:00-11:30 την ημέρα της διοργάνωσης. Όσοι επιθυμούν για την εγγραφή τους θα πρέπει να φέρουν μαζί τους κάποιο επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο κτλ.).

Οι κατηγορίες των συμμετεχόντων διαχωρίζονται ως εξής:

Junior 12 έως και 18 (1997 – 2003 χρονιά γέννησης),
Elite 19 έως και 29 (1996 – 1986 χρονιά γέννησης),
Master 30 έως και 39 (1976 – 1985 χρονιά γέννησης),
Veteran 40 και άνω (1975 χρονιά γέννησης και πίσω),
Women ανεξαρτήτου ηλικίας,
ενώ υπάρχει και κατηγορία Hardtail ανεξαρτήτου ηλικίας.

Για τους νικητές της γενικής κατάταξης υπάρχουν χρηματικά έπαθλα τα οποία έχουν ως εξής: 300 ευρώ στον 1ο, 150 ευρώ στον 2ο και 100 ευρώ στον 3ο, ενώ μετάλλια θα δοθούν στους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας, ενώ δίπλωμα στις 4ες, 5ες και 6ες θέσεις των κατηγοριών.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να στείλουν την δήλωση συμμετοχής στο spintro99@gmail.com το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 1-10-2015, ενώ το κόστος συμμετοχής είναι 20€ και θα γίνουν δεκτοί οι 140 πρώτοι που θα στείλουν τις συμμετοχές.

Στο κόστος συμμετοχής, συμπεριλαμβάνονται:

το δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα
ανεφοδιασμός,
πρώτες βοήθειες, υποστήριξη γιατρού κατά την διάρκεια του αγώνα,
τεχνική υποστήριξη για τα ποδήλατα των αγωνιζομένων,
σάντουιτς,
νερό και χρονομέτρηση από την Iron Team.

Σημαντικό: Οι ανήλικοι αθλητές θα πρέπει να συνοδεύονται από κηδεμόνα για τις απαραίτητες υπογραφές, ή να φέρουν μαζί τους υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα και θεωρημένη από Δημόσια Αρχή (ΚΕΠ, Αστυνομικό Τμήμα).

Οι αθλητές θα πρέπει να φορούν κράνος κλειστού τύπου (full face), επιγονατίδες, επιαγκωνίδες και προστατευτικό θώρακα κατά την διάρκεια των καταβάσεων, να ολοκληρώσουν με επιτυχία δύο καταβάσειςς προπόνησης και μία κατάβαση πρόκρισης, ενώ όσοι δεν ολοκληρώσουν την κατάβαση πρόκρισης δεν θα λάβουν μέρος στον τελικό. Επίσης, το νούμερο που θα τους δοθεί από την γραμματεία θα πρέπει να βρίσκεται καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα στο τιμόνι του ποδηλάτου τους, ενώ αν θελήσουν να εγκαταλείψουν θα πρέπει να ενημερώσουν την γραμματεία.

Σε περίπτωση ατυχήματος, γιατρός θα βρίσκεται όλη την ημέρα στην περιοχή του αγώνα και ομάδες πρώτων βοηθειών, ενώ ασθενοφόρο θα βρίσκεται σε αναμονή για πιο σοβαρά περιστατικά
.

Όσοι επιθυμούν να μεταβούν στην πόλη των Φαρσάλων με το τρένο θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψην τους πως ο σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται 10 χλμ μακριά από την πόλη. Για την μεταφορά τους προς την πόλη έχει γίνει πρόβλεψη με όχημα του Δήμου για όσους το επιθυμούν, με μια επικοινωνία στο παρακάτω τηλέφωνο για να κανονιστεί η μεταφορά. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ Δέσποινα Συροπούλου 6978890645. Δημητρίου Γεώργιος 6980290600. Ο σταθμός υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ) βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Τέλος για την διαμονή έχει προβλεφθεί υπαίθριος ασφαλτοστρωμένος χώρος με σκέπαστρο, φωτισμό, ντουζιέρες και τουαλέτες, ο οποίος θα είναι και φυλαγμένος. Για όσους επιθυμούν διαμονή σε ξενοδοχείο μπορούν να επικοινωνήσουν με το ξενοδοχείο «Αίγλη» για διαθεσιμότητα δωματίων και τιμές.

Αποποίηση ευθύνης διοργανωτή

Όλοι οι αναβάτες είναι υπεύθυνοι για την καλή φυσική κατάστασή τους και οφείλουν να εξεταστούν πριν την εκδήλωση από γιατρό σε περίπτωση που δεν είναι σίγουροι για τη φυσική τους κατάσταση. Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο σωματικής βλάβης ή φθοράς του εξοπλισμού τους από τη συμμετοχή τους σε Εκδηλώσεις ορεινής ποδηλασίας καθώς και τις συνέπειες αυτών και αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για οποιονδήποτε τραυματισμό τους ή βλάβη της υγείας τους ή φθορά στον εξοπλισμό τους. Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για τον τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία, είναι ασφαλισμένοι για την περίπτωση ατυχήματος κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να συμμετέχουν . Με την εγγραφή τους στην εκδήλωση δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δε θα στραφούν ή θα προβάλλουν απαίτηση εναντίων των διοργανωτών ή εκπροσώπων αυτών ή των χορηγών ή της εποπτεύουσας αρχής αν πάθουν υλική, σωματική ή ηθική βλάβη οι ίδιοι ή οι συνοδοί τους ή οποιοσδήποτε τρίτος εξ’ αιτίας τους από την εγγραφή ή τη συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη εκδήλωση .

Previous Article

Fatbike tandem!

Next Article

4o Διεθνές Ποδηλατικό Διήμερο Θεσσαλονίκης 26-27 Σεπτεμβρίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια