Το Whistler Blackcomb Bike Park επεκτείνεται!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
whistler bike park top of the world mtb (1)

Πρόσφατα έγινε μια ανακοίνωση που σίγουρα έχει φέρει τον ενθουσιασμό σε πάρα πολύ κόσμο που ασχολείται με την ποδηλασία βουνού και ειδικότερα με την κατάβαση! Μέσα στα επόμενα χρόνια λοιπόν, αναμένεται να διπλασιαστούν τα χιλιόμετρα μονοπατιών που υπάρχουν στο Whistler και από τα περίπου 50 χιλιόμετρα που είναι τώρα να φτάσουν τα 110!

Στην πάνω μεριά του Creekside Zone έχουν μπει στο πρόγραμμα να ανοιχτούν περίπου 60 χιλιόμετρα μονοπατιών. Η επέκταση αυτή είναι μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου ανάπλασης του πάρκου το οποίο αποκαλούν «Αναγέννηση». Πέρα από μια τεράστια λίστα νέων εγκαταστάσεων -συμπεριλαμβανομένου και ενός κλειστού waterpark, κλειστού προπονητηρίου αθλημάτων δράσης και άλλων πολλών.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους του πάρκου, βασικός τους στόχος είναι να ανοιχτούν περισσότερες «μπλε» διαδρομές -παρά την απότομη πλαγιά- ενώ θα κρατηθεί και ισορροπία στον αριθμό των πιο δύσκολων διαδρομών. Φυσικά οι περισσότερες διαδρομές θα ενώνονται μεταξύ τους με συνδετικά μονοπάτια, οπότε οι επιλογές θα είναι ουσιαστικά αμέτρητες!

whistler bike park top of the world mtb (2)Η πρόσβαση προς την πάνω μεριά του Creekside Zone θα γίνεται μέσω του Peak Chair -η οποία δεν έχει την δυνατότητα να εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό ατόμων- και από εκεί μέσω του μονοπατιού Top of the World. Σίγουρα όμως εφόσον ανοιχθούν οι νέες διαδρομές θα γίνει και επέκταση του Peak Chair.

Τέλος, στην βάση του CreekSide Zone, θα υπάρξουν ποδηλατικές υποδομές για επισκευές, κάδοι ανακύκλωσης και ποδηλατικά εργαλεία ενώ θα συνεχίσει η ενοικίαση ποδηλάτων και η μηχανική υποστήριξη από τους υπεύθυνους του πάρκου.

Το μόνο που απομένει μέχρι να ξεκινήσουν οι εργασίες είναι να ληφθούν οι κατάλληλες άδειες από την τοπική αυτοδιοίκηση, κάτι το οποίο δεν είναι ξεκάθαρο πότε μπορεί να συμβεί. Το μόνο σίγουρο όμως είναι πως τα μονοπάτια είναι ήδη σημαδεμένα!

Previous Article

Πεταλιές αγάπης!

Next Article

Drosopigi Race 2016

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια