5 λόγοι για τους οποίους κάνουμε ποδήλατο!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
23ce28576d2959da_shutterstock_64715095.xxxlarge_2x

Πέντε είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους κάνουμε ποδήλατο! Και είναι αυτό στο οποίο συμφωνούμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με αυτό είτε πιο χαλαρά είτε πιο έντονα, είτε στην πόλη, είτε στο δρόμο είτε στο βουνό!

  1. Για το σώμα

Κάνοντας ποδήλατο έχουμε πολλά οφέλη για την υγεία μας όπως:

  • Αυξημένη καρδιοαναπνευστική κατάσταση,
  • Αυξημένη δύναμη,
  • Αυξημένη ισορροπία και ευκινησία,
  • Αυξημένη αντοχή και
  • Αυξημένη κατανάλωση θερμίδων!

Όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως ηλικίας μπορούν να κάνουν ποδήλατο.

  1. Για την πνευματική υγεία.

Έχει αποδειχτεί ότι κάνοντας ποδήλατο αποβάλλεται το στρες. Άσχετα αν κάνεις ποδήλατο για προπόνηση ή για διασκέδαση, φτάνοντας στον προορισμό σου είσαι πιο χαλαρός, με περισσότερη ενέργεια και ο κόσμος τριγύρω σου είναι πιο όμορφος!

  1. Για την κοινωνία 

Οδηγώντας το ποδήλατό σου είναι καλό και για εσένα και για τους γύρω σου. Είσαι ικανός να πας στα μέρη που επιθυμείς αλλά ταυτόχρονα ένα λιγότερο αμάξι κυκλοφορεί στον δρόμο!

Δεν «φέρνεις» μαζί σου τον θόρυβο του αυτοκινήτου σου. Μπορείς να επικοινωνείς στην πορεία σου με άλλους ποδηλάτες ή διερχόμενους πεζούς καθώς λείπει η φασαρία. Μπορείς να ευχαριστηθείς τις μυρωδιές της άνοιξης, το φαγητό που μαγειρεύει ο γείτονας, ή την φρεσκο-απλωμένη μπουγάδα της γειτόνισσας!

Επίσης, δεν ρυπαίνεις το περιβάλλον. Με τα υλικά που χρειάζονται για να φτιαχτεί ένα αυτοκίνητο μπορούμε να φτιάξουμε 100 ποδήλατα!

  1. Για την ευκολία και την άνεση

Υπάρχει ένας αναμφισβήτητος παράγοντας όσο αφορά την άνεση! Τέρμα πια η αναζήτηση πάρκινγκ και η κίνηση. Αν και με το αυτοκίνητο τα μακρινά ταξίδια είναι σίγουρα πιο γρήγορα από άποψη χρόνου, θα ξαφνιαστείς όσον αφορά τις κοντινές αποστάσεις  ότι γίνονται σε ίδιο χρόνο, ΑΝ όχι πιο γρήγορα από ότι με το αυτοκίνητο.

  1. Για το πορτοφόλι

Το κόστος χρήσης του αυτοκινήτου είναι ανάμεσα από 0,08€-0,15€ -εξαρτάται και από τον τύπο του αυτοκινήτου – ανά χιλιόμετρο (κόστος καυσίμου, λαδιού, συντήρησης κτλ) το οποίο αυξάνει όσο οδηγάς περισσότερο. (Σε αυτό το νούμερο δεν υπολογίσαμε το κόστος των τελών κυκλοφορίας, την ασφάλεια, τους φόρους κτλ).

Πάνω από όλα όμως κάνουμε ποδήλατο για τον εαυτό μας.

Όταν καβαλάμε το ποδήλατό μας κάνουμε πολλά θετικά πράγματα για την κοινωνία και για τους γύρω μας. Το βασικό όμως, ότι οι πιο ωφελημένοι από αυτή την κίνηση είμαστε εμείς οι ίδιοι από την καλύτερη υγεία, την ηρεμία του μυαλού, την αυξημένη αυτοπεποίθηση και γιατί όχι από περισσότερα λεφτά στην τσέπη μας!

Για όλους αυτούς τους λόγους άσε το αυτοκίνητο και πάρε το ποδήλατο τώρα! Ακόμη και να μην σώσεις τον πλανήτη κατά την διάρκεια της βόλτας σου, θα το έχεις ευχαριστηθεί με την καρδιά σου!

Εάν υπάρχουν και άλλοι λόγοι που κάνεις εσύ ποδήλατο, τα σχόλια από κάτω είναι το μέρος για να τους γράψεις!

 

Previous Article

Οι δέκα πιο ωραίοι του σινεμά πάνω στη σέλα!

Next Article

Βγαίνει έξω το παιδί με το ποδήλατο; Μάθε τι πρέπει να γνωρίζεις ως γονιός!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια